Hallo oktober en hallo herfst! Deze maand belooft veel goeds. Oké, het mag dan een beetje fris zijn, maar met als het zonnetje schijnt is het echt nog genieten hier aan de kust. Oktober zit namelijk vol vakantie, festiviteiten en misschien nog wel het allerleukste: ik ben deze maand jarig!

Oktober is ook de maand van de Kunstmanifestatie, Halloween, het Oktoberfest en natuurlijk de herfstvakantie! Dat wordt dus een dolle boel voor iedereen met kinderen 🙂 Verder is er deze maand nog meer te doen in Zeeland. Van een gezellige LadiesNight tot enge griezeltocht, speciaal voor jou heb ik weer een lijstje gemaakt met de leukste uitjes in de maand oktober. Volgens mij dan hé 😉

Heb je zelf nog een leuke tip? Laat het me dan zeker eventjes weten. Want samen leuke dingen doen is nog gezelliger dan alleen!


Volg je ZeeuwsenZO eigenlijk al op Instagram en Facebook? Ook kun jij je inschrijven voor de maandelijkse nieuwsbrief voor leuke extraatjes en behind-the-scene foto’s.


Mijn tips voor Oktober 2018

Allereerst wil ik een diepe buiging maken voor alle bikkels die dit jaar meedoen aan de Kustmarathon Zeeland. Ik doe het ze echt niet na. Op 5, 6 en 7 oktober is weer de mooiste en zwaarste marathon van Nederland! Dat betekent 42195 meter klimmen en dalen kriskras door Zeeland van Burg Haamstede, langs de kust door de duinen over de kering richting Zoutelande. Echt chapeau voor iedereen die meedoet dit weekend.

Bekijk hier alvast het parcours:

Op zaterdag 6 en zondag 7 oktober vindt in Nederland Weekend van de Wetenschap plaats, het grootste landelijke evenement op het gebied van wetenschap en technologie. Ook in Zeeland dus! De leukste tips van de activiteiten in Zeeland tijdens het Weekend van de Wetenschap lees je op: Hier moet je zijn tijdens het Weekend van de Wetenschap! (in Zeeland)

Een andere leuke wandeling door Zierikzee is de StoryTrail. Op zondag 28 oktober kan je weer mee wandelen met Johannes door het verleden en smalle steegjes van deze prachtige oude stad. Meer weten over de bezienswaardigheden van Zierikzee? Wij waren er laatst en schreven er deze blog over: De top bezienswaardigheden in Zierikzee

De LadiesNight op 10 oktober wordt weer mega leuk met dit keer de film Zwaar Verliefd. Ik ga in elk geval met mijn vriendinnen hierheen. Zowel te zien in Vlissingen als Terneuzen.

Weet je wat daar nou heel goed bij zou passen? Wijn! Denk jij nu ook “JA!”, markeer dan zondag 7 oktober en donderdag 11 t/m zaterdag 13 oktober in je agenda en geniet van een wijntje op het Historisch Wijnfestival in Middelburg. 

Intieme huiskamerconcerten zijn te bezoeken op zondag 14 oktober tijdens de Veste Muziek. Van saxofoon tot piano en van jazz tot klassiek, op deze dag wordt je getrakteerd op zestal concerten rondom de Veste in Goes. Gewoon bij mensen thuis. Knus, gezellig en ook nog eens GRATIS.

Iets met bier, schlagers en Tiroler jurkjes. Jetzt geht’s los! Wie bier lust of van een fout feestje houdt, gaat deze maand vast en zeker naar een Oktoberfest. In Vlissingen kun je op zaterdag 13 oktober zuipen in het Arsenaal Theater. Rond Hulst is deze te vinden op vrijdag 19 oktober in Graauw en een dag later op zaterdag 20 oktober gaat het feestje door in Renesse. Biertje?

Woensdag 17 oktober organiseren de Suffe Tutten weer een gezellige workshop Bezem pimpen Bij Tessa in Goes. Ik vind het altijd leuk om dingen te maken (hallow, ik heb niet voor niets een eigen blog vol DIY’s) en een bezem heb ik nog niet. Ik zeg, een leuk avondje knutselen dus.

Racoon komt op vrijdag 19 oktober naar hun eigen Zeeland om te spelen in de Mythe in Goes. Geniet vol Zeeuwse trots van liedjes van het nieuwe album en natuurlijk ook de vele hits. Kaartjes koop je hier.

De lichtjes gaan aan in Tholen tijdens de Lampionnen- en lichtjes optocht op zaterdag 20 oktober. “Dit keer lopen er wéér met meer dan 600 personen over straat” meldt voorzitter William van Leeuwen trots. De optocht start deze keer om 19.00 uur in de Prins Clauslaan en zal via Ten Ankerweg

Zin om lekker te snuffelen tussen vintage spulletjes, platen en boeken? In het weekend van 20 en 21 oktober is er weer een grote vlooienmarkt in de Zeelandhallen in Goes. Perfect om brocante en antieke woonaccessoires te scoren.

Een herfstritje met de tram? Dat kan nog heel deze maand met de RTM-tram. De tram vertrekt vanaf de RTM-Remise, G.C. Schellingerweg 2 (op de Punt) in Ouddorp. Meer info en de dienstregeling vind je op de website.

Een ander feestje waarbij we maar al te graag verkleed gaan is natuurlijk Halloween! Dit jaar zullen de meeste Halloweenfeestjes vallen op zaterdag 27 oktober. Op vrijdag 26 oktober wordt voor de derde keer de Halloweenrun in Middelburg georganiseerd.

Daarnaast is er rond Halloween nog veel meer leuke dingen te beleven in Zeeland. Bekijk de engste uitjes op 5x Halloween in Zeeland»

Zaterdag 27 oktober is het trouwens ook Nacht van de Nacht. Al 14 keer wordt deze nacht georganiseerd door heel Nederland om extra aandacht te vragen voor het licht en de duisternis. Nu moet ik bekennen dat ik hier nog amper van gehoord had voordat ik in Zeeland woonde. Maar hier leeft het groots! Dat belooft dus een prachtige duistere avond vol nachtactiviteiten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een nachtelijke wandeling onder de sterrenhemel rondom Hulst, Neeltje Jans of Veere? Of dineer bij kaarslicht bij diverse restaurants, waaronder De Mug in Middelburg en Kasteel Batavia. Alle activiteiten vind je overzichtelijk en op plaats op de website van Nacht van de Nacht.

Veel plezier!

grace xo handtekening zeeuws en zo

*Alles in deze lijst voor oktober gecureerd door mijzelf. Het is bij lange na nog niet alles wat te beleven valt in Zeeland in deze maand en poogt ook geen “officiele” uit-agenda Zeeland of iets dergelijks te zijn. Gewoon wat leuke tips de la Grace die ik ook graag zelf doe.

 

Altijd als eerste op de hoogte zijn?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

3 + 7 =