WEEKENDTIPS ZEELAND #2 | Ringrijden, bier drinken en schapen scheren

2 min read292 views

De lange weekenden zijn voorbij, maar de leuke activiteiten in Zeeland beginnen nog maar net! In dit weekendje Zeeland van 21 en 22 mei vier ik de verjaardag van mijn grote zus en mijn kleine zus op de camping in Renesse. Voor degene die niet twee dagen b-day feestjes hebben: hier mijn weekendtips.

Kijken: ringrijden

Toegang: Gratis
Adres:
Kerkplein 1, Biggekerke
Tijd: 8:00 – 17:30

Morgen vindt de ere klas kampioenschap ringrijden plaats in Biggekerke. Naar wat ik heb begrepen is deze wedstrijd te vergelijken met de Champions League, maar dan voor ringrijden. Deze typische Zeeuwse volkssport is een folkloristische traditie waarbij men paardrijdend een lans door een piepklein ringetje probeert te steken. Wil jij dit spektakel ook eens meemaken? Kom dan tussen 8:00 en 17:30 naar kerkplein 1 in Biggekerke.

meer informatie

schapen

Doen: schapen scheren

Toegang: Gratis
Adres:
Meiveldpad 55 Middelburg
Tijd: 10:00 – 16:00

Zijn paarden niets voor jou? Ga dan schapen scheren bij kinderboederij De Klepperhoeve.Hier vindt zaterdag 21 mei het jaarlijkse schaapscheerfeest plaats. Naast schapen scheren kan je hier nog veel meer beleven. Zo komt er een zadelmaker, wordt er wol gespind en kan je er pony rijden (ja, toch weer een (mini) paard).

meer informatie

bier

Eten&Drinken: Adbij Bier festival

Toegang: € 19,50 en € 8,50 (Bob)
Adres:
Abdijcomplex 1, Middelburg
Tijd: 13:00-22:00

Ben jij een bierliefhebber? Reis dan vandaag en morgen af naar het Abdij in Middelburg. Vandaag om 14:00 uur begint hier voor de tweede keer het Middelburgs Abdij Bier Festival. Bijna alle Zeeuwse bierbrouwers zijn hier te vinden en ook worden er workshops over bier gegeven. Het leukste is natuurlijk de vele verschillende Zeeuwse biertjes te proeven en te vergelijken met de ruim vijftig andere Europese kloosterbieren die te proberen zijn. Laat het bier maar vloeien!

meer informatie

Fijn weekend in Zeeland!

Foto credits: Gerwin Filius via Flickr

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.