Mosseldag Yerseke
Geen evenementen gevonden!

Over ZeeuwsenZO

Op deze reisblog vind je alles om je thuis te voelen in Zeeland. Van de leukste Zeeuwse hotspots en dagjes uit tot de beste festivals en de mooiste slaapadresjes.

Heb jij zelf nog een leuke tip of wil jij met ons samenwerken? Stuur ons een mailtje.

Contact

Facebook Page

Datum

20 aug 2016
Expired!

Tijd

10:00 - 18:00

Mosseldag Yerseke

Al 70 jaar is de Mosseldag Yerseke een begrip. Elk jaar op de 3e zaterdag van augustus is de Mosseldag in Yerseke the-place-to-be en kan je genieten van alles wat dit dorp te bieden heeft (heel veel mosselen vooral). Ook is er een braderie, kermis, dweilbands (Mosselgeblaas), een vlootschouw, vuurwerk en kan je natuurlijk mossels eten.

Het programma Mosseldag Yerseke

Vanaf 10 uur ‘s ochtens kan je lekker slenteren langs de marktkramen bij de haven, op de havendijk en in het centrum, even over de kermis en de kinderen laten spelen op het speciale doe-plein bij de WIllem-Alexanderhaven. Vanaf 11 uur kun je het eerste Mosselgeblaas horen en gaan de dweilbands rond door de stad. Een half uurtje later worden bij de havens de mosselen gekookt en kan je genieten van deze typische Zeeuwse specialiteit (tot ongeveer 16:30).

LEES OOK: MOSSELEN, ZIJN ZE NU WEL OF NIET VEILIG OM TE ETEN

Geen zin meer om rond te lopen? Ga dan gratis meevaren op één van de mosselkotters voor de vlootschouw. De kotters vertrekken om 14:00 uur en zijn ook vanaf de dijken mooi om al varend te aanschouwen.

Programma Mosseldag Yerseke 2016


Praktische informatie

Wanneer?

Zaterdag 20 augustus, van 10:00 tot in de late uurtjes

Waar?

Door heel het dorp Yerseke

Parkeren?

Je kan tijdens de Mosseldag niet parkeren in Yerseke. Verkeersregelaars zullen je de weg wijzen naar verschillende plekken in de omgeving waar je wel mag parkeren.

OV?

Vanaf het Station Kruiningen-Yerseke rijden er pendelbussen naar Yerseke en weer terug. Een enkeltje kost € 3 en een retourtje  € 5

Bekijk de flyer

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *