Top

Middelburg

Middelburg is de hoofdstad van Zeeland en een prachtige stad voor een stedentripje. Lopend door het karakteristieke Middelburg loop je van het ene monument naar het andere en ontdek je de leukste winkeltjes en eettentjes.

Bezienswaardigheden

Middelburg telt zo’n 1100 monumenten! Je kunt dus heerlijk ronddwalen door Middelburg en gelijk heel veel bezienswaardigheden tegenkomen. De belangrijkste trekpleisters zijn o.a. het Stadhuis, de Lange Jan en de Kuiperspoort. Daarnaast zijn er nog meer leuke bezienswaardigheden te spotten in de stad. Loop dus gerust een rondje en laat je verrassen door de pracht en praal van Middelburg!

Parkeren

Parkeren kan prima in het centrum van Middelburg. Je volgt gewoon eenvoudig de borden met daarop de P-route. Deze route brengt je naar het stadscentrum langs diverse parkeerterreinen en garages. Ook kun je gewoon op straat parkeren. Dit kost meestal zo’n € 2,30 per uur, maar op zondag is het GRATIS parkeren. Ook op koopzondagen! In een garage ben je doordeweeks wat goedkoper uit en betaal je € 2,00 per uur of € 10,60 voor een hele dag. Beide mogelijkheden zijn overigens enkel betaald parkeren van 8:00-20:00 uur, daarbuiten is parkeren overal gratis. Wil je al je centen besparen, parkeer dan GRATIS buiten de vesten. Met ongeveer 5 a 10 minuutjes lopen ben je dan ook in het gezellige centrum.

Meer informatie en tarieven? Download dan de parkeerfolder.

In de buurt van Middelburg

Middelburg is ook een goede basis om de omgeving te verkennen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een dagje naar Vlissingen of Veere? Mocht je liever even de stad willen ontsnappen, dan is het strand om de hoek. Of ga een dagje wandelen door de vele duinpaden en natuurgebieden die Zeeland rijk is.

 

0

Grace is voor de liefde verhuisd naar Zeeland, waar ze woont samen het haar vriend en kat in een monumentaal huisje. Naast klussen, verbouwen en knuffelen met de kat is ze graag creatief bezig in huis. Van DIY's tot makkelijke knutsels. Ook trekt ze er graag op uit in Zeeland om de tofste hotspots, festivals en winkels te ontdekken.

post a comment