Weekendtips Zeeland #31 – Kerstshoppen en een kort filmpje

4 min read318 views

Weekend! Heb jij nog geen weekendplannen? Trek dan je winterjas aan, zet een muts op en ga er op uit in Zeeland. De weekendtips van 9, 10 en 11 december staan vol gezellige marktjes en activiteiten. Zin om te shoppen in feestelijke sferen? Dat kan absoluut dit weekend in Zeeland! Lekker een avondje stappen? Er zijn weer leuke feestjes! Of liever een filmpje? Wat dacht je dan van een dagje filmfestival?


9 december, Hulst

XMAS Shoppingnight

Geen tijd om overdag te shoppen? Shop dan tijdens de speciale Xmas Shoppingnight in het sfeervolle Hulst. De winkels zijn open tot 22:00 uur en er zijn leuke kortingen 😉 Geniet verder van koortjes, kerstfiguren, de lichtjes en muziek. Nadat de winkels dicht zijn, gaat het feestje verder met een dikke after party op de Grote Markt.

Meer informatie »


vrijdag 9 & zaterdag 10 december, Goes

De grootste Kerstmarkt van Zeeland

Zin in een Kerstmarkt, maar geen zin om helemaal naar Duitsland te reizen? Kom dan vanavond of morgen naar Goes voor de grootste Kerstmarkt van Zeeland. Naast de 120 (!) kraampjes is er ook een gezellige foodcourt met allemaal lekker eten. Verder is er een springkussen, workshops, veel leuks voor de kinderen en zelfs een bioscoopje.

Meer informatie »

Ook in Goedereede en Geersdijk vindt je dit weekend een Kerstmarkt. Voor een compleet overzicht kijk je op Kerstmarkten in Zeeland.


Vrijdag 9 en zaterdag 10 december, Veere

De Adventsmarkt

Shoppen en ook gelijk het goede doel steunen? Dit weekend vindt in Veere voor de 21ste keer de Adventsmarkt plaats in Veere. In de Kleine Kerk staan verschillende goede doelen met ‘eerlijke en heerlijke’ producten voor jouw kerstinkopen. Natuurlijk geheel in kerstsfeer en met een terrasje om even te genieten van deze sfeervolle markt en de orgelmuziek.

Meer informatie »


Vrijdag 9 en zondag 11 december, Sas van Gent

filmfestival Tegenstroom

Speciaal om de korte film in de spotlight te zetten (of op het witte doek), is er dit jaar voor het eerst het Filmfestival Tegenstroom. Tijdens dit filmfestival kunt u genieten van bijzondere en ontroerende korte films in MFC de Statie. Vrijdag is de opening en draaien de films ’s tot diep in de nacht. Niet alleen films worden er dan gedraaid, maar ook plaatjes op de after party. Zondag zijn de 10 winnaars te bekijken tijdens de Publieksdag. En het mooie is: korte films duren niet heel lang, dus je kunt heel veel films zien op dit filmfestival!

Meer informatie & tickets »


zaterdag 10 december, Vlissingen & Middelburg

Winter Wonder Weg Markt

Liever snuffelen tussen leuke handgemaakte, tweedehands en nieuwe spulletjes? Dan is de Winter Wonder Weg Markt echt iets voor jou. Zaterdag wordt de Nieuwe Vlissingseweg tussen Middelburg en Vlissingen omgetoverd tot een winterwonderland en leuke kraampjes. Ik vind de kerststukjes al erg leuk, maar er is zoveel meer!

Meer informatie »
Download de route »


Vanaf zaterdag 10 december, Veere

Expositie ‘Between Light and Darkness’

Van 10 december t/m 26 maart toont Museum Veere de indringende expositie ‘Between light and darkness’. In deze expositie wordt het licht en de duisternis goed voelbaar door het contrast in de schilderijen van Theodora Plas. Bekijk de hoop en de wanhoop, en laat u verrassen door deze bijzondere expositie. Alleen al door de grote installatie met tientallen schoenen de moeite waard.

Meer informatie »


zaterdag 10 december, Wolphaartsdijk

Wolfertse Winterroute

Een dagje fietsen en ook nog onderweg stoppen om te shoppen: TOP! Ook dol op fietsen én shoppen? De Wolfertse Winterroute leidt je langs 15 leuke adresjes, waarbij je mooie dingetjes kunt scoren. Wat dacht u bijvoorbeeld van brocante spulletjes, handgemaakte werkjes of gewoon lekker genieten van een glaasje glühwein.  De route is zaterdag op te halen aan de Noorddijk 10 in Wolphaartsdijk vanaf 13:45 u. Veel plezier!

Meer informatie »


Zaterdag 10 december, Sommelsdijk

Kerstparty

Deze zaterdag is de allerlaatste Kerstparty in de Staver. Nog één keertje (de 25ste editie) vier je de kerst in meerdere zalen en met top entertainment. Dit jaar zorgt Glennis Grace, Dj Littel en Request Live! dat niemand stil kan blijven staan, maar er is nog veel meer. Dat kan alleen maar een super avondje worden. Er zijn nog enkele kaartjes, maar wees er snel bij.

Meer informatie »
Tickets »


zaterdag 10 december, Vlissingen

80’s Again

Ook in Vlissingen is deze zaterdag een leuk feestje: 80’s Again in Panta Rhei. Trek je meest foute eighties outfit aan en kom dansen op Madonna, Wham!, UB40 en al die andere hits uit de jaren ’80. Een top feest dat je ook eigenlijk niet mag missen.

Meer informatie »
Tickets »


Zondag 11 december, Middelburg

Winterstad

Wil je er zondag ook nog op uit, maar geen zin in een filmpje (of juist wel, zie hierboven meer info over Filmfestival Tegenstroom): Tijdens Middelburg Winterstad is het ook deze zondag weer genieten hier. Op het overdekte en warme terras op de Markt in Middelburg staan bijvoorbeeld diverse buiten keukens om je te verrassen met de lekkerste straatgerechten. Brushetta, tapasplankjes en andere hapjes. Of wat dacht je van een wijnproeverij?

Meer informatie & programma »


Mijn weekendplannen

Zelf ben ik vandaag al lekker vrij om te verven en klussen. Morgen komt mijn papa namelijk helpen de vloer te leggen en daar heb ik super veel zin in. Verder ga ik vanavond over de Kerstmarkt struinen in Goes en morgen is het gin&tonic tijd met mijn lief vriendinnetje Desiree van FoodLoveLife. Natuurlijk wil ik ook weer gaan schaatsen, dus ik ga het nog druk krijgen dit weekend.


Jullie tips voor een goede gin&tonic in Zeeland? Of heb je zelf nog weekendtips? Let me know #zeeuwsenZO

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Comment
  • Desiree
    14 december 2016

    Het was leuk! En de overdekte terrasjes van Middelburg Winterstad zijn erg gezellig! 🙂