Joepie! Het is bijna december en de feestdagen komen steeds dichterbij. En dus ook de gezelligheid, kerstmarkten, extra koopzondagen en ijsbanen. Ik heb er zin in en heb alvast de leukste uitjes en tips verzameld voor een warme december in Zeeland.

December is echt mijn lievelingsmaand! Niet vanwege de kou (brrrr), maar het is zo’n ongelooflijke gezellige maand. Overal gaan de lichtjes weer aan, de handschoenen mogen weer uit de kast gehaald worden en we kunnen shoppen in sprookjesachtige winterse taferelen. Ook wordt het weer vroeg donker. En dat betekent weer knus met een dekentje op de bank, warme chocomelk of glühwein en de open haard aan.

Overigens houd ik echt totaal niet van de kou. Al kom ik toch in december graag buiten om te schaatsen of een kerstmarkt te bezoeken. Want laten we niet vergeten dat het al bijna kerst is! Eerst echter nog even Sinterklaas. Weet jij trouwens al wat je op je verlanglijstje ga zetten? Ik heb hier laatst tien leuke Zeeuwse cadeautjes gevonden.

Wil jij genieten van een winters wonderlijk Zeeland in december? Ik heb enkele leuke uitjes en tips weer voor je opgezocht. Mocht je nog zelf een leuke tip hebben? Laat het me dan even een berichtje achter in de comments.


Ik zou het trouwens heel leuk vinden als je me volgt op Instagram en Facebook. Of schrijf je in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief voor leuke extraatjes en behind-the-scene foto’s.

De eerste tip is al gelijk vrijdag 1 december. Dan is namelijk de eerste editie van ‘Thanks Goes It’s Friday‘ in de Grote Kerk in Goes. Deze nieuwe partij zorgt voor een altijd gezellige 25+ stapavond met een oude bekende line-up, waaronder natuurlijk dj Jean!

Diezelfde avond is er overigens een klein bierfeestje in de winterterrassen op het Tymphaanplein in Middelburg. Dat wordt gezellig stappen die avond!

Of ga een lachen met Claudia de Breij. Zij staat op vrijdag 1 en zaterdag 2 december namelijk in het theater van de A58 in Middelburg. Jammer genoeg zijn de voorstellingen uitverkocht 🙁 Voor iedereen die gaat: veel lachplezier!

Dinsdag 5 december klopt vol verwachting ons hart. Zou er iets in ons schoentje liggen? In aanloop van Sinterklaas kan je door heel Zeeland pieten vinden en ook op bezoek bij Sinterklaas. Benieuwd naar de leukste uitjes met kinderen voor Sinterklaas in Zeeland? Lees dan snel hier verder »

Vrijdag 8 en zaterdag 9 december is het dan eindelijk weer tijd voor de grootste Kerstmarkt van Zeeland! In Goes kan je weer heerlijk struinen over deze leuke kerstmarkt en lekker eten bij één van de vele foodtrucks. Overigens zijn er andere weekeinden in December ook andere gezellige kerstmarkten. Een totaal overzichtje van alle kerstmarkten in Zeeland vind je hier »

En niet alleen de kerstmarkten zijn feestelijk, maar ook de Zeeuwse steden zelf! Zo wordt Middelburg van vrijdag 1 december t/m maandag 15 januari omgetoverd tot Middelburg Winterstad. Met natuurlijk een schaatsbaan (sinds vandaag open!), warme terrassen en weer de Streetfood Sunday’s. Oh, en laten we de glühwein niet vergeten.

Vlissingen doet dit jaar ook mee en veranderd de stad in een heuse Wonderstad van vrijdag 8 t/m vrijdag 29 december. Rond het Bellamypark komen natuurlijk ook winterse terrassen en overal fonkelen de lichtjes. Daarnaast wordt er vanalles georganiseerd, waaronder een X-mas City Trail, diverse feestjes, een kerstmarkt en je kan er zelfs een dag kerstfilms kijken.

En laten we Wonderstroom niet vergeten van vrijdag 15 t/m zaterdag 17 december. Deze dagen staat er een wonderlijke tent op het Bellamypark in Vlissingen, waar je word vermaakt met theater, muziek, acrobatiek en vuurshows! Absoluut een bezoekje waard deze koude dagen.

Datzelfde weekend is ook het Winter Bierfestival op de Graanbeurs in Middelburg. Na het overdonderende succes van de eerste editie vorig jaar is dit bierfestival terug met nog meer speciaal biertjes. De zaterdag is al online uitverkocht, maar vrijdag 15 december kan je nog al die speciaal biertjes komen proeven.

Net zo dol op schaatsen als mij? Kom dan ook zeker zaterdag 9 december naar de schaatsbaan in Middelburg. Die avond is het namelijk Discoschaatsen met Fissacrew. De hele maand december kan je trouwens schaatsen in Middelburg. In Goes staat de ijsbaan op de Grote Markt van vrijdag 22 december t/m zaterdag 6 januari.

En dan is het alweer bijna tijd voor de kerst, maar eerst is daar Het Foute Kerstfeest in de Timmerfabriek in Vlissingen op kerstavond 24 december. Dit feest is het grootste en gezelligste kerstfeest van Zeeland! Trek je kersttrui aan, hang kerstballen in je haar en kom mee feesten. Ik moet mijn kaartjes nog snel kopen, want het is al bijna uitverkocht :O

Ben je trouwens dol op stamppot? In Bruinisse kan je heel december elke vrijdagavond een stampotproeverij krijgen voor maar 15 euro p.p. En dat geheel in winterse sferen aan het Grevelingenmeer. Jamjam.

Tips voor Oudjaarsavond volgen trouwens nog, maar heb jij daarvoor al een goede tip? Laat het me dan weten in een reactie hieronder of stuur me een mailtje.

 

grace xo handtekening zeeuws en zo


*In deze lijst staan alle uitjes en tips die mij het leukste lijken om ook echt te doen. Het is bij lange na nog niet alles wat er te beleven valt in Zeeland deze maand, maar dat geeft ook niets. De decembermaand is immers al druk genoeg.

Altijd als eerste op de hoogte zijn?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

2 + 4 =