Terugblik: Fjoertoer Renesse 2016

Location: 2 min read287 views

Samen met vier gezellige dames liep ik mee met de Fjoertoer Renesse 2016: een avond vol gelach, licht en pijnlijke voeten. We liepen de langste route van 16 km en vertrokken samen met een hele stoet voor geen gewone wandeling, maar een ware belevenis. En zoals je kunt zien, zat de sfeer er ook goed in!

Wat is de Fjoertoer Renesse?

De Fjoertoer Renesse is een groot (wandel)evenement dat in drie jaar tijd is uitgegroeid tot een super leuke belevenis dankzij de organisatie, vele vrijwilligers, kunstenaars, bewoners en ondernemers. De Fjoertoer leidt je door de bossen, duinen en over het strand langst vuur en licht. Ook is overal te genieten van muziek en loop je in het pikkedonker door het Zeeuwse landschap. Als dat geen belevenis is :p

Hoe zag de route eruit?

Dit jaar waren er twee routes te volgen: een korte route van 9 km en een lange route van 16 km. Wij liepen natuurlijk die laatste, al vond ik die extra 7 km best wel zwaar (lees: mijn benen wilde liever niet meer), maar de route was zeker goed te doen. De wandelroute begon in 2016 overigens in het centrum van Renesse en eindigde hier ook met een groot feestje op de Hogezoom. Verder liepen we door beschermd natuurgebied, de duinen, over het strand en als laatste nog door bijna het dorpje en langs de kerk. Dit jaar was er in elk geval geen mega hoge klim en zolang je langs de branding loopt, is het strand ook best goed te doen.

Wat kwamen we onderweg tegen?

Onderweg kwamen we muzikanten tegen, dansdemonstraties met black-light, grote kunstwerken in de duinen en een robot uit wasmachines, drogers en een tv als hoofd. Ook kwamen we een vis op het water tegen en ergens lag een Pinokkio. Het allermooiste vond ik echter de verlichte vliegers op het strand. Deze zagen we eigenlijk vanaf de start al glinsteren in de lucht, maar konden we pas echt zien bijna op het einde toen we over het strand liepen. Het strand werd betoverd door de tientallen vliegers, die samen een sprookjesachtig onderwaterleven creëerden. Oh en onderweg, kregen we ook nog lekkere hapjes en een Schouws Jutterbittertje aangeboden. Super leuk!

Fjoertoer Renesse 2016

Hoe vonden jullie de Fjoertoer Renesse 2016?

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.