Weekendtips Zeeland #6 – Jazz, Foodtrucks en Colours by the Sea

2 min read377 views

Jeej, het is weer weekend! Dus ook weer nieuwe weekendtips voor 17, 18 en 19 juni 🙂 Zelf ga ik genieten van lekker eten bij Smaak aan Zee, mijn vriend is aan het werk op ZeelandJazz en in ons Zeeuws huisje wordt flink geklust om een nieuwe muur te bouwen beneden. En wat ga jij doen?

Zie: Kunst in de duineN

Jaarlijks strijken honderden kunstenaars uit binnen- en buitenland neer in Zeeland. In de Westhoek van Schouwen-Duiveland wordt een bijzondere kunstroute georganiseerd met Zeeland als achtergrond. Deze Kunstschouw vindt elk jaar in de derde week van juni plaats en is een mooie aangelegenheid om nieuwe kunst te ontdekken op bijzondere locaties.
Nog t/m zondag 19 juni, van 10:00 tot 17:00 uur

Eet en drink: Bij Smaak aan Zee

Zelf ga ik dit weekend naar het foodtruck festival Smaak aan Zee op de Brouwersdam. Dit festival is een nieuw festival vol lekker eten, leuke muziek, theater en zelfs workshops. Of het nu regent of niet: het belooft een feestelijk weekend te worden aan zee!

Vrijdag 17 juni, van 16:00 – 23:00 uur
Zaterdag 18 juni, van 11:00 – 23:00 uur
Zondag 19 juni, van 11:00 – 21:00 uur

Meer informatie over Smaak en Zee & de huisregels

Foto: Youri Bodbijl
Foto: Youri Bodbijl

Doen: Colours by the Sea

De inschrijving is gesloten, maar voor degene die gaan meedoen: Veel plezier! Tijdens deze colourrun is het 5 kilometer hardlopen over strand en de boulevard in Vlissingen en is ook voor omstanders een kleurrijk gezicht. Plus, na de finish is een spetterend feest inclusief DJ op het Bellamypark. Vier mee en kleur je aan de zee!

Zaterdag 18 juni, van 18:00 tot 00:00 uur

Meer informatie Colours by the Sea

Bezoek: De Zeeuwse havens

Om de twee jaar worden er open havendagen gehouden. Dit jaar vindt de Open Havendag Zeeland plaats in Vlissingen en Terneuzen. Tijdens deze dag zetten de Zeeuwse havens de poorten wijd open! Leuk om een kijkje te nemen of om een rondvaart te doen. Ook zijn er presentaties, rondleidingen en een ware mini bootrace!

Zaterdag 18 juni, van 9:00 – 16:00 uur

Meer informatie over de Open Havendag Zeeland

Luister: ZeelandJazz

Dit weekend sluit het festival ZeelandJazz af op het abdijplein in Middelburg. Op het festival is genoeg te horen en te beluisteren. Vrijdagavond kan je genieten van het geweldige gitaarwerk van Larry Carlton en in de finale op zaterdag wordt bekend gemaakt wie de beste Zeeuwse singer & songwriter is. De zondag wordt feestend geëindigd door de New Cool Collective met Mark Reilly. Dat mag je zeker niet missen!

Vrijdag 17 juni, vanaf 17:00 uur
Zaterdag 18 juni, vanaf 13:00  uur
Zondag 19 juni, vanaf 14:00 uur

Meer informatie over ZeelandJazz & programma

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.