Deze zomer naar een food festval in Zeeland? 7x de leukste tips voor 2017!

In Zeeland zijn er ook deze zomer weer heel wat leuke food festivals te bezoeken. Benieuwd welk food festival in Zeeland jij echt niet mag missen dit jaar? Pak dan snel je agenda en schrijf alvast de volgende festivals in je agenda:

Proef de verschillende keukens op CuliTruck in Hulst of geniet van de lekkere gebakjes op de Culikaravaan. Ook de lekkere milkshakes op Smaak aan Zee op de Brouwersdam mogen natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje en voor lekkere cocktails zit je in Vlissingen goed tijdens de Cuisine Machine. Hieronder vind je een compleet overzicht van de lekkerste en leukste food festivals in Zeeland 2018. Laat de zon maar schijnen en alvast eet smakelijk!


1. Culikaravaan

In Middelburg vindt in augustus de derde editie van De Culikaravaan plaats, het leukste food festival in Zeeland. Bij de Seismolen wordt het terrein sfeervol verlicht en kan je genieten van street food, gezelligheid en muziek. Een 20-tal foodtrucks concentreren zich allemaal op de ‘eerlijke keuken’ en het speciale festivalglas is ook super leuk om mee te nemen als souvernier. Ik ben er al elk jaar geweest en volop genoten van de sfeer en het eten.

Zie hier de plog over dit foodtruck festival »

Wanneer is dit food festival in Zeeland? 8, 9, 10 en 11 augustus 2018
Waar? Seismolen, Middelburg (betaald parkeren tot 20:00 bij Hof van Tange en dan via het bolwerk te voet verder)
Info? Culikaravaan


Cuisine Machine Vlissingen Foodtruck festival Plog

2. Cuisine Machine

Het grootste food festival van Zeeland is Cuisine Machine. Ongeveer drie keer per jaar vindt dit food festival plaats in de Machinefabriek in Vlissingen. Ook met Pinksteren strijkt dit culinaire carnaval weer neer in Zeeland, en is absoluut een bezoekje waard! Geniet, eet en veel plezier.

Zie hier de plog over dit foodtruck festival »

Wanneer is dit food festival in Zeeland? 18, 19, 20 en 21 mei 2018 (Pinksterweekend)
Waar? Machinefabriek, Vlissingen (in het weekend gratis parkeren, vrijdag betaald tot 18:00)
Info? Cuisine Machine

 


Food festival Van die Dingen Die Gebeuren

3. Van die dingen die gebeuren?

Wanneer het lentezonnetje staat te stralen is het tijd voor het food festival Van Die Dingen Die Gebeuren. Op dit food feestje komen de heerlijkste gerechtjes en drankjes uit zo’n 20 mobiele keukens en er is ook nog een DJ en wat straattheater. Het belooft een vrolijk feest te worden waar je vast de dag erna kan vertellen over van die dingen die gebeuren…

Wanneer is dit food festival in Zeeland? 11, 12 en 13 mei 2018
Waar? Informaticastraat & de Guido Gezellestraat in Terneuzen
Info? Van Die Dingen Die Gebeuren


 

 4. Smaak aan zee

Ook Smaak aan Zee komt weer terug. Dit food festival op de Brouwersdam is gezellig, lekker en er zijn milkshakes! Daarnaast zijn er workshops, een speeltuintje en het Grevelingencentrum is ook een bezoekje waard. Met mooi weer kun je ook nog lekker zonnen op de Brouwersdam of even surfen.

Bekijk hier mijn vlog – Smaak aan Zee van 2016 »
Bekijk ook mijn plog – Smaak aan Zee van 2017 »

Wanneer is dit food festival in Zeeland? 15, 16 en 17 juni 2018
Waar? Brouwersdam
Info? Smaak aan Zee


food festival Zeeland CuliTruck 2018

5. CuliTruck

Bel al je vrienden op en ga samen naar de tweede editie van CuliTruck Festival in Hulst. Het Oranje Bolwerk wordt eind mei omgetoverd tot één groot openlucht restaurant, waar jij kunt eten, kletsen en chillen met al je vrienden. Want eten en drinken is olie voor de vriendschap. Ook kun je meer leren over eten en hoe groentes eigenlijk groeien. Ik heb in elk geval al zin in de masterclass Chardonnay-wijn proeven.

Wanneer is dit food festival in Zeeland? 26 en 27 mei 2018
Waar? Oranje Bolwerk in Hulst
Info? CuliTruck


Foodtruck festival Rrrollend Vlissingen - Plog ZeeuwsenZO- Cocktail Lemonade

6. Food Festival Axel

In het Pinksterweekend is een groot spring- en dressuurtoernooi gaande in Axel, met daaromheen een heus foodfestival! Tijdens het kijken naar de paarden is er dus alles te proeven is. Natuurlijk zijn er ook leuke activiteiten voor de kids, muziek en cocktails. Dit foodevent vindt dit jaar voor de tweede keer plaatst en is echt niet alleen voor paardensportliefhebbers lekker 😉

Wanneer is dit food festival in Zeeland? 20 en 21 mei 2018
Waar? Bij de Ruitersport vereniging in Axel (boslaan 2)
Info? Food Festival Axel


Fletcher Foodtruck Festival in Renesse - ZeeuwsenZO

7. Fletcher Foodtruck festival

Op een prachtige locatie in Renesse vind je Fletcher Foodtruck Festival. Rondom het historische Slot Moermond parkeren tientallen foodtrucks en op zaterdag is er ook live muziek. Het Slot Moermond is trouwens deze dagen gratis te bezoeken. Dat is dus lekker toeristisch verantwoord cultureel doen met een goed gevulde maag. Win-win!

Wanneer is dit food festival in Zeeland? 24, 25 en 26 juli 2018
Waar? Slot Moermond, Renesse (gratis parkeren)
Info? Fletcher Foodtruck Festival

Meer festivals in Zeeland?

OVERZICHT ALLE FESTIVALS IN ZEELAND


Nooo! Staat jouw favoriete Food Festival in Zeeland niet in mijn lijstje? Dat kan toch niet. Stuur me dan snel een mailtje of stuur me een berichtje via twitter @ZeeuwsenZO. Nog iets toe te voegen? Laat het dan ook zeker weten en ik zal het z.s.m. toevoegen aan de festivalagenda.

Deze zomer naar een food festval in Zeeland? 7x de leukste tips voor 2017!

Altijd als eerste op de hoogte zijn?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

19 comments

  1. Leuk dat er zoveel food festivals zijn in Zeeland deze zomer. Heerlijk met een zonnetje erbij. Brouwershaven is niet eens zover vanaf onze woonplaats en dichtbij mijn oom en tante, dus wie weet gaan we daar wel even langs.

  2. Heerlijk dat het festival seizoen weer voor de deur staat. Naast muziekfestivals zijn er ook steeds meer foodfestivals en daar ga ik ook zeker graag naar toe

    1. En anders zijn er vast ook genoeg leuke foodfestivals bij jou in de buurt (al is het ook helemaal niet erg om naar Zeeland te komen 😀 )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

6 + 5 =