Hop-on Hop-off bus op Schouwen-Duivenland

Location: 4 min read1K views

Ben jij deze zomer op of in de buurt van Schouwen-Duiveland? Ga dan op sightseeing tour met de nieuwe Hop-on Hop-off bus!

Vanaf zaterdag 22 april gaat de Hop-on Hop-off bus rijden met lijnnummer 830. Drie dagen in de week, zes routes en langs tientallen mooie plekjes en leuke uitjes. Hoe leuk is dat! Deze zomer toer je dus heerlijk toeristisch rond over Schouwen-Duiveland en kun je heel dit eiland verkennen met de bus.

Sightseeing bus Schouwen-Duiveland

Zelf ben ik normaal helemaal geen fan van een Hop-on Hop-off bus, want in een stad zie en ontdek je gewoon meer te voet. Een heel eiland rondlopen is echter net iets te veel van het goede, dus ik ben erg blij met deze bus. De bus maakt een mooie ronde en gaat heel het eiland van Schouwen-Duivenland rond. Onderweg kun je uitstappen bij de allerleukste plekjes, uitjes en attracties. Zo kun je naar Renesse, helemaal naar Bruinisse en ook richting Zierikzee of uitstappen bij Neeltje Jans.

Mijn aanraders om uit te stappen:

 1. Historische stad Zierikzee – Mijn favoriete stad op Schouwen-Duiveland is Zierikzee en een bezoekje aan deze monumentenstad is een echte must. In Zierikzee staan zo’n 568 monumenten, waarvan de Dikke Toren misschien wel de bekendste is. De Nobelpoort is ook erg mooi en daar loop je onderdoor de stad in vanaf de halte van de sightseeing bus.
 2. Jachthaven Brouwershaven – Deze Smalstad kent een rijke maritieme geschiedenis en is zeker leuk om eens doorheen te wandelen. Het prachtige stadhuis en de grote Sint Nicolaaskerk (de grootste van het eiland) zijn een paar blikvangers van de stad. De haven reikts trouwens helemaal tot in het stadje en er zijn ook diverse terrasjes om even te genieten. Ook kun je hier eventueel naar het Brouws Museum.
 3. Watersnoodmuseum in Ouwerkerk – De watersnoodramp is nog helemaal niet zo lang geleden en zeer indrukwekkend. Een echte aanrader is dan ook een bezoek aan het Watersnoodmuseum. Hier ontdek je het verhaal van de watersnood van 1053 en de ontwikkelingen sindsdien. Bijzonder detail: het museum zit in vier betonnen caissons die zijn werkelijk zijn gebruikt om het gat in de dijk te dichten.
 4. Plompe Toren Koudekerke – Ooit was Koudekerke een gezellig dorpje, maar nu staat er enkel nog een toren, bekend als de Plompe Toren. Deze 23 meter hoge toren kun je beklimmen en het uitzicht is zeker de moeite waard.
 5. Ringdorp Dreishor – Dreishor is een het mooiste ringdorp van Zeeland en staat bekend om haar vlas. Ook vind je er een mooi natuurgebied eromheen en je kunt een bezoekje brengen aan een molen of het streek- en landbouw museum Goemanszorg.
 6. Mosseldorp Bruinisse – Bruinisse of “Bru” staat bekend om de mosselvisserij en ligt aan het grootste zoutwatermeer van Europa. Het gezellige dorp heeft zeven havens en is natuurlijk dé plek om mosselen te eten. Ook kun je hier wandelen, fietsen, watersporten of een bezoekje brengen aan het Visserijmuseum Brusea.
 7. Verdronken dorp Bommenede – Net als Koudekerke – waar de Plompe Toren nog wel rechtovereind staat – zijn er nog veel meer verdronken dorpen te vinden in Zeeland, zoals de Haven van Bommenede dichtbij Zonnemaire. Dit dorp lag op een eiland en is meermaals overstroomd. Een heftige stormvloed in 1682 betekende uiteindelijk het einde van Bommenede en nu kun jij er wandelen door een prachtig natuurgebied en vogels spotten.
 8. Deltapark Neeltje Jans – De Deltawerken, mosselen, waterglijbanen en zwemmen met haaien. Heeft deze stop nog meer toelichting nodig? Nee, toch.

Hop-on Hop-off bus Schouwen-Duiveland

(Bijna) GRATIS* met de Hop-on Hop-off bus

En het allerleukste van de Hop-on Hop off bus: het kost amper iets. Zo heb je al een soort familiebuskaart voor slechts € 15 euro voor 2 volwassenen en 3 kinderen. Dat is slechts 3 euro per persoon! Enne … het is zelfs helemaal GRATIS* met de ZeelandPas die je kunt halen bij een deelnemende verblijfsaccommodatie op het eiland. Zo’n pas kost slechts 4 euro per persoon en hiermee kun je dus elke dag gratis (en onbeperkt) met de Hop-on Hop-off. Handig!

Voordeel met de ZeelandPas

Die ZeelandPas is sowieso erg handig als je in Zeeland op vakantie gaat en ook als je er woont. Met de ZeelandPas krijg je namelijk meer dan € 500 euro voordeel en het kost je maar vier euro. Naast de gratis bus krijg je korting bij vele winkels en restaurants, gratis appelgebak, wandelingen en ook korting bij musea. Wil jij weten wat jouw voordeel kan zijn? Kijk dan snel op zeelandPas.nl en doe de kortingscalculator.

*Gasten van één van de leden van de Stichting SchouwenDuivelandPas kunnen bij hun verblijf een speciale ZeelandPas krijgen. Op vertoon van de daar gekochte of verkregen ZeelandPas kun je onbeperkt en gratis gebruik maken van de Hop-on Hop-off bus. Verblijf je niet bij van één van de leden van de Stichting of ben je inwoner van Zeeland? Dan geldt het reguliere OV-tarief of kun je gebruik maken van de gereduceerde Connexxion combikaart van € 15 voor 1 dag onbeperkt reizen met maximaal 2 volwassenen en 3 kinderen. Meer informatie vind je hier »

** Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met de ZeelandPas.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 Comments
 • Melany
  18 april 2017

  Goede informatie, heldere uitleg en super interessant ook. Gaaf gedaan.

 • Chantal
  18 april 2017

  Wat een leuke tip! Ik kom eigenlijk nooit in Zeeland, maar misschien wel een keertje leuk mocht ik in de buurt zijn.

 • Irene
  18 april 2017

  Bedankt voor je leuke tips. Ik wil ooit nog wel een keertje naar Zeeland op vakantie. Neeltje Jans lijkt mij erg Interesant.

 • Tiffany
  18 april 2017

  Ik vind een hop-on hop-off wel altijd leuk. Ik kom eigenlijk nooit naar Zeeland, maar misschien is het leuk voor in zomer.

 • Jannike
  19 april 2017

  Handig zo’n bus! Ik ga deze tip zeker onthouden!

 • Amanda
  19 april 2017

  Leuke tip, dankjewel! Wij zijn nog aan het kijken wat we in de zomervakantie allemaal gaan doen! Wie weet 🙂

 • Johanne
  20 april 2017

  Dit is de eerste keer dat ik überhaupt van een hop on hop off hoor buiten Amsterdam hoor. kan dat kloppen? Of zijn er stiekem nog veel meer plekken? Wel superleuk!

 • Kim
  20 april 2017

  Wat een super leuk idee om te gaan doen zeg! Op vakanatie mijd ik dit soort activiteiten atijd omdat ik liever de cultuur ervaar maar hey: het is Nederland, die molens kennen we nu al ;).

 • Marjanne
  20 april 2017

  Wat leuk.. Als ik weer eens in Zeeland ben, is dit voor mij een mooie gelegenheid om het land eens anders te bekijken. bedankt voor je tip!

 • Miryam
  20 april 2017

  Lijkt me erg leuk om dit met kinderen te doen omdat lopen toch vaak te vermoeiend is. In Amsterdam ook gedaan, super bevallen.