Wooncafé: een heerlijk lunchtentje in Middelburg

Location: 3 min read879 views

Voor een lekkere lunch ga ik het allerliefst naar het Wooncafé in Middelburg. Dit tentje ligt op een steenworp afstand van ons huis en elke keer dat ik er langsliep, dacht ik altijd “daar wil ik graag een keer lunchen.”. Uiteindelijk heb ik mijn moeder meegesleurd en ik moet zeggen, als ik er nu langsloop denk ik “dat was echt zo enorm lekker!”.

Koffie, thee en kado’s

Het Wooncafé is gespecialiseerd in diverse koffie’s en heeft een uitgebreide koffiekaart. De koffiebonen worden hier versgebrand en ze kunnen op iedere gewenste maling malen. Zelf ben ik meer van de thee, maar ook dit is een leuke belevenis bij dit tentje. De losse thee van Betjeman en Barton wordt namelijk geserveerd in een schattig kannetje van Bunzlau. En dit servies is ook gewoon hier te koop. Leuk om cadeau te doen (hint hint). Ook vind je hier theedoeken, pannenlappen en andere spulletjes voor in huis.

Theekan Bunzlau Wooncafé Schroevers Middelburg

Ontbijt en lunch

Je kunt hier prima terecht voor een ontbijtje of lunch. Als ontbijt heb je keuze uit een croissantje, een yoghurt schaaltje of een leuk ontbijt-plankje. Voor de lunch heb je ruim keus tussen pannenkoeken, tosti’s, iets hartigs en de lekkerste broodjes! Goed om te weten is er ook veel glutenvrij te verkrijgen is. Er zijn zelfs glutenvrije poffertjes! Ook zijn er schattige Mason Jars salades. Zelf ging ik echter voor een broodje filet american (€ 6,95) en mijn moeder voor een broodje gerookte zalm (€ 8,95). Met beide broodjes waren ze niet zuinig met het beleg en alles was echt smullen. Uren later proefden we nog de heerlijke smaak van onze lunch bij het Wooncafé en dachten we nog vol genot terug aan ons broodje.

Wooncafé Schroevers Middelburg Lunch Broodje
Wooncafé – Voor een lekkere lunch

Samen delen

Het Wooncafé heeft misschien geen high-tea, maar wel een plankje om samen te delen. Vanaf 2 personen kun je een lekker plankje bestellen voor € 21,95 p.p. met een mini soepje, mini quiche, mini wrap, paté, kruidenkaasblokjes, olijven, brood, vers fruit, mini smoothie en tot slot een stukje taart naar keuze en een kop koffie of thee.

Voor de kinderen

Ook voor de kinderen is hier genoeg te genieten. Er is achterin een klein speelhoekje voor de kleintjes en ze kunnen een eigen kidsplankje krijgen met rozijntjes, ananas-kaas-worst spiesje, boterham met jam of kaas en een aardbei-banaan smoothie. Voor een tussendoortje is het glaasje ranja met mini-cupcake natuurlijk super lekker. Of wat dacht je van een frozen yoghurt met mini spekjes?

Wooncafé Schroevers Middelburg Home Made Gebak
Wooncafé – Huisgemaakt gebak

Gebak

Het is dat ik al vol zat, maar anders was ik zeker nog gegaan voor een home made taartje! Bij het Wooncafé wordt het gebak namelijk huisgemaakt en zien er heerlijk uit. Bij je kopje koffie of kannetje thee kun je dan kiezen tussen  stukje monchou taart, cheesecake met witte chocolade, een brownies, dadeltaart en arretjescake. Misschien kun je het al raden, maar ik wil nog heel graag terug om die cheesecake te proberen. Wie wilt er mee? 🙂


Informatie Wooncafé

Adres: Segeersstraat 13, 4331 JM Middelburg
Telefoon: 0118-624657
Contact | Website | Menukaart

Openingstijden:

Ma: 11.00 tot 17.30
Di t/m Vr: 09.00u tot 17.30u
Za: 09.00u tot 17.00u

Prijzen ter vergelijking: Fanta € 2,50 | Broodje vooraf € 4,95 | Pannenkoek € 3,25 | Broodje kaas € 4,50 | Kannetje thee € 2,75

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.