Pinksteren in Zeeland dat is altijd dolle pret! En vergeet niet; we hebben weer een dagje extra vrij. Ook begint het festivalseizoen, joepie. Ik ga in elk geval heel veel leuke dingen doen. Wil jij ook weten wat er te beleven is in Zeeland? Je leest het in deze Pinkster special.

In 2018 valt Pinksteren in het weekend van 19, 20 en 21 mei.

Eet je buik vol met culinaire hapjes bij een van de Food Festivals in Zeeland of slenter over één van de vele Pinkstermarkten. Wat je ook leuk vindt, er is echt overal wel iets te beleven in Zeeland tijdens het Pinksterweekend. Mijn leukste tips vind je hieronder.


Cuisine Machine in Vlissingen

Het foodfestival Cuisine Machine is dit weekend! Met lekker eten, veel vertier, live muziek en gekkigheid. Want naast zo’n vijfendertig foodtrucks, diverse muziekoptredens is er ook nog een Colour Disco, Oscar’s Discorette en DJ-Mania. Oh, en er is ook een Ballenbar. Dat wil je natuurlijk niet missen, dus heb je honger? Kom vrijdag, zaterdag, zondag of maandag naar de Machinefabriek in Vlissingen.

Food festival in Axel

In het Pinksterweekend kun je ook op 20 en 21 mei genieten van lekkere hapjes, cocktails en bourgondisch eten op het Food Festival in Axel. Dit foodevent vindt voor de eerste keer plaatst op het terrein van de ruitersport vereniging (boslaan 2). Tegelijkertijd kun je kijken naar het spring- en dressuurtoernooi.

Pinksterfeesten in Renesse

Zolang als ik mij kan herinneren lijkt heel Duitsland leeg te lopen om met Pinksteren naar Renesse te komen. Het is er altijd gezellig druk en heel het dorpje viert feest! Niet erg dus om dan hier op de camping te zitten. Al gok ik dat die allemaal al helemaal vol zitten.

Weekendje Middelburg

Nu is een weekendje Middelburg altijd een goed idee, maar helemaal als je samen een extra dag vrij bent. Dwaal door de smalle straatjes, wandel door de Kuiperspoort en strijk neer op een zonnig terras. Maak je bezoekje helemaal af met een klim in de Lange Jan en een bezoekje aan het Zeeuws Museum.

Pinkstermarkt in Zierikzee en Vlissingen

Op meerdere plekken in Zeeland zijn er dit weekend leuke Pinkstermarktjes. Twee aanraders zijn de Pinkstermarkten in Zierikzee zaterdag 19 mei en Vlissingen op zondag 20 mei. Slenter, geniet en shop met de mooie haven van Zierikzee op de achtergrond of in de zilte zeewind op de Boulevard van Vlissingen.

Wat ga jij doen met Pinksteren? En heb je zelf nog een tip? Laat het weten hieronder in de comments of twitter me @zeeuwsenzo


*Deze lijst met events is trouwens puur à la Grace en bestaat puur uit tips die ik leuk vind of mij leuk lijkt om te doen in Zeeland met Pinksteren. Het is dus geen  “officiele” uit-agenda Zeeland of iets dergelijks. Wel leuk 🙂 Veel plezier dit Pinksterweekend!

Pinksteren in Zeeland tips Agenda

Altijd als eerste op de hoogte zijn?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

8 + 4 =