Pasen in Zeeland

Het is bijna Pasen! Dat betekent veel chocolade snoepen, eieren zoeken en genieten met het hele gezin van een uitgebreide Paasbrunch. Ook betekent het een extra lang Paasweekend. Wat gaan jullie die dagen doen? Hier vind je alvast 16 leuke tips om te doen met Pasen in Zeeland.

 • Een erg leuke tip voor het hele gezin: een puzzel-paasrit! Maandag tweede Paasdag kun je mee doen aan een puzzeltocht met de auto, motor of scooter. Er is een hele route uitgezet met opdrachten en plekken die onderweg gezocht moeten worden. Super leuk om te doen met z’n allen. Na afloop zijn er mooie prijzen te winnen. Je kunt voor 6 euro per auto meedoen en je op de dag zelf nog inschrijven. Dit kan tussen 13:30 en 14:00 uur in het Vergadercentrum de Stenge bent in Heinkenszand.
 • Bij Terra Maris kunnen de kinderen meedoen aan een speciale PAAS-speurtocht. Wie weet wat je in dit museum allemaal gaat vinden!
 • Eerste paasdag kunnen kinderen samen met de Paashaas eieren zoeken in Renesse. Wie vindt een gouden ei? Om 10 uur is het verzamelen tegenover op het evenemententerrein tegenover het bowlingcentrum. Of slenter gezellig over de speciale Paasmarkt.
 • Ga de natuur in voor een eierspeurtocht voor de kinderen in het natuurgebied Braakman (bij Terneuzen in de buurt). Ook kunnen de kinderen paaseieren schilderen en ondertussen leer jij meer over het natuurgebied. Het startpunt is bij de Braakmanboederij in Biervliet en de deelname is GRATIS! Vanaf 6 jaar.
 • In het Industriële Museum Zeeland mogen kinderen beide Paasdagen door heel het museum eieren zoeken.
 • Altijd al een ritje in een stoomtreintje willen meemaken? Kom dan zaterdag met Pasen tussen één en vier naar Recreatieboerderij van Langeraad voor een heuse Paasrit. In het bos kan er samen met de Paashaas naar eieren gezocht worden in en rond de miniatuurspoorbaan. Vind je het gouden ei? Dan is er een leuke verassing!
 • Gezellig eten met het hele gezin, zonder de afwas nadien? Ga dan lekker uiteten! Zo is er op verschillende locaties van Amadore een gezellige Paasbrunch geserveerd. Natuurlijk met eitjes 🙂
 • Zin om te shoppen? Kom dan Eerste Paasdag richting de Boulevard in Vlissingen voor een mega Paasmarkt. Vanaf 10 uur staat zo’n 150 kramen opgesteld met leuke spulletjes, sieraden, kleding, boeken, wafels en andere lekkernijen.
 • Tweede Paasdag is het heerlijk struinen langs ca. 100 kramen op de Paasmarkt in Breskens rondom het Spuiplein. (ook vanaf 10 uur ‘s ochtends tot een uurtje of 5).
 • Ook in Burg-Haamstede is een gezellige Paasmarkt. Gewoon lekker in het centrum vanaf een uurtje of 11 tot 5 uur.
 • Het hele weekend lang kun je slenteren over de Paasfair in Middelburg. Op deze 3-daagse markt op de Markt vindt je o.a. antiek, curiosa, sieraden, edelstenen, hebbedingetjes en meer.
 • In Cadzand-Bad is Eerste Paasdag een Paasmarkt op het Duinplein aan de Boulevard de Wielingen met tientallen kraampjes en ook de Paashaas huppelt hier rond.
 • Met Pasen gaat men traditiegetrouw richting de woonboulevard. Tweede Paasdag is het daarom ook altijd een drukte van een jewelste in de woonwinkels. Wil je alsnog gaan? De grootste vind je in Poortvliet, Middelburg en Hulst.
 • In de Houtzaagwerf wordt er Eerste en Tweede Paasdag een Paasfeest georganiseerd. Met o.a. optredens van Tulsa Time, Punching Elvis en Peter Kempe & Wouter Verhelst. Natuurlijk met volop houtzagersbier!
 • Voor de actievelingen is er Tweede Paasdag een Paas-kustloop in Breskens. Bij Sportpark Scheldevest is de inschrijving en de start is rond 11 uur. Je kunt afstanden lopen van 4,4 km, 7,2 km of 10 km. Ik doe het je in elk geval niet na.
 • In Groede kun je het Paasweekend Paptaarten eten en de Paaskermis bezoeken. Dat is al jaren een vaste traditie hier. De kermis vind je er van vrijdag 30 maart 14.00 uur t/m dinsdag 2 april. Leuk om even een rondje te doen. (En die paptaart is echt heerlijk!)
 • En mocht je nu toch de grens over willen? In het ZWIN Natuur Park is er een speciaal Paasparcours! En in dat parcours spelen eieren de hoofdrol. Ga op zoek naar alle eieren en leer ondertussen vele leuke weetjes over eieren. Met een leuke verrassing op het einde!

Wat gaan jullie doen met Pasen?

Pasen in Zeeland Paaseieren

Altijd als eerste op de hoogte zijn?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

6 + 4 =