De vakantie mag dan afgelopen zijn, de fun nog lang niet! Ondanks het herfstweer staan er namelijk weer enorm veel evenementen, festivals en feestjes je te wachten in Zeeland deze maand.

Elk weekend is er weer zoveel te doen. Degene die ooit heeft beweerd dat in Zeeland niets te doen is, had het echt mis zeg. In september ga ik er dan ook zeker weten weer op uit en jij?


Ik zou het trouwens heel leuk vinden als je me volgt op Instagram en Facebook. Of schrijf je in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief voor leuke extraatjes.


Mijn tips voor september

Het eerste weekend van september is het nog even genieten van twee dagen Nazomerfestival op het Abdijplein in Middelburg.

Het weekend daarop is het helemaal dolle boel met enorm veel leuke festivals. Zo begint vrijdag 7 september Film by the Sea. Dit filmfestival in Vlissingen duurt tot en met 16 september en er zijn weer veel mooie films te bekijken. Ik ga zeker een paar avonden naar de bios en jij?

Op zaterdag 8 september is het FL Festival in Bruinisse. Op dit lifestyle festival komen mode, varen en eten samen in de haven, waar het die dag heerlijk vertoeven is. Spot de laatste trends en geniet van een culinaire maaltijd aan boord. Oh, en er zijn aquaballs. Dat betekent dus lopen op het water 🙂

Datzelfde weekend is van vrijdag 7 t/m zondag 9 september het Festival aan Zee. Het doet mij altijd een beetje denken aan carnaval, maar dan zonder de verkleedpartijen. En niet gek ook, want zo’n 25 dweilbands zetten Renesse op zijn kop. Gezelligheid gegarandeerd.

Op zaterdag 8 september is het ook Open Monumentendag in heel Zeeland. Heel veel monumenten openen dan de deuren en kan je gratis bewonderen. Perfect om eens cultureel te doen en het Zeeuws erfgoed eens beter te bewonderen?

Op de Markt in Middelburg is er op zaterdag 8 september ook de Oldtimerdag. Van 10 tot 16 uur is kun je alle oldtimers bekijken, genieten van live muziek en zelfs meerijden met een rondrit over het eiland.

In Terneuzen is het After Summer Festival op zaterdag 8 september. Het Stadhuisplein is dan het toneel zijn voor dit succesvolle evenement. De line-up is groots met o.a. DYNA, BIGGI & JOHNNY500.

En nog eentje is het gratis festival ‘T Beest Brult. Met dit muziekfestival op de Beestenmarkt in Goes wordt zaterdag 9 september het muziekseizoen officieel geopend met lokaal talent, PEER en Reservoir Dogs Band.

Iets rustiger, maar zeker niet minder leuk is de Oosterscheldeweek van zaterdag 8 t/m zaterdag 15 september. Op en rond de Oosterschelde is er deze week een mooi programma. Ik zou dus echt graag meewillen op zeehondensafari of gaan zeekajavare. Wie weet spot jij in deze week wel bruinvissen. Hoe gaaf zou dat zijn!

Nog nooit olie gepeild of water in de ruitensproeier gedaan? Weet jij ook niet wat je moet doen met een ‘sterretje’ of schiet je in de stress als er een rood lampje gaat branden en wil je hier verandering in brengen? Op maandag 11 september kun je in Goes terecht voor een ‘auto workshop‘ georganiseerd door Suffe tutten.

Jazzfans zitten helemaal goed in Domburg van dinsdag 12 september t/m zondag 16 september. Dan is het namelijk Jazz by the Sea. Dit jazzfestival is overigens helemaal gratis te bezoeken!

Op vrijdag 14 september vanaf 19:00 uur wordt het Omnium zwembad in Goes omgetoverd tot supersoakerparty area. Een perfect avondje fun voor de kinderen! Supersoaker mee en ze kunnen proberen een schat te veroveren of met een team anderen verslaan.

Heel de maand september kun je nog VOSSEN in en rondom Hulst. Tijdens een culturele expeditie fiets je door het prachtige Waasland en ontdek je de Hulsterambacht. De gids? Dat is niemand minder dan Reynaert de vos, het hoofdpersonage uit het gelijknamige middeleeuwse dierenepos. Verwacht geen klassieke fietstocht, maar een belevenisparcours vol ongeziene en magische avonturen.

Na héél lang wachten is op zaterdag 15 september er dan eindelijk weer een Thank Goes, it’s Saturday. Ja je leest het goed, dit keer niet op een vrijdag, maar een zaterdag. Dit keer is het feestje in de Hansa Botenloodsen aan het Goese Sas. Normaal een opslagterrein voor de mooiste boten maar die dag gaan zij (en wij!) daar met de voetjes van de vloer en kan er worden genoten van de beste fingerfoods, dranken van prestigieuze merken en heerlijke muziek door de beste DJ’s.

Zaterdag 15 september is in op de boerderij Oranjepolder, Arnemuiden, de jubileum fair van Groei&Bloei Walcheren, inclusief demonstraties met roofvogels, schapendrijven en een optreden van Windbroke.

Mannen worden vast een erg vrolijk van het Trappistenweekend in Hulst. Op zaterdag 15 en zondag 16 september kan je allerlei speciaal biertjes proeven. Je koopt daarvoor een soort stempelkaart, krijgt een proefglas en de kroegentocht kan beginnen! En heb je jouw stempelkaart vol? Dan krijg je nog een leuke attentie als beloning voor al dat bier drinken.

Meer Whisky fan? Op vrijdag 21 en zaterdag 22 september is in het Arsenaal Theater, Vlissingen, een grote proeverij van meer dan 500 whisky’s tijdens Whisky by the Sea. Ook zijn er zogenoemde masterclasses, dit zijn aparte proeverijen voor een klein gezelschap waar een erkend “connaisseur” dieper ingaat op smaak, distilleerproces of herkomst.

Zwanger? Op zaterdag 22 september is in Studio A58, Middelburg, de Babyboom Zeeland. Op deze beurs vind je allerlei bedrijven en organisaties met informatie en producten over zwangerschap, bevallen, begeleiding, borstvoeding, fysieke begeleiding, kleding, cadeau’s, speelgoed, babygebaren, babyshowers en ga zo maar door.

In Hulst is het weekend van 22 en 23 september Modeweekend. Je kunt dan in deze leuke stad tijdens het shoppen door genieten van catwalks, shows en kleine extraatjes.

Modefans moeten ook zeker vrijdag 28 t/m 30 september naar Goes. Dat weekend verandert Goes namelijk in een echte Modestad! Het begint met Goes Couture, een luxe modeshow in de Grote Kerk, maar ik kijk meer uit naar de kortingen, workshops en extraatjes.

Dit jaar loop ik weer mee met de Fjoertoer. Deze super leuke wandeltocht vanuit Renesse op zaterdag 29 september gaat over het strand, door de bossen en over de duinen. De lichtkunstwerken, shows en muziek langs de route maakt deze een must om ook eens mee te lopen. Zie ik je daar?

Heb jij nog een tip dat je graag terug wilt zien op ZeeuwsenZO? Laat het me dan weten in een reactie hieronder of stuur me een mailtje.

grace xo handtekening zeeuws en zo

 


*Alles in deze lijst voor augustus is iets wat ik zelf leuk vind, ga doen of mij leuk lijkt om te doen. Het is bij lange na nog niet alles wat te beleven valt in Zeeland in deze maand en poogt ook geen “officiele” uit-agenda Zeeland of iets dergelijks te zijn. Gewoon wat tips a la Grace zodat jij leuke dingen kan doen in Zeeland in september.

Altijd als eerste op de hoogte zijn?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

2 + 1 =