Slapen in een safaritent op Boerderijcamping De Paardenwei

Location: 4 min read975 views

Afgelopen weekend sliep ik een nachtje op de Boerderijcamping De Paardenwei. Jawel, ik ging een nachtje kamperen en wel in een safaritent. Al kan je het bijna geen kamperen noemen, want het was meer glamping.

Het begon allemaal met een appje van mijn vriend: of ik zaterdagavond al plannen had. “Nee, niet echt” antwoordde ik en toen vertelde hij mij dat hij me dan ging ontvoeren. Spannend! Ik moest mijn weekendtas klaarzetten en na het klussen vertrokken we richting Zeeuws-Vlaanderen. Uiteindelijk vertelde hij me dat we gingen kamperen en wel in een safaritent bij een boerderij bij Oostburg. En niet zomaar een boerderij, maar een echte paardenmelkerij.

Slapen in een safaritent op Boerderijcamping De Paardenwei in Oostburg Zeeuws-Vlaanderen

Een boerderij met paarden

Hierdoor moest ik enorm lachen, want ik en paarden zijn niet zo’n goede combi. Sterker nog, ik ben vroeger van een paard afgevallen en nog steeds best bang voor deze grootte mooie beesten. Dus slapen op een camping waar allemaal paarden zijn, dat zal ik in elk geval niet snel zelf verzinnen. Maar weggaan met mijn vriend is altijd top, paard of geen paard.

Slapen in een safaritent op Boerderijcamping De Paardenwei in Oostburg Zeeuws-Vlaanderen

Luxe safaritent

Bij de camping aangekomen werden we hartelijk verwelkomt door Ina Nortier, de eigenaresse van de Paardenwei. Zij leidde ons rond over de camping richting onze tent en WOW dat is niet hoe ik mij kamperen herinner. Het was namelijk niet zomaar een tent, maar een luxe safaritent. Er was plek voor zes personen, twee slaapkamers, een loungebankje, een tafel met stoelen, een terras en een keukentje. Serieus, het was gewoon een grotere keuken dan wat wij momenteel thuis hebben.

Slapen in een safaritent op Boerderijcamping De Paardenwei in Oostburg Zeeuws-Vlaanderen

Het campinggevoel

Nadat Ina ons een rondleiding had gegeven, ging Paco onze spullen halen en ik onze slaapplek nader inspecteren. En toen vond ik ook een kist vol speelgoed en spelletjes. Gezellig! Dat werd dus een laat spelletje badminton. Waar anders dan op de camping?

Slapen in een safaritent op Boerderijcamping De Paardenwei in Oostburg Zeeuws-Vlaanderen

Na een paar spelletjes reden mijn vriend en ik naar de supermarkt in Oostburg om wat eten te halen. Want natuurlijk gingen we barbecueën! Paco was helemaal heppie de peppie met zijn wegwerpbarbecue. Zie hem zitten 😀

Slapen in een safaritent op Boerderijcamping De Paardenwei in Oostburg Zeeuws-Vlaanderen

En ik genoot met een flesje wijn van een goed boek, de rust en het fijne campinggevoel.

Slapen in een safaritent op Boerderijcamping De Paardenwei in Oostburg Zeeuws-Vlaanderen

Toen het te donker werd om nog te lezen, was het tijd om ons bed op te maken en lekker te gaan slapen. Ik was trouwens zo vertrokken, maar dat komt volgens mij door alle wijntjes :p

Ojeej, ik moet plassen

’s Ochtends vroeg werd ik wakker rond kwart over vijf door het gefluit van vogeltjes en het gehinnik van de paarden. Oh en ik moest plassen. Hmm, dat betekende dus dat ik in pyjama over ‘straat’ moest richting het toiletgebouw. En dat vind ik toch wel ietsjes minder aan heel dat campinglife. Maar ach, ik miste die toiletrol onder mijn arm dan ook wel weer. Want dat is voor mij toch ook wel echt kamperen: met een toiletrol over de camping en afwassen bij de douches.

Slapen in een safaritent op Boerderijcamping De Paardenwei in Oostburg Zeeuws-Vlaanderen

Een rondje over de camping

Maar verder had ik niets te klagen hoor 😉 Het toiletgebouw was netjes en je kon gewoon onbeperkt douchen zonder dat je muntjes nodig had. Ook was het heerlijk rustig op de camping, vooral zo vroeg, en heb ik rustig even een rondje gelopen, even gespiekt bij de binnenspeelplaats voor de kinderen met trampoline en klimrekken, gezocht in de wei voor paarden (maar geen gevonden) en genoten van de ochtendstilte. Waarna ik gewoon weer lekker in bed kroop om nog even verder te slapen.

Ontbijtje met paardenmelk?

De tweede keer dat ik wakker werd, hoorde ik onze buren al druk in de weer en was het tijd voor het ontbijt. Elke dag kun je hier op de boerderij verse warme broodjes krijgen, een croissantje en een hard gekookt eitje halen in de schuur. Hier zat Ina ook met haar dochter te ontbijten en vertelde ons graag meer over de boerderij en paardenmelkerij. Ze verkopen hier overigens ook verse paardenmelk, pannenkoeken van paardenmelk, verzorgingsproducten met paardenmelk en je kunt er ook ijsjes krijgen met paardenmelk. Kortom, vanalles met paardenmelk. Zelf maakte wij een lekker ontbijtje in de safaritent en aten op ‘ons’ terras.

Slapen in een safaritent op Boerderijcamping De Paardenwei in Oostburg Zeeuws-Vlaanderen

Veulentjes knuffelen

Nu moesten wij al vroeg weer weg, omdat ik een kraamfeest had van een vriendin in Houten, maar ik kon natuurlijk niet weg zonder een paard te zien. En ondanks dat het zondag was en de paarden dan eigenlijk een rustdagje hadden, mocht ik van Ina samen met haar dochter en een vriendin richting de paardenwei. Joepie! En ook een beetje eng. Maar er waren veulentjes! Zo schattig! En ik heb ze geaaid 😀 Zonder dat ik het eng vond, ik vond het zelfs leuk. Hoe kan het ook anders, want kiek noe hoe lief zijn deze speelse kleintjes.

Slapen in een safaritent op Boerderijcamping De Paardenwei in Oostburg Zeeuws-Vlaanderen

Ik heb een hele fijne tijd gehad in de safaritent op Boerderijcamping De Paardenwei. Ik was eerst even skeptisch. Ik bedoel kamperen + paarden = zo niet mij. Maar het is me allemaal heel erg meegevallen en zeker voor herhaling vatbaar. En misschien ben ik stiekem toch wel meer een campingpersoon dan ik dacht.


Ben jij of je kids een paardenfan dan ga je hier helemaal een supertijd hebben. Er wordt ook van alles georganiseerd op het gebied van paardenrecreatie, van trektochten tot rondleidingen door de paardenmelkerij en van pony’s verzorgen tot strandritten. Heb je een eigen paard? Dan kan je die ook gewoon meenemen naar de camping. Gezellig samen op vakantie!

Wil jij meer informatie of een plekje boeken op Boerderijcamping De Paardenwei vind je hier »


Praktische informatie Boerderijcamping De Paardenwei

Adres:
Brugsevaart 12
4501 NE Oostburg
Zeeuws-Vlaanderen, Nederland

website | e-mail | tel: | facebook

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 Comments
 • Fleur
  13 juni 2017

  Leuke plek! Mijn meiden zijn gek op paarden, dus zouden graag daar een nachtje slapen. Ik ben wel een doorgewinterde kampeerster, maar dat Glamping lijkt mij toch ook wel wat

 • Sandra
  13 juni 2017

  Wat leuk zeg! Daar wil ik ook wel eens naar toe. Misschien kan ik opnieuw leren paardrijden (lees rijden op een pony, want een paard is wel heul hoog! haha)
  En je jurkje is prachtig!

 • Dyonne Bakker
  13 juni 2017

  Wat een geweldige locatie! Ik heb zelf nog nooit in een safaritent geslapen, maar ben echt reuze benieuwd! Die veulentjes zijn trouwens echt super schattig

 • Vlijtig Liesje
  13 juni 2017

  Wauw, wat een prachtige tent en camping zeg. Dat lijkt me een heerlijke plek om te zijn. Wat een leuke verrassing!

 • annelotte
  13 juni 2017

  Wat een lieve verassing!
  Inderdaad bijna geen kamperen meer te noemen. Wat lijkt dit me een leuke plek zeg! Ik ga dit zeker onthouden.
  Leuke foto’s trouwens, lekker vrolijk 🙂

 • Dewi
  13 juni 2017

  Wat een leuke plek. Ik hou zelf niet zo van kamperen, maar in zo’n luxe safaritent wil ik best een weekendje proberen;) mijn meiden zouden de paardjes geweldig vinden

 • Merel
  14 juni 2017

  Ziet er geweldig uit! Zou er zelf niet snel aan denken, maar denk dat het heerlijk is in zo’n tent. En grappig dat je je eigen paard kan meenemen.

 • Zineb
  14 juni 2017

  Deze houd ik toch mooi in mijn bucket lijstje. Nog nooit wezen camperen maar hier zou ik toch weleens willen camperen.

  Love always,

  Zineb