Kerstmarkten. Ik ben er dol op! De sfeer, de lichtjes en de glühwein, alles is gewoon leuk aan een Kerstmarkt. De meeste gaan daarvoor richting de drukke bekende Kerststeden (zoals ik – lees hier mijn plog), maar wist je dat Zeeland ieder jaar ook een aantal hele leuke kerstmarkten heeft?

De Leukste Kerstmarkten in Zeeland

De leukste Kerstmarkten in Zeeland zijn jammer genoeg slechts een dag of twee. Zonde natuurlijk! Maar al wel fijn dat we toch nog iets van kerstsfeer hebben in Zeeland. Zin om te komen kerstshoppen op een Kerstmarkt? Dan zijn de leukste toch wel te vinden in de bekende steden, zoals de grootste Kerstmarkt in Goes. De Kerstmarkt Veere is ook een hele leuke en geheel in Dickens-stijl. Het meest feestelijk is echter Middelburg. Hier wordt alles uit de kast getrokken en is de gehele stad omgetoverd tot Winterstad. Ho ho ho!

gemeentegrot-12

Overzicht van alle Kerstmarkten in Zeeland 2017

In Zeeland zijn in elk geval genoeg Kerstmarkten te vinden. Geniet, shop en warm op bij de kerstboom met een mok warme choco met slagroom. Een compleet overzicht van alle Kerstmarkten in Zeeland vind je hieronder.


Kerstmarkt in Goes

In Goes vind je de grootste Kerstmarkt van Zeeland (en wat mij betreft ook de leukste)! Deze sfeervolle markt heeft 120 kraampjes en natuurlijk moet er gezoend worden onder de maretak. Honger? Iedereen mag aanschuiven aan de gedekte feestelijke tafel voor een Kerstdiner of geniet van lekker eten bij één van de vele Foodtrucks. Voor kinderen is er ook genoeg te doen en kunnen bijvoorbeeld helemaal los gaan op het springkussen.

Wanneer? Vrijdag 8 december 2017 van 16 uur tot 23 uur en zaterdag 9 december 2017 van 11 uur tot 17 uur (foodtrucks tot 23.00 uur)
Waar? Rondom de Grote Kerk, Schuttershof en de Singelstraat. Op de Grote Markt is van alles te beleven voor kinderen.

Zeeuwse Winter Fair

Op de eerste Zeeuwse Winter Fair in het Katshuis kun je genieten van een winters marktje in een prachtige omgeving. Slenter met een glaasje glühwein rustig rond, geniet en shop sfeervolle winterse decoratie, brocante, antiek, zilver, sieraden, kerstspulletjes en lekkernijen.

Wanneer? Vrijdag 24 november tot en met zondag 26 november 2017 van 10:00 – 18:00 uur
Waar? Het Katshuis aan de Noordlangeweg 34 in Kats

Kerstmarkt Goedereede

In Goedereede vindt op 9 december een sfeervolle Kerstmarkt plaats. Deze Kerstmarkt biedt leuke kerstkramen, buiten bars, live muziek en kinderactiviteiten. Even genoeg van de lichtjes? Museum in de Toren en de naastgelegen kerk zijn tijdens de Kerstmarkt Goedereede ook geopend.

Wanneer? Zaterdag 9 december 2017 van 11 uur tot 17 uur
Waar? Op de Markt en Noordzijde Haven in Goedereede

Kerst- en Doe markt Westkapelle

Kerstbomen, lichtjes en meer dan 25 marktkraampjes vol zelfgemaakte kerstspulletjes. Op 8 en 9 december organiseert Brasserie de Boomgaard een leuke Kerst- en Doe markt in Westkapelle. Naast shoppen kan je ook meedoen aan verschillende wokshops, een kerstbingo onder leiding van de Kerstman en genieten van live muziek van Stan Bor. Oh, en in het pand is een indoor speeltuin. Dus de kids kunnen gerust mee.

Wanneer? Vrijdag 8 december van 13 uur tot 20:30 uur en zaterdag 9 december 2017 van 10 uur tot 18 uur
Waar? In het Plaza gebouw van Vakantiepark de Boomgaard in Westkapelle

Wintermarkt Middelburg

De Wintermarkt in Middelburg is gezellig en knus. Voor het oude Stadshuis vind je deze Oudhollandse kerstmarkt met verschillende lokale ondernemers, die eigen producten verkopen in de kraampjes. Perfect om een traditioneel of uniek kerstcadeautje te scoren. Vorig jaar waren er ook poffertjes. Jammie!

Wanneer? Zaterdag 16 december
Waar? Op de Grote Markt naast de ijsbaan in Middelburg.

Kerstmarkt Veere

Veere is een magisch dorpje en al helemaal tijdens de Kerst. Geniet van de kerstsfeer en slenter door de straatjes, die verlicht worden door tientallen kerstbomen.  De Kerstmarkt Veere is aangekleed in de stijl van Dickens en lijkt rechtstreeks uit een boek tot leven te komen. En met 40 kramen slaag je hier zeker voor leuke kerstspulletjes en het lekkerste eten.

Wanneer? Zaterdag 16 december 2017 van 10 uur tot 17 uur en zondag 17 december 2017 van 11 uur tot 17 uur
Waar? Op het Marktpleintje in Veere

Kerstmarkt Breskens

De Kerstmarkt Breskens staat vol met kraampjes en een heuse Kerst-wens-boom! Het hele plein is prachtig verlicht voor de Kerstmarkt en dat maakt dit ook zeker een Kerstmarkt waar je heen moet. Naast de enorm hoge kerstboom vind je hier ook heel veel hapjes, drankjes en muziek.

Wanneer? Zondag 17 december van 12 uur tot 18 uur
Waar? Op het Spuiplein in Breskens

Kerstmarkt Vlissingen

Op het gezelligste plein van Vlissingen staat twee dagen lang een Kerstmarkt met allemaal sfeervolle kraampjes.  Kom sfeer proeven, kerstshoppen of kerstliedjes zingen. Daarna nog even uitwaaien op de Boulevard, genieten van een warme glühwein, meedoen met de kerstmannenloop of op de foto met de kerstman!

Wanneer? Vrijdag 22 en zaterdag 23 december 2017 van 12 uur tot 18 uur
Waar? op de Oude Markt in Vlissingen

Kerstmarkt Geersdijk

In Noord-Beveland zit je helemaal goed op de jaarlijkse Kerstmarkt Geersdijk op 10 december. In tegenstelling tot vele andere kerstmarkten is deze gewoon buiten, waardoor deze volgens kenners het meest knus en gezellig is. De straten zijn verlicht met lampjes en overal zijn kraampjes met Kerstdecoraties, oliebollen, erwtensoep, glühwein, kaas en noten en leuke cadeautjes.

Wanneer? Waarschijnlijk zaterdag 9 december 2017 van 15 uur tot 20 uur
Waar? In het centrum

Kerstmarkten Informatie Overzicht


Psst … Wat is een kerstmarkt eigenlijk?

Een Kerstmarkt is eigenlijk net als een gewone markt, maar dan in kerstsfeer en met kerstspullen. Vaak begint een Kerstmarkt enkele weken voor Kerstmis en zie je er veel kerstdecoraties, zoals kerstballen en kerststukjes. Naast rondkijken naar alle kerstverlichting, vind je op een Kerstmarkt ook veel eten en drinken zoals glühwein en braadworsten. De traditionele bekende kerstmarkten vind je vooral in Duitsland, waar op vrijwel elk groot plein je een kerstmarkt tegenkom, maar ook in Zeeland.


Nooo! Staat jouw favoriete Kerstmarkt in Zeeland niet in mijn lijst? Dat moeten we fiksen. Stuur me dus snel een mailtje of stuur me een berichtje via twitter @ZeeuwsenZO. Nog iets toe te voegen? Je kan altijd even een berichtje hieronder achterlaten 😉

Altijd als eerste op de hoogte zijn?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

4 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

9 + 6 =