Privacy verklaring

In deze privacy verklaring lees jij precies hoe, waarom en waar jouw persoonsgegevens worden verzamelend en hoe daarmee omgegaan wordt. Geheel in kader met de AVG is het best een lange tekst geworden, maar dan weet je zometeen ook echt alles over jouw privacy op ZeeuwsenZO. Ook vind je hier jouw rechten met betrekking tot jouw eigen gegevens en hoe je gebruik kunt maken van die rechten.

Deze verklaring kan soms gewijzigd en aangepast worden door bijvoorbeeld wetswijzigingen. Om altijd op de hoogte te zijn van de meest actuele situatie, kun je altijd deze verklaring nogmaals raadplegen.

Privacy, persoonsgegevens en ZeeuwsenZO

ZeeuwsenZO is een blog over Zeeland. Op www.zeeuwsenzo.nl vind je alles om je thuis te voelen in Zeeland. Van de leukste Zeeuwse hotspots en dagjes uit tot de beste festivals en de mooiste slaapadresjes. Meer over deze reisblog vind je hier.
Om dit zo goed mogelijk te doen en de website zo goed mogelijk te laten werken, worden jouw gegevens soms verzameld. In het kader van de nieuwe privacywet vertellen wij je graag wat daarmee gedaan wordt en hoe jij jouw wensen rondom jouw gegevens kunt aangeven.

Er wordt voor een aantal doelen persoonsgegevens verzameld door ZeeuwsenZO. Deze worden hieronder toegelicht:

Het versturen van nieuwsbrieven

Je hebt via de blog de mogelijkheid om je in te schrijven voor e-mail nieuwsbrieven. Deze nieuwsbrieven zijn voornamelijk gericht om jou op de hoogte te houden van nieuwe blogs en inspiratie te verschaffen. Bij het inschrijven via het daarvoor bestemde formulier wordt jouw (voor)naam en e-mailadres verzameld. Uiteraard kun je ook altijd mondeling of tekstueel vragen om lid te worden van de nieuwsbrief. Hiervoor hoef je geen extra gegevens te verschaffen.

Contact opnemen

Wanneer jij contact opneemt met mij via het contactformulier, telefoon of mail worden tevens enkele persoonsgegevens verzameld, zoals je naam, bedrijfsnaam, e-mailadres en/of telefoonnummer. Dit om zo ook een mailtje of belletje terug te doen.

Analytics

De website verzamelt daarbij ook wat gegevens door middel van cookies met als doel de website te kunnen verbeteren. Dit gebeurt via Google Analytics. Deze gegevens zijn overigens anoniem en dus niet gebonden aan jouw persoonlijke gegevens. Denk eerder in termen als de duur van een bezoekje aan de blog, hoeveel mensen de website bezoeken per dag, welke pagina’s er het meest bezocht worden en via welk medium je op de website terecht bent gekomen.

Alle gegevens worden alleen verwerkt met jouw uitdrukkelijke toestemming dan wel ter uitvoering van de overeenkomsten die worden aangegaan dan wel omdat verwerking noodzakelijk is.

Externe partijen

Nu weet je dus welke gegevens er verzameld worden en met wel doel. Deze gegevens worden daaropvolgend ontvangen en verwerkt door externe partijen, die veelal door elke blogger gebruikt worden:

Mailchimp

De nieuwsbrieven worden verzonden met Mailchimp. Op het moment dat jij je aanmeldt voor de nieuwsbrief, wordt jouw naam en e-mailadres automatisch opgeslagen in de daarvoor bestemde lijst binnen Mailchimp. Jouw e-mailadres wordt verder niet gedeeld met derden en enkel gebruikt om jouw een nieuwsbrief te sturen, waarvoor jij ook daadwerkelijk voor bent ingeschreven.

One.com

De blog, website en mijn de e-mail wordt gehost door One.com. Gegevens die jij achterlaat op de website gogracy.com zijn op de servers van het hostingsbedrijf opgeslagen. Als jij contact opneemt met mij via de mail, dan wordt deze opgeslagen op de servers van One.com.

Google Analytics

Ook Google bewaart voor het gebruik van Google Analytics bepaalde gegevens, maar dus geen persoonsgegevens. Je bent hier ten alle tijden anoniem.

Periode van opslag

Nu weet je dus welke en waar gegevens worden opgeslagen. Deze gegevens worden voor langere tijd bewaard door ZeeuwsenZO, maar nooit langer dan nodig voor het uitvoeren van activiteiten, tenzij we op grond van een wettelijke regeling jouw gegevens langer moeten bewaren. Een voorbeeld hiervan is de financiële administratie omtrent samenwerkingen.

Het versturen van nieuwsbrieven

Jouw e-mailadres en naam worden opgeslagen in Mailchimp voor onbepaalde tijd. Jij kunt je elk gewenst moment uitschrijven door te klikken op de unsubscribe knop in de nieuwsbrieven of door een mail te sturen naar grace@zeeuwsenzo.nl.

Contact opnemen

Wanneer jij contact opneemt via de mail, dan wordt deze mail inclusief e-mailadres en andere gegevens opgeslagen op de mailserver. De mails worden tot maximaal twee jaar terug bewaard. Daarna worden deze verwijderd. Neem je contact op via Facebook chat/pm, dan worden deze ook maximaal twee jaar bewaard.

Analytics

De gegevens in Google Analytics zijn anoniem, en dus niet verbonden aan jouw naam, bedrijf of e-mailadres. Deze gegevens worden voor onbepaalde tijd bewaard binnen Google Analytics.

Veiligheid

De persoonsgegevens die door ZeeuwsenZO of door eerder genoemde derden worden beheerd, zijn alleen toegankelijk via bovenstaande software en zijn beveiligd met een uniek wachtwoord.
De apparaten die jouw gegevens openen zijn elk zelf ook vergrendeld en betreft enkel mijn eigen laptop.

Uiteraard wordt jouw bezoek aan www.zeeuwsenzo.nl beveiligd door een SSL certificaat. Dit betekent dat jouw verbinding met de website privé is. Je herkent deze beveiliging aan het groene slotje voor de url.

Ook fijn om te weten is dat er van jouw persoonsgegevens geen fysieke kopieën gemaakt worden of doorverkocht worden naar externe partijen. Je gegevens worden alleen beheerd in de eerdergenoemde systemen en software.

Rechten

Mocht je benieuwd zijn welke gegevens van jou verzamelt en bewaard zijn, dan heb je het recht deze ten alle tijden op te vragen. Dit kan uiteraard via de mail. Je krijgt dan een overzicht van jouw gegevens mocht deze nog ergens opgeslagen zijn.

Blijken jouw gegevens niet te kloppen of zijn ze veranderd? Je hebt dan natuurlijk het recht om dit te laten rectificeren. Stuur gerust een mail of pas zelf je gegevens omtrent de nieuwsbrief aan via de daarvoor bestemde url onderaan elke nieuwsbrief.

Daarbij heb je het recht op overdracht. Dus mocht jij jouw gegevens nodig hebben die hier opgeslagen zijn, dan dien ik al jouw gegevens over te dragen aan de andere partij. Ook hiervoor kun je met ons contact opnemen.

Liever al jouw gegevens uit de systemen? Daar heb jij uiteraard ook alle recht op. Wil jij jouw gegevens laten wissen, stuur ons gerust een mailtje. Doe dit trouwens ook als je niet wilt dat jouw gegevens gebruikt worden door ZeeuwsenZO.

Meer informatie

Als laatste wil ik graag toelichten dat ZeeuwsenZO enkel en alleen persoonsgegevens verwerkt op grond van toestemming, wettelijke verplichting en een gerechtvaardigd belang, zoals het kunnen uitvoeren van samenwerkingen of andere afspraken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aanbieden van werkplannen via de e-mail of het bijhouden van de financiële administratie.

De gegevens die hiervoor verzameld worden zijn de minimale benodigde gegevens voor het aanbieden van de diensten of producten. Je e-mailadres is bijvoorbeeld nodig om de nieuwsbrief te versturen. Wanneer er geen e-mailadres en toestemming gegeven wordt, dan kun jij ook geen nieuwsbrief ontvangen.

Wanneer het wettelijk vereist wordt de gegevens te openbaren om bijvoorbeeld te voldoen aan een juridisch verzoek, behoudt ZeeuwsenZO het recht om dit ook daadwerkelijk te doen om een manier dat jouw recht op privacy zoveel mogelijk respecteert.

Heb je om de een of andere reden een klacht over jouw gegevens en hoe ZeeuwsenZO daarmee omgaat? Dan heb je het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via deze link.

Mocht je na deze verklaring nog vragen hebben of is er iets anders wat je graag wil laten weten, neem gerust contact met ons op! Dat kan via de mail grace@zeeuwsenzo.nl.