6 handige tips voor je bezoek aan Kerststad Valkenburg

2 min read225 views

Ook zin in een weekendje kerstmarkten in Valkenburg? Dan heb ik naast de leukste tips om te doen, ook 6 handige tips om jouw bezoek aan dé Kerststad van Nederland nog leuker, goedkoper en magischer te maken. Met deze tips haal je het beste uit jouw dagje uit in Kerststad Valkenburg!

1 – Ga doordeweeks

De kerstmarkten in Valkenburg zijn beroemd en druk. Elk jaar komen duizenden mensen van heinde en ver naar de grotten. In het weekend is het dus snel vol in de grotten en op de terrassen. Liever iets rustiger en op je gemakje langs de kerstkraampjes lopen? Ga dan doordeweeks, wanneer er een stuk minder toeristen zijn.

2 – Vroeg uit de veren

De ondergrondse kerstmarkten in de Gemeentegrot en de Kasteelgrot zijn zeer populair en dat zorgt voor lange rijen voor de entree. Begin je dag vroeg en ga voor 12 uur die kant op om gelijk de grot in te kunnen lopen.

3 – Koop vooraf je kaartjes

Die wachtrijen staan overigens niet alleen voor de entree, maar ook voor de ticketverkoop. Wees slim en koop alvast je ticket online. Je kunt dan direct doorlopen naar de entree en beginnen met shoppen. Oké, je krijgt dan geen extra korting (die je wel krijgt met een combi ticket), maar ik betaal liever een euro meer dan dat ik een half uur moet wachten in de kou.

rij kerstmarkt valkenburg

4 – Parkeer gratis

Ga je met de auto? Parkeer dan gratis buiten de stad op de groot aangegeven parkeerterreinen (niet te missen!) en loop verder naar het centrum. Dat scheelt je uren rondrijden voor een parkeerplekje en hoge parkeerkosten.

Nog een tip van Patricia op mijn facebook pagina: “Je kunt Gratis parkeren bij de Wilhelmina toren en dan langs de rodelbaan naar beneden lopen. Hihi een avontuurlijk pad als het geregend heeft , maar wel leuk.

5 – Reserveer je terrasje

De terrasjes zitten ’s avonds snel vol, dus reserveren is een must! Zie jij overdag een lekker restaurantje, reserveer dan direct. Vooral op de woensdag- en zaterdagavond is er zonder reservering amper meer een stoeltje te vinden. Die avonden is namelijk de Christmas Parade en de beste plek om dit te beleven is op het terras. Dus nogmaals: reserveer vooraf jouw tafeltje langs de route.

Christmas Parade Valkenburg

6 – Boek slim een hotel

Het slechte nieuws is dat veel hotels al maanden volgeboekt zijn. Het leuke is dat er in en rond Valkenburg heel veel hotels zijn. Vooral doordeweeks is er nog wel een kamertje te vinden en dat willen de hotels ook graag aan je verkopen. Daarom vind je speciale arrangementen met kortingen, gratis ontbijt en nog meer. Dat maakt je overnachting nog feestelijker!

Zoek een hotel in Valkenburg »

Nog meer tips voor jouw bezoek aan Kerststad Valkenburg? Bekijk mijn blog De leukste tips om te doen in Kerststad Valkenburg »

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.