Hello februari! Een maand vol liefde (Valentijnsdag komt steeds dichterbij) en ook Carnaval! Jaaa, deze brabo, die in Zeeland woont, kan niet wachten totdat het feest deze maand weer losbarst. Zo erg zelfs dat ik stiekem al een avond mijn bontjas aan heb gehad :p

En dan mag februari misschien koud zijn, het is toch weer leuk om de deur uit te gaan. In Zeeland is er namelijk weer van alles te doen. Zo kun je naar de modelbouwbeurs, verschillende theatervoorstellingen en worden leuke romantische uitjes georganiseerd vanwege valentijn.

Zelf ga ik deze maand weer eens kijken bij straø, lekker uiteten met valentijn en ook naar Rome. Daar heb ik ook echt enorm veel zin in! Ondertussen gaan er langzaam aan weer meer blogs komen op ZeeuwsenZO en gaan we natuurlijk aan de slag met de festivalagenda voor 2018.

Maar nu eerst nog even de tips voor de maand februari. Heb je zelf trouwens nog een leuke tip? Laat het me dan zeker eventjes weten. Want samen leuke dingen doen is nog gezelliger dan alleen!


Ik zou het trouwens heel leuk vinden als je me volgt op Instagram en Facebook. Of schrijf je in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief voor leuke extraatjes en behind-the-scene foto’s.


Mijn tips voor februari

Laten we de tips beginnen met ons (nu officiële) erfgoed van het ‘reinigen der benen’. Dit Straørijden is een bijzonder evenement waarbij tientallen (soms wel meer dan 75) paarden geheel versierd over het strand en door de zee paraderen. Deze bonte stoet rijdt daarna richting de vele activiteiten op het dorpsplein, zoals ringsteken en feestjes met veel bier. De eerste Straø maak je zaterdag 3 februari mee in Renesse en later ook in Noordwelle, Haamstede en andere Schouwse dorpen.

Lees meer over straø hier »

 

Kinderen kunnen zich zondag 4 februari vermaken in de Drvkkery in Middelburg met een voorstelling van Boer Boris. Na de voorstelling kun je gelijk het nieuwe boekje van Boer Boris halen in het Zeeuws! Deze wordt dan namelijk tevens deze zondag gepresenteerd.

Zin in een beetje actie? Doe dan mee aan de KOGA Mountainbike Beachrace op zondag 4 februari 2018. Vanuit Scharendijke vertrek je voor een race over het strand, naar de Oosterscheldekering en duurt 42 kilometer. Inschrijven kan nog op 3 februari en de wedstrijddag zelf.

 

Mr. Grey wacht woensdag 7 februari op alle vrouwen die kaartjes hebben voor de Ladies Night. En ook al zijn de films eigenlijk echt slecht, het blijft toch leuk om met je vriendinnen naar de film te gaan. Fifty shades of gezelligheid!

Niet alleen in Brabant vieren ze carnaval van vrijdag 9 februari t/m dinsdag 13 februari. In Sas van Gent, Hulst en vele andere plekken gaan ze ook verkleed de straat op en genieten ze van deze geweldige katholieke traditie. Vier het feest mee en beleef eens het Zeeuwse carnaval.

stadhuis Hulst carnaval boerenkiel

 

Afgelopen donderdag 1 februari was de watersnoodramp 65 jaar geleden. Ben jij meer geïnteresseerd in dit stukje Zeeuwse geschiedenis? Bezoek dan eens het Watersnoodmuseum of loop zaterdag 10 februari mee met de ‘Parelroute Tranen’. Tijdens deze route rond het Watersnoodmuseum vertelt de gids alles over de gevolgen van de stormvloed.

Vervelend de kids zich tijdens de voorjaarsvakantie? Kom dan vrijdagavond 16 februari naar het Omnium in Goes voor het bioscoopzwemmen. Dus neem je zwembroek mee, duik het water in en geniet van de film.

Sinds wij naar Lissabon zijn geweest, ben ik verliefd op de Fabo. Zondag 18 februari kun je nu ook in Zeeland genieten van deze prachtige volkszang tijdens het concert van Magda Mendes in de Bunder. Inclusief een Portugees proeverijtje met Portugese wijn en olijfolie.

Ali B is terug! Zijn nieuwe show ging jammer genoeg eerder niet door in Vlissingen, maar staat dinsdag 27 februari gewoon weer op de planken in de Mythe in Goes. Zijn nieuwe voorstelling heet Koorts en ik ben benieuwd wat hij dit keer te vertellen heeft.

Ontdek op vrijdag 23 februari de wereld van de bijen met de vaste ‘huisimker’ van Terra Maris. In de bijenstal legt ze uit hoe je de koningin herkent, wat een dar is en hoe honing gemaakt wordt. Leuk en leerzaam voor kinderen! Ook op andere dagen hebben ze trouwens leuke activiteiten. Bekijk de kalender hier »

Tot volgende maand!

grace xo handtekening zeeuws en zo

*Alles in deze lijst voor februari is door mijzelf samengesteld, maar is bij lange na nog niet alles wat te beleven valt in Zeeland in deze maand en poogt ook geen “officiele” uit-agenda Zeeland of iets dergelijks te zijn. Gewoon wat leuke tips de la Grace die ik ook graag zelf doe.

 

Altijd als eerste op de hoogte zijn?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

6 + 1 =