Pinksteren in Zeeland dat is altijd dolle pret! En vergeet niet; we hebben weer een dagje extra vrij. Ook begint het festivalseizoen, joepie. Ik ga in elk geval heel veel leuke dingen doen. Wil jij ook weten wat er te beleven is in Zeeland? Je leest het in deze Pinkster special.

Vergeet Pinkpop en hallo Vestrock! Of ren je dit weekend mee met Colours by the Sea? Nee, eet dan je buik vol met culinaire hapjes bij een van de Food Festivals in Zeeland of slenter over één van de vele Pinkstermarkten. In het Zeeuws Museum is er net een nieuwe tentoonstelling geopend en je kunt gaan haken op het Brei- en Haakfestival. Wat je ook leuk vindt, er is echt overal wel iets te beleven in Zeeland tijdens het Pinksterweekend. Mijn leukste tips vind je hieronder.


Vestrock in Hulst

Natuurlijk begin ik deze lijst met het muziekfestival Vestrock in Hulst. Want als er ook maar één Zeeuws festival is dat je echt niet mag missen, dan is het deze. Dit muziekfestival heeft een supertoffe line-up! En er is ook nog een juniordag. Dit jaar komen o.a. Broederliefde, Danny Vera, Jett Rebel, Eefje de Visser en Kraantje Pappie. Ik ben er in elk geval bij! Koop jouw tickets hier »

Cuisine Machine in Vlissingen

Helaas kunnen we dit jaar slechts één keer genieten van het foodfestival Cuisine Machine. Het goede nieuws: het is dit weekend! Met nog meer vertier, nog meer muziek en blijkbaar ook nog meer gekkigheid. Want naast zo’n vijfendertig foodtrucks, diverse muziekoptredens is er ook nog een Colour Disco, Oscar’s Discorette en DJ-Mania. Oh, en er is ook een Ballenbar. Dat wil je natuurlijk niet missen, dus heb je honger? Kom vrijdag, zaterdag, zondag of maandag naar de Machinefabriek in Vlissingen.

Muziek op de Bunder in ‘s-Heer Arendskerke

Luisteren naar internationale muziekhelden in een yurt? Dat kan tijdens het allereerste(!) concert uit een serie intieme concerten in de landschapstuin van Een Bunder Kunst. Deze zondag 4 juli komt de Amerikaanse singer-songwriter Otis Gibbs speciaal naar Zeeland. Een unieke ervaring en beleving, die je niet mag missen. Al is het maar door de hilarische verhalen die hij tussendoor verteld. Koop je tickets hier »

Brei- en Haakfestival in Arnemuiden

Voor de creabea’s onder ons heb ik leuk nieuws: ook dit jaar is er weer een Brei- en Haakfestival op de Markt in Arnemuiden. Op zaterdag 3 juni kun je samen met andere hakers en breiers, nouja .. haken en breien. Er zijn trouwens tevens demonstraties, workshops en mooi wol en garens te koop.

Food festival in Axel

In het Pinksterweekend kun je ook op 4 en 5 juni genieten van lekkere hapjes, cocktails en bourgondisch eten op het Food Festival in Axel. Dit foodevent vindt voor de eerste keer plaatst op het terrein van de ruitersport vereniging (boslaan 2). Tegelijkertijd kun je kijken naar het spring- en dressuurtoernooi.

Pinksterfeesten in Renesse

Zolang als ik mij kan herinneren lijkt heel Duitsland leeg te lopen om met Pinksteren naar Renesse te komen. Het is er altijd gezellig druk en heel het dorpje viert feest! Niet erg dus om dan hier op de camping te zitten. Al gok ik dat die allemaal al helemaal vol zitten.

Tentoonstelling Dit is Zeeland in Middelburg

Recent is de nieuwe tentoonstelling ‘Dit is Zeeland’ geopend in het Zeeuws Museum in Middelburg. Zelf ben ik erg benieuwd naar deze tentoonstelling, en wat dan “Zeeland is”. En het museum is maandag 2de pinksterdag gewoon open. Combineer het ook met de Kunst & Cultuurroute of bezoek het koorfestival Middelburg VÓLkoren.

Pinkstermarkt in Zierikzee en Vlissingen

Op meerdere plekken in Zeeland zijn er dit weekend leuke Pinkstermarktjes. Twee aanraders zijn de Pinkstermarkten in Zierikzee zaterdag 3 juni en Vlissingen op zondag 4 juni. Slenter, geniet en shop met de mooie haven van Zierikzee op de achtergrond of in de zilte zeewind op de Boulevard van Vlissingen.

Wat ga jij doen met Pinksteren? En heb je zelf nog een tip? Laat het weten hieronder in de comments of twitter me @zeeuwsenzo


*Deze lijst met events is trouwens puur à la Grace en bestaat puur uit tips die ik leuk vind of mij leuk lijkt om te doen in Zeeland met Pinksteren. Het is dus geen  “officiele” uit-agenda Zeeland of iets dergelijks. Wel leuk 🙂 Veel plezier dit Pinksterweekend!

Pinksteren in Zeeland tips Agenda

Altijd als eerste op de hoogte zijn?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

6 + 5 =