De leukste tips om te doen in Kerststad Valkenburg

3 min read465 views

In Valkenburg is het momenteel kerst. Overal zie je lichtjes, kerstbomen, kerstmarkten en de glühwein smaakt naar meer. Ga je binnenkort richting deze beroemde Kerststad? Lees dan zeker deze tips om te doen in Kerststad Valkenburg en maak jouw dagje uit helemaal magisch.

Bekijk ook: Weekendje genieten in Kerststad Valkenburg – Plog


Kerstmarkt Gemeentegrot

Onderaan de bekende Cauberg vind je de oudste en grootste ondergrondse kerstmarkt van Europa! In de Gemeentegrot loop je door ruime en lange gangen langs enorm veel kerstkraampjes met leuke spulletjes. Eerlijk is eerlijk: de mooie setting en kerstversiering maken dit dé kerstmarkt van Valkenburg. Heb je dus slechts tijd voor één kerstmarkt in een grot? Laat u dan betoveren door de kerstmarkt in de Gemeentegrot.

Kerstmarkt Gemeentegrot

Kerstmarkt Fluweelengrot

De kerstmarkt in de Fluweelengrot is dan weer de gezelligste ondergrondse kerstmarkt. Natuurlijk is ook deze grot weer versierd met lichtjes, kerstbomen en mooie decoraties. De prachtige wandschilderingen en sculpturen zijn hier vooral bijzonder. Dat er dan ook nog meer dan 50 kerstkraampjes zijn om rond te snuffelen, is alleen maar mooi meegenomen.

Kerststad Fluweelengrot Valkenburg

Christmas Parade

Bewonder met een glas glühwein vanaf een warm terras de verlichte paradewagens en dansende ijsbeertjes van de Christmas Parade. Elke woensdag vanaf 19:00 en zaterdagavond vanaf 19:30 rijdt de kerstparade door het centrum van Valkenburg (bekijk de route hier). Een gezellige afsluiter van een dagje kerstshoppen!

Christmas Parade Valkenburg

SANTA’S VILLAGE

Het Th. Dorrenplein bij de Geulpoort verandert tijdens de kerst in het wonderlijke Santa’s Village. Deze kerstmarkt doet het meest denken aan die authentieke kerstmarkten in Duitsland. Hier vind je typische kerstspulletjes, lekkere eten en natuurlijk ook glühwein. De draaimolen staat er trouwens ook, net als Europa’s grootste zingende kerstboom. Loop ook zeker even de straatjes eromheen in. Je kunt hier namelijk heel goed kerstshoppen.

 

kerststad-valkenburg-2

Winter Wonderland

Heb je kinderen? Dan is het leuk om richting Winter Wonderland te gaan. Dit jaar met een vernieuwd thema ‘Een winters sprookje’. Geniet van de prachtige kunstwerken gemaakt van verschillende materialen of pak de kabelbaan naar boven. Aan de voet van de Wilhelminatoren geniet je onder het genot van een warme chocomel of glühwein van een prachtig uitzicht over de stad. Ook kan je hier lasergamen in een grot of de uitkijktoren beklimmen. En naar beneden ga je natuurlijk via de rodelbaan met een lengte meer dan 375 meter!

 

Uitzicht Valkenburg Kabelbaan

Route d’Amuse

Ben jij een foodie? Doe dan mee met de Route d’Amuse. Voor € 11,95 krijg je vijf amuses in vijf verschillende restaurants. Je  kunt kiezen uit vier verschillende routes (variërend tussen de 4,3 tot 5,9 km) die elk een bijzondere weg door de stad en de natuur bieden. In de restaurants op de route lever je simpelweg een je coupon in en je krijgt een lekker hapje voorgeschoteld. Kinderen kunnen ook prima meewandelen en krijgen een speciale kinderamuse.

 

Warme chocomelk in Valkenburg

MergelRijk

Op vijf minuten lopen van de Gemeentegrot ligt MergelRijk. In deze historische grot ziet u prachtige mergelbeelden die de vele verhalen uitbeelden over mergel en grotten. Toch best interessant. Voor kinderen is de film leuk, waarin de MergelTovenaar het Kerstverhaal tekent met mergelstof. Maar het allerleukste is toch wel dat iedereen zelf een eigen kerstsouvenir van mergel mag maken. Bierliefhebbers proeven tot slot nog het Grottenbier in de Brasserie.

 

Mergelbeelden in Winter Wonderland Valkenburg

Geschiedenis proeven

Nog tijd over of even genoeg van de kerst? In Valkenburg is nog veel meer te doen. Bezoek bijvoorbeeld de Kasteelruïne of de Steenkolenmijn. Je boft dan vaak ook nog, want rond kerst is het hier heerlijk rustig. De rest staat namelijk in de lange rijen voor de ondergrondse kerstmarkten 🙂

 

rij kerstmarkt valkenburg


Waar verblijven? De hotels in Valkenburg zijn elk jaar al snel volgeboekt. Wil je zeker zijn van een bedje, wees er dan snel bij. Oh en nog een tip: veel hotels bieden leuke kerst arrangementen. Dit varieert tussen korting op de ondergrondse kerstmarkten, een driegangendiner of een gratis ontbijt bij een overnachting.

Hotels in Valkenburg »

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.