De maand juli begon al goed met Concert at Sea én er staat ons nog veel meer leuke dingen te wachten. Nu hopen dat het zo zomers blijft en dan is het op en top genieten hier aan de Zeeuwse kust. Hier mijn favoriete tips voor Zeeland in juli.

In juli beginnen dan eindelijk de vakanties en dat gaan we merken hier in het Zuiden. De campings staan weer vol, op de terrasjes hoor je weer veel Duits en in de ‘steden’ zijn weer veel dagjes mensen. En dan schijnt ook nog de zomer volop!

In juli staat de agenda ook weer vol met festivals. And I love it! Naast heel veel festivals is er nog meer leuks te beleven in Zeeland in juli. Benieuwd wat? Hieronder lees je mijn persoonlijke tips voor deze maand.

Veel plezier!

Oh, en heb je zelf nog een leuke tip? Laat het me dan zeker even weten in een reactie of op social media. Want hoe meer leuke dingen we delen, hoe leuker wij het met z’n allen hebben


Ik zou het trouwens heel leuk vinden als je me volgt op Instagram en Facebook. Of schrijf je in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief voor leuke extraatjes.


Mijn tips voor juli

Lekker eten kan op de CuliFair in Goes. Op woensdag 4 en donderdag 5 juli staan er weer een tiental restaurants je te bedienen van (h)eerlijke gerechten op het mega opgezet zomers terras op de Grote Markt. Elk gerechtje kost zo’n 4 tot 6 euro en zijn met elkaar te mixen. Mijn favo restaurants staan er ook, dus dat wordt zekers smullen! Bekijk hier de menukaart.

Een leuk (en redelijk onbekend) festival vind je in het kopje van Kanada (dichtbij Terneuzen) van vrijdag 6 t/m zondag 8 juli. Het begon allemaal met een reünieconcert van De Lamaketta’s, maar ondertussen staat er een heus driedaags festival met een flinke line-up. Festival de Ballade is er eentje om van te houden. Met o.a. Kraantje Pappie, de Edwin Evers Band en Maan.

Ook een dikke aanrader: Festival Onderstroom. Van vrijdag 6 t/m zondag 8 juli is dit driedaagse festival in Vlissingen met (straat)theater, spektakel en vermaak aan de Boulevard. Ik vind dit festival net een soort mini-parade. Vorig jaar heb ik veel leuke en grappige theatershows gezien en zeker weten dat ik er dit jaar weer ben!

Zaterdag 7 juli is het weer genieten geblazen op Festival Geniet! Bij boerderij Hof Keizersweel in Wemeldinge is er deze dag live muziek en allerlei leuke kraampjes. Of doe mee aan een van de workshops of eet lekker een hapje bij een van de foodtrucks. En natuurlijk allemaal op en top Zeeuws!

City of Dance mag je natuurlijk ook niet missen! Op dit festival in het weekend van zaterdag 14 en zondag 15 juli bij Middelburg kun je genieten van de beste beats, acts en optredens samen met je vriend(inn)en en food. Oh, en de vrijdag 13 juli is gratis!

Ook interessant is de Kade Parade. In het weekend van zaterdag 14 en zondag 15 juli is de try-out van deze parade in de prachtige haven van Goes. Er zal live muziek ( o.a. Bram Houg!) zijn, kinderentertainment, suppen op het water, kunstroute, dj, en overheerlijk eten verschillende landenthema’s in alle horecazaken rondom de haven.

Op dinsdag 17 juli is er in Terra Maris een waar Middeleeuws festijn. Dit festijn staat bol van middeleeuwse activiteiten zoals: broodje bakken, speer gooien, het Mottekasteel bestormen, paardrijden, waarzeggen, mosterd maken, zmiddeleeuwse spellen en muziek. Hoogtepunt van het festijn zijn de shows ‘Narrestreken uit de Hoogte’ en ‘Middeleeuwse Magie’, een waar spektakel met rondvliegende bijlen en reuze bellen. Kom dat zien!

Vrijdag 20 juli wordt Domburg omgebouwd tot een zomers dorpje vol leuke decoratie, lekkere muziek en gezelligheid. Bij café Tramzicht is het heerlijk vertoeven met kicke optreden tijdens het Domburg Summer Festival.

Op zoek naar een enorm feest met muziek, kunst, visuals, participatie en eten? Kom dan zaterdag 21 juli naar FunFest Outdoor. En Daisy (van Home of Daisies) is er dit jaar ook weer bij. En jij?

Voor een hapje en een drankje ga je deze maand richting het Fletcher Foodtruck festival in Renesse. Vrijdag 24 t/m zondag 26 juli strijken hier tiental foodtrucks neer om onze buikjes te vullen. En de locatie is ook gaaf! Dat is namelijk het historisch Slot Moermond. Fransje maakte er vorig jaar nog een vlog van. Kijk eens hoe schattig!

Zin in Zeeuwse mosselen? Logisch, want het mosselseizoen is officieel begonnen! In Middelburg vieren we dat met de Mosselfeesten op donderdag 26 t/m zaterdag 28 juli. Op de Vlasmarkt kan je dan allerlei verschillende mosseltjes proeven en er is muziek. Ideaal voor Zilte fijnproevers.

Toost! Op een heerlijk food festival van vrijdag 27 tot en met zondag 29 juli in Zierikzee. Toost is een intiem, ongedwongen dorpsfeest met de nadruk op FOOD. Verder is er heel de dag live muziek, veel entertainment voor de kids en gratis en schone toiletten. Hear hear.

Rocken doe je deze maand op WeitjeRock. Op zaterdag 28 juli in IJzendijke gaat het dak eraf met niemand minder dan de Jett Rebel, Goose en Millionaire. Elk jaar wordt dit festival beter en de sfeer is altijd top!

De dag erna kun je de hele dag gratis dansen op de gekste beats. Op zondag 29 juli is namelijk de Dancetour in Goes. Met dit jaar nog meer podia, muziekstijlen, eten en bungeejumpen! Wie gaat?

Ouders, ik heb ook nog een super tip voor jullie: het Super Zomer Festival! In het Omnium in Goes start zaterdag 9 juli een festival vol plezier en magie. Met een pop-up pretpark, een magic show en volop waterpret in het grootste zwembad van Zeeland. Ideaal als het een dagje regent in Zeeland 😉

Heb jij nog een uitje dat je graag terug wilt zien op ZeeuwsenZO? Laat het me dan weten in een reactie hieronder of stuur me een mailtje.

grace xo handtekening zeeuws en zo

 

*Alles in deze lijst voor juli is iets wat ik zelf leuk vind, ga doen of mij leuk lijkt om te doen. Het is bij lange na nog niet alles wat te beleven valt in Zeeland in deze maand en poogt ook geen “officiele” uit-agenda Zeeland of iets dergelijks te zijn. Gewoon wat tipsde la Grace zodat jij leuke dingen kan doen in Zeeland in juli.

Altijd als eerste op de hoogte zijn?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

1 + 4 =