Vakantie! Het is een gezellige boel hier aan de kust, de Zeeuwse kust. De campings staan weer vol, de terrassen ook en er is weer volop te beleven in Zeeland. Ik vind het heerlijk! Van toeristenmarkten tot festivals en van de kermis tot leuke dagjes uit. Hierbij mijn tips om jouw zomervakantie in Zeeland nog leuker te maken.

Zelf vier ik gewoon vakantie in Zeeland, want waarom weg gaan als het hier heerlijk vertoeven is?

Er zijn ook echt super veel leuke dingen te doen in Zeeland in augustus. Wat dacht je bijvoorbeeld van foodtruck festivals, Eilandexpedities, nachtmarkten of een kermis? Mijn persoonlijke tips voor augustus lees je hieronder.

Veel plezier!


Wij allemaal zouden het trouwens heel leuk vinden als je ZeeuwsenZO volgt op Instagram en Facebook. Of schrijf je in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief voor leuke extraatjes.


Mijn tips voor augustus

Dit weekend is het kermis in Middelburg! En niet alleen hier kun je zweven in de draaimolen en rondjes draaien in de Breakdance: heel de maand augustus vind je wel ergens kermis in Zeeland. Alle data staan hier voor je op een rijtje.

Klein maar fijn. Maar hé, zolang er eten is, ben ik helemaal blij! Dus ik heb al zin om het foodfestival Foodtruckers by the Sea te ontdekken. Dankzij zo’n 15 foodtrucks kun je van vrijdag 3 t/m zondag 5 augustus bij een manage in Koudekerke genieten van lekker eten en Zeeuwse lekkernijen. Je kunt er sapjes scoren bij de BLEND-bus of een Zeeuwse hotdog bij de Ketchupfabriek. Oh en er is Sangria en je kunt knuffelen met konijnen. Do I need to say more?

Liever een wijntje? Dat kan ik me heel goed voorstellen! Gelukkig is er in Zeeland ook wijn. En niet zomaar wijn, maar Zeeuwse wijn 🙂 Tijdens het Zeeuwse wijnfeest op de wijnhoeve in Dreischor kun je vrijdag 3 en zaterdag 4 augustus wijntjes proeven, een rondleiding krijgen over de wijnboerderij en genieten van muziek en een BBQ.

Onder de wieken van de molen kun je op de Culikaravaan genieten van lekker eten en een gezellige sfeer. Van donderdag 9 t/m zondag 12 augustus in Middelburg natuurlijk!

Ben je al weleens op een onbewoond eiland geweest? Ga dan mee op Eilandexpeditie op donderdag 9 augustus. Vanuit Zonnemaire pak je dan de boot om het onbewoonde eiland Veersmansplaat te ontdekken, paarden te spotten en zeekraal te snoepen. Onze kidsblogger Fransje vond het in elk geval super leuk.

Boek hier »

Klaar voor DE dikste party van Zeeland? Dan sta jij vast helemaal los te gaan zaterdag 11 augustus op de Brouwersdam. Want dan is het Beachboom en Beachboom betekent dansen tot de late uurtjes met je voeten in het zand op de vetste beats van o.a. Lucas and Steve, Gregor Salto en Chocolate Puma.

Wil je iets typisch Zeeuws meemaken? Kom dan op donderdag 16 augustus richting het Molenwater in Middelburg. Dan is namelijk de 2e folkloristische dag inclusief een grote traditionele klederdracht en ringrijderij. Benieuwd wat dat ringrijden eigenlijk is? Bekijk dan ook eens mijn vlog hierover:

Een filmpje kijk je deze maand in de openlucht! Tijdens de ZomerFilm in Hulst kun je op een picknickkleedje gezellig met (of dicht tegen) elkaar een film kijken op vrijdag 17 en zaterdag 18 augustus. Ik heb er nu al zin in.

Iets waar ik zeker heen ga zijn de Havendagen in Zierikzee. Van donderdag 23 t/m zondag 25 augustus is het volop gezelligheid hier in de stad en wordt er van alles georganiseerd, waaronder een ZierikZeeMijl, een dikke bandenrace, mosselkoken en een klederdrachtshow. Natuurlijk is er ook volop muziek!

Datzelfde weekend op zaterdag 25 en zondag 26 augustus zijn het de Oude Visserijdagen in Vlissingen. De Nieuwendijk en de kades rond de Michiel de Ruyterhaven worden dan omgetoverd tot de oude vissersstad die Vlissingen ooit was met natuurlijk allerlei kraampjes met lekkere visgerechtjes, maar ook live muziek van o.a. smartlappenkoor Scharretjoe, je kunt met een rondvaart mee vanuit de Koopmanshaven er is een folklore markt en in het muZEEum is een tentoonstelling over visser en loods Frans Naerebout.

Deze maand is ook het meest mooie festival van Zeeland: het Nazomerfestival. Geniet van dinsdag 21 augustus t/m zaterdag 1 september volop van theater, muziek en dans op prachtige locaties van topniveau. Binnenkort zal ik al mijn aanraders opsommen, maar wat een gave dingen zitten er weer tussen zeg!

Vervelen de kinderen zich? Laat ze dan een dagje los op het Super Zomer Festival! In het Omnium in Goes kunnen ze springen, dollen en rennen in het pop-up pretpark, klimmen in tropenland en volop spetteren in het binnenzwembad.

Of ga met ze naar één van de vele musea die Zeeland kent, zoals Terra Maris. Hier worden alle dag van de week speciale kinderactiviteiten georganiseerd, zoals een Middeleeuws festijn elke dinsdag. Waar de kinderen broodjes kunnen bakken, speren gooien, het Mottekasteel bestormen, paardrijden, waarzeggen, mosterd maken, zoutzieden, beenhammen, middeleeuwse spellen en muziek. Hoogtepunt van het festijn is de Grote show ‘Middeleeuwse Magie’ een waar spektakel met reuze bellen en andere kunsten. En ontloop ook de nar niet met zijn ‘Streken uit de Hoogte’.

Nog meer tips om te doen met kinderen? Kijk dan ook eens hier »

En aansluitend nog een tip: ga lekker naar het strand op een zomerse dag! Laat die zon maar schijnen 😀

Heb jij nog een tip dat je graag terug wilt zien op ZeeuwsenZO? Laat het me dan weten in een reactie hieronder of stuur me een mailtje.

grace xo handtekening zeeuws en zo

 

*Alles in deze lijst voor augustus is iets wat ik zelf leuk vind, ga doen of mij leuk lijkt om te doen. Het is bij lange na nog niet alles wat te beleven valt in Zeeland in deze maand en poogt ook geen “officiele” uit-agenda Zeeland of iets dergelijks te zijn. Gewoon wat tipsde la Grace zodat jij leuke dingen kan doen in Zeeland in augustus.

 

Altijd als eerste op de hoogte zijn?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

3 + 1 =