Hallo oktober en hallo herfst! Deze maand belooft veel goeds. Oké, het mag dan een beetje stormen, maar dat mag de pret niet drukken. Oktober zit namelijk vol vakantie, festiviteiten en misschien nog wel het allerleukste: ik ben deze maand jarig!

Oktober is ook de maand van de Kunstmanifestatie, Halloween, het Oktoberfest en natuurlijk de herfstvakantie! Dat wordt dus een dolle boel voor iedereen met kinderen 🙂 Ik zelf ga overigens na de herfstvakantie op reis, maar eerst zijn we nog druk bezig in huis met de keuken. Hierover lees je natuurlijk meer op mijn woonblog.

Verder is er deze maand genoeg te doen in Zeeland. Van een gezellige LadiesNight tot enge griezeltocht, speciaal voor jou heb ik weer een lijstje gemaakt met de leukste uitjes in de maand oktober. Volgens mij dan hé 😉

Heb je zelf nog een leuke tip? Laat het me dan zeker eventjes weten. Want samen leuke dingen doen is nog gezelliger dan alleen!


Ik zou het trouwens heel leuk vinden als je me volgt op Instagram en Facebook. Of schrijf je in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief voor leuke extraatjes en behind-the-scene foto’s.


Mijn tips voor augustus

Allereerst wil ik een diepe buiging maken voor alle bikkels die dit jaar meedoen aan de Kustmarathon Zeeland. Het weer ziet er namelijk niet fijn uit, maar ook met top weer doe ik ze echt niet na. Op 6, 7 en 8 oktober is weer de mooiste en zwaarste marathon van Nederland! Dat betekent 42195 meter klimmen en dalen kriskras door Zeeland van Burg Haamstede, langs de kust door de duinen over de kering richting Zoutelande. Echt chapeau voor iedereen die meedoet dit weekend.

Deze gehele maand is in Middelburg de Kunstmanifestatie “Kijk daar beweegt iets”. Dit tegengeluid op de Façade en is een alternatieve kunstroute vol Middelburgse kunstenaars op verborgen plekjes door heel de stad. Lekker eigenwijs en daar houden we van.

Een andere leuke wandeling door Middelburg is de StoryTrail. Op zondag 8 oktober kan je weer mee wandelen met Johannes door het verleden en smalle steegjes van ons hoofdstadje.

De LadiesNight op 11 oktober is absoluut een must-see. Het is namelijk de film Weg van Jou, die grotendeels gefilmd is in Zeeuws-Vlaanderen. Oké, de acteurs spreken dan misschien geen Zeeuws, maar ik heb al wel bolussen gespot in de trailer. En het verhaal spreekt me erg aan. Ik bedoel maar, een stadsmeisje dat verhuisd naar Zeeland.. Ik wil deze romcom absoluut zien! Wie gaat er met me mee?

Weet je wat daar nou heel goed bij zou passen? Wijn! Oh, en chocolade 🙂 Denk jij nu ook “lekker!”, zet dan zondag 15 oktober in je agenda en geniet op het Wijnfestival in Middelburg van een edele wijnproeverij met chocolade in de wijnkelder van Wijnkoperij ’t Vliegendt Hert op de Dam.

Zin om lekker te snuffelen tussen vintage spulletjes, platen en boeken? In het weekend van 21 en 22 oktober is er weer een grote vlooienmarkt in de Zeelandhallen in Goes. Perfect om brocante en antieke woonaccessoires te scoren.

Iets met bier, schlagers en Tiroler jurkjes. Wie bier lust of van een fout feestje houdt, gaat deze maand vast en zeker naar een Oktoberfest. Rond Hulst is deze te vinden op vrijdag 20 oktober in Graauw. Dat wordt lachen!

Een ander feestje waarbij we maar al te graag verkleed gaan is natuurlijk Halloween! Dit jaar zullen de meeste Halloweenfeestjes vallen op zaterdag 28 oktober. Op vrijdag 27 oktober wordt voor de tweede keer de Halloweenrun in Middelburg georganiseerd.

Daarnaast is er rond Halloween nog veel meer leuke dingen te beleven in Zeeland. Zoals een griezelige koopzondag op 29 oktober in Goes. Die dag zijn van 1 tot 5 de winkels open en zijn er allerlei leuke GRATIS kinderactiviteiten. Zo kunnen kinderen zich laten schminken, meedoen met Trick or Treat langs de winkels, springen op het springkussen en tussen 4 en 5 de beste zombie-moves tonen tijdens de Halloweendisco bij Janvier.

Nog meer enge tips om te doen met Halloween? Bekijk dan ook 5x Halloween in Zeeland»

HALLOWEEN Koopzondag

Iets geheel anders is het muziekfestival Oktoberlicht op vrijdag 27 t/m zondag 29 oktober. Dit festivalletje biedt een bijzonder podium voor intieme concerten en ontmoetingen. De zondag vind ik vooral een aanrader met kleine huiskamerconcerten op verrassende locaties in Veere.

Nog meer intieme huiskamerconcerten zijn te beluisteren op zondag 8 oktober tijdens de Veste Muziek. Van saxofoon tot piano en van jazz tot klassiek, op deze dag wordt je getrakteerd op zestal concerten rondom de Veste in Goes. Gewoon bij mensen thuis. Knus, gezellig en ook nog eens GRATIS. Je kunt je aanmelden tot 6 oktober.

“Ben ik een Zeeuw?” Dat is de titel van de nieuwe voorstelling van Freek de Jonge. De cabaratier woonde in de jaren zestig in Goes en vertelt en zingt over zijn tijd in Zeeland van woensdag 25 oktober t/m donderdag 2 november op diverse bijzondere Zeeuwse locaties, zoals de Nieuwe Kerk in Zierikzee en De Verwachting in Ritthem.

Zaterdag 28 oktober is het Nacht van de Nacht. Al 13 keer wordt deze nacht georganiseerd door heel Nederland om extra aandacht te vragen voor het licht en de duisternis. Nu moet ik bekennen dat ik hier nog amper van gehoord had voordat ik in Zeeland woonde. Maar hier leeft het groots! Dat belooft dus een prachtige duistere avond vol nachtactiviteiten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een nachtelijke wandeling onder de sterrenhemel rondom Hulst, Neeltje Jans of Renesse? Of dineer bij kaarslicht bij diverse restaurants, waaronder Brasserie De Zeezot, De Goese Kade en d’Ouwe Smisse. Je kan ook op Vleermuizenjacht met Staatsbosbeheer of feestvieren tijdens een Glow Disco. Alle activiteiten vind je overzichtelijk en op plaats op de website van Nacht van de Nacht.

Veel plezier!

grace xo handtekening zeeuws en zo

*Alles in deze lijst voor oktober gecureerd door mijzelf. Het is bij lange na nog niet alles wat te beleven valt in Zeeland in deze maand en poogt ook geen “officiele” uit-agenda Zeeland of iets dergelijks te zijn. Gewoon wat leuke tips de la Grace die ik ook graag zelf doe.

 

Altijd als eerste op de hoogte zijn?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

7 + 3 =