Juni in Zeeland: leuke tips voor deze maand

5 min read206 views

Oké het is al eventjes juni, maar hier zijn ze dan: mijn persoonlijke tips voor deze maand. De eerste dagen van juni waren in elk geval al geweldig! Ikzelf heb heerlijk genoten van het lange zonnige weekend in Zeeland. Zo heb ik een geweldige tijd gehad op Vestrock, geklust en heerlijk gegeten op Cuisine Machine. Ben jij al bijgekomen van afgelopen weekend? Dan is het tijd voor weer nieuwe tips om te doen in Zeeland.

Juni is een volle festivalmaand en ook mijn agenda zit bomvol. Aankomend weekend heb ik een verjaardag van vrienden en een kraamfeest van een vriendin uit Utrecht. Het weekend daarop ga ik barbecueën met oud-klasgenootjes en het weekend daarna loop ik mee met de StoryTrail. En tussendoor probeer ik ook nog iets te klussen. Kortom, busy busy.

Ook in Zeeland is er weer vanalles te beleven. Zo kun je kiezen uit enorm veel festivals, activiteiten en uitjes. Mijn favoriete tips voor de maand juni vind je hier.

Oh, en heb je zelf nog een goede tip? Laat het me dan zeker even weten in een reactie of op social media. Want hoe meer leuke dingen we delen, hoe leuker wij het met z’n allen hebben 😉


Ik zou het trouwens heel leuk vinden als je me volgt op Instagram en Facebook. Of schrijf je in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief voor leuke extraatjes.


Mijn tips voor Juni

Van vrijdag 9 juni t/m zondag 18 juni is het ZeelandJazz festival. Tijdens dit muziekfestival kun je luisteren naar internationale namen en goede jazz in Terneuzen en Middelburg. Iets wat je in ieder geval niet mag missen is Jazz in the City op zaterdag 10 juni in Terneuzen. Die dag gaan de jazz bands de straat op om een heus feestje te vieren. Ook al zo leuk is het Broken Brass Ensemble op vrijdag 17 juni in Middelburg.

Na een succesvolle eerste editie is Smaak aan Zee weer terug in het weekend van vrijdag 16 t/m zondag 18 juni. Op de Brouwersdam kun je genieten van dit gezellige en lekkere food festival. Oh en er zijn weer milkshakes! Jammie.

Ik was er trouwens vorige jaar bij en heb toen ook een vlog gemaakt. Bekijk die hier »

Muziek, gezelligheid en een dansje. Dat vind je allemaal op het Schouwse festival Anywave. Van woensdag 7 t/m zaterdag 10 juni kun je in Zierikzee terecht voor een steengoed muziekfestival met bekende bands en Zeeuwse talenten. Wat dacht je bijvoorbeeld van liedjes als “Ik heb stiekem met je gedanst”. Woensdag is er tevens een gratis kindervoorstelling en ook de zaterdag is helemaal voor nop. Met o.a. jazz, metal, punk en blues. Bekijk het hele programma hier »

In het weekend van 23 t/m 25 juni is het drie dagen rock&roll tijdens Vlissingen Vintage. Vanaf een uurtje van acht op de vrijdag is het genieten in jaren vijftig stijl met oldtimers, oude platen, een vintage marktje en live bands. Dus zet krullen in je haar en kom in je petticoat naar Vlissingen

In Middelburg is het bovendien feest van donderdag 8 t/m 11 juni. Dan kun jij weer genieten van muziek, theater, dans, film, kinderanimatie en meer tijdens de Stadsfeesten.

Tijdens die Stadsfeesten Middelburg is er hét Pokoe festival. Op zaterdag 10 juni klinkt er de lekkerste soul, jazz, disco en house bij de Seismolen. En ook mooi: de toegang is gratis!

Zin in een feestje? Een echte aanrader vind ik toch wel de ZeelandJazz Clubnight met BRUUT! en DJ Sandstorm. Niet alleen draait DJ Sandstorm lekker, vooral de combinatie met BRUUT! lijkt me echt kicken. Nu is de locatie van De Spot ook nog eens bij mij om de hoek in Middelburg. Dus ik sta hier vast en zeker op vrijdag 16 juni te swingen en ga waarschijnlijk rollend naar huis.

Van vrijdag 23 t/m 25 juni is in Goes het festival De Veste. Tijdens dit gemoedelijke festival kun je picknicken op het water, meedoen aan workshops, genieten van muziek, eten in het pop-up restaurant op de Stenen brug en leuke spulletjes shoppen op de lifestylemarkt. In elk geval genoeg vertier en plezier!

Heb je al eens een stadsavontuur gehad? Loop dan mee met de allereerste Storytrail in Middelburg op zondag 25 juni. Deze aparte stadswandeling is eigenlijk een historische theatervoorstelling. Bijzonder om eens mee te maken.

Dol op water en zeilen? Dan is het Deltaweekend echt iets voor jou! Van vrijdag 23 t/m zondag 25 juni zijn de bijzondere wedstrijddagen in Zierikzee en wordt er getest wie Zeeuws kampioen zeilen wordt. Naast het kieken naar de diverse zeilboten en de waterraces is het ook zekers feest aan wal!

Zin in lekkere hapjes? Op zaterdag 10 en zondag 11 juni is de 9e editie van Amuse Me. Aan dit culinaire event in Vlissingen doen tien bedrijven mee die allemaal drie amuses (kleine hapjes) serveren met een wijntje of een biertje voor slechts € 9,95. Dat worden heel veel terrasjes pakken.

Op vrijdag 9 juni wordt er ’s avonds een LadiesNightRide georganiseerd. Dit gezellige fietsevenement vertrekt vanaf de Grote Markt in Goes en is een toffe activiteit om te doen met je vriendinnen, zus, vrouwelijke collega’s, mama, oma’s, dochters, enzovoorts. Je kunt kiezen tussen 15 en 30 km en er zijn tussenstops en een goodiebag.

Ben jij een foodie? Loop dan mee met de eerste editie van de WijnSpijs Wandeling in Goes. Dit zeer succesvolle concept neemt je op zondag 11 juni mee naar de lekkerste restaurantjes van de stad, waaronder Restaurant De Kluizenaer, Restaurant AMUZ, Bierbrouwerij Slot Oostende, De Goese kade en Kookclub Bodega. Overal is een kleine stop, een drankje en een speciaal gerechtje. Proeven maar!

En als laatste mag natuurlijk Concert at SEA niet ontbreken. Dit supergrootte muziekfestival is jammer genoeg helemaal uitverkocht, maar je kan je al wel inschrijven voor tickets voor 2018. Heb jij al wel tickets voor dit jaar? Dan sta jij de laatste dag van juni te dansen op de Brouwensdam met bands als UB40, Broederliefde, Danny Vera, Rondé, Chef’Special, Doe Maar, Kensington, Racoon, Anouk en natuurlijk ook dit jaar met de Zeeuwse headliner Bløf!

Geniet ervan!

grace xo handtekening zeeuws en zo

*Alles in deze juni-lijst met tips is iets wat ik leuk vind, ook zelf ga doen of mij leuk lijkt om te doen. Het is bij lange na niet alles en ook geen “officiele” uit-agenda Zeeland of iets dergelijks. Gewoon wat tips de la Grace