De lente is begonnen en laat het zonnetje maar komen. Wij hebben er namelijk weer zin in! Er is namelijk weer zoveel genieten deze maand in Zeeland. Zoveel leuke uitjes, festivals en activiteiten. Gelukkig hebben we in april een paar extra vrije dagen. Vakantie!

In de stad merkten wij het ook al op: de toeristen zijn er weer. Waarschijnlijk voor het Paasweekend. En inderdaad met Pasen is er heel veel leuks te beleven in Zeeland. Heb jij tips voor Pasen al gelezen? In de rest van april is echter ook van alles te beleven. De leukste uitjes hebben wij weer voor je opgespoord en op een rijtje gezet.

Vrolijk Pasen & een vrolijk April in Zeeland!


Mocht je het leuk vinden, schrijf je dan in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief. Verder zijn we ook actief op social media, met deze maand een hele toffe winactie op Facebook.


Dit is er te doen in april

Zaterdag 7 april opent een vernieuwde Bomont Goes feestelijk de deuren. Met optredens, een modeshow, spijkerbroekhangen, goodie bags en een meet&greet met een bekende YouTuber. Mocht je dus toevallig in Goes aan het winkelen zijn. Kom dan zeker even langs.

Die avond gaat het dak eraf in de Noordhal van Den Dullaert in Hulst. The Young Ones geven zaterdag 7 april namelijk een DISCO! concert met een dikke knipoog naar discoballen en wijde pijpen. Inclusief golden oldies en nieuwere muziek. De mooie Romy Monteiro brengt dit jaar een gastsolo en Marieke Elsinga brengt tevens een bezoekje aan het Zeeuws Vlaamse orkest.

‘Stomp’ en ‘The Blue Man Group’ heb ik gezien, en vond ik echt geweldig! En nu komt er weer zo’n soort show naar Nederland. Yeah! Tapdans, percussie, acrobatiek en hiphop: het komt allemaal voorbij in deze nieuwe theatershow en donderdag 12 april tapt de ‘Tap Factory‘ op het podium van CCXL in Vlissingen. Zin in!

Als film buff verheug ik mij natuurlijk ook op het FilmFestival Zeeuws-Vlaanderen van dinsdag 10 t/m zondag 15 april. Misschien is dit niet een mega glitterend filmfestival, gezellig is een movie night altijd! Oh, en er is ook een Wielerevent met een toepasselijke film na de fietstocht, een voetbalquiz en een slotfeest.

Vrijdag 13 april is er trouwens nog een bijzondere markt in Middelburg. Dan is er namelijk de Jong Ondernemen Markt 2018 van 10:00 tot 15:30 en presenteren studenten hun eigen innovatieve en nieuwe producten en ideeen. Vorig jaar werd er bijvoorbeeld een Zeeland spel verkocht en dit jaar zijn er ook weer Zeeuwse spulletjes te vinden. Leuk om even tussen te snuffelen.

Van maandag 9 t/m zondag 15 april is het weer nationale museumweek en ook in Zeeland doen er weer meerdere musea mee. Zo ook het uitje van het jaar: MuZEEum in Vlissingen. Heb je dus zin om een museum te bezoeken, dan is deze een aanrader. Per 1 april zijn trouwens ook de Kazematten weer geopend, dus vergeet niet een combi-ticket te vragen aan de kassa.

Nog t/m zaterdag 14 april kun je naar de tentoonstelling Dit is Zeeland van het Zeeuws Museum in Middelburg. Deze diverse expositie verteld het verhaal over Zeeuwen door de eeuwen heen. Met nieuwe kunstwerken en ook topstukken als de schilderijen ‘Gebed voor de maaltijd’ van Jan Toorop, de ‘Blauwe Boom met golvende lijnen I’ van Piet Mondriaan en de beroemde Zeeuwse wandtapijten.

De voetjes gaan van de vloer op vrijdag 13 en zaterdag 14 april tijdens de Flakkeese Dagen. Deze dagen in Middelharnis zijn de bekendste jaarlijkse popfestival op Goeree-Overflakkee en je kunt hier feesten in twee tenten met bijna 30 acts. Het leuke aan al die acts en bandjes is dat ze allemaal stuk voor stuk een binding hebben met dit deel van “Zeeland”.

Vergeet de keukenhof en geniet van de prachtige tulpenvelden rond Middelharnis en Stad aan ‘t Haringvliet. Op zaterdag 14 april wordt er voor de 7e keer de Tulpenwandeltocht georganiseerd door polders en over dijken langs de tulpjes. Je kunt kiezen tussen routes van 10, 17,5, 25 of 40 km en de start is vanaf AV Flakkee.

Liever een hele marathon lopen? Zaterdag 21 april is de hardloop marathon van Zeeuws-Vlaanderen met de start in Hulst en de finish in Terneuzen. Zondag 22 april kun je deze marathon ook wandelen van Terneuzen naar Hulst.

Maandag 23 april is het al meivakantie! Tijd voor leuke dingen met de kids, zoals een dagje spelen op de boederij of een gave bunkerexcursie op zondag 29 april. Super tof!

Op Koningsdag (en -nacht) is het natuurlijk groot feest en zo vind je ook in Zeeland leuke feestjes op zowel donderdag 26 als vrijdag 27 april. Zo is er bijvoorbeeld in de Timmerfabriek in Vlissingen het feestje Groove to Chill en ook in De Spot kan er flink gedanst worden. In Goes staat er zelfs een mega tent op de Grote Markt voor een koninklijk feestje! Overdag zijn er trouwens op meerdere plekken, zoals in Middelburg, rommelmarkten, activiteiten en Ringrijden. Dus trek je oranje jasje maar aan en vier mee!

De dag erna is het tijd voor HRIEPS! Tickets zijn al eeuwen uitverkocht, maar dit festival mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Voor wie gaan op zaterdag 28 en zondag 29 april: have fun!

De laatste zondag van de maand (29 april) is de Grote Markt van Goes een vegan walhalla! Dan strijkt namelijk het eerste vegan festival Vegenement neer in Zeeland. Kom ook lekker eten en genieten.

grace xo handtekening zeeuws en zo

*Deze lijst met events is trouwens geheel moi en alles wat erin staat is iets wat ik leuk vind of mij leuk lijkt om te doen deze maand en is geen “officiele” uit-agenda Zeeland of iets dergelijks. Gewoon simpelweg tips à la Grace, speciaal voor jullie.

Altijd als eerste op de hoogte zijn?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

6 + 9 =