Weekendtips Zeeland #28 – Pepernoten, dansjes en salsa

3 min read274 views

Sinterklaas is net in het land, maar dit weekend beginnen ook de eerste kerstmarkten. Zelf ga ik de kerstsfeer proeven in de grotten bij Valkenburg. Meer fan van Sinterklaas? Dan zit je zeker goed in Zeeland. Al kan je dit weekend ook genieten van jazz en veel salsa. Deze en nog meer weekendtips Zeeland lees je natuurlijk weer op ZeeuwsenZO.

5x Sinterklaas in Zeeland


Vrijdag 18, zaterdag 19 & zondag 20 november, Brouwersdam

BACK AT SEA

Stond jij ook zo te feesten op Concert at SEA? Kom dan dit weekend ook naar de Brouwersdam voor de het muziekfestival Back at SEA.  BLØF, UB40, De Dijk en vele andere zijn van de partij en je staat gewoon lekker warm in de festivaltent. Naast muziek op het hoofdpodium kun je ook genieten van huiskamerconcerten, een pool party, lachen in het Comedy Café en nog veel meer!


Vrijdag 18 november 23:00-04:00, Middelburg

25+ Party

Zin in een avondje stappen, maar al ietsjes ouder zoals ik (hello 30) … dan kun je helemaal los op de lekkerste 80’s, 90’s en 00′ shits in het Schutterhof in Middelburg. Jawel, THAT’S MY JAM is er weer! Haal samen met je schoolvrienden oude herinneringen op en vergeet voor een avondje dat je al volwassen bent. Alleen voor 25 jaar en oude 🙂


Zaterdag 19 november & zondag 20 november, diverse locaties

Intocht Sinterklaas

Hij komt, hij komt, de lieve goede Sint! Sinterklaas komt weer aan in Zeeland. In bijna alle grote steden en kleine dorpjes is dit weekend de intocht. Welke pieten zullen erbij zijn? En gaat alles goed? In Goes, Zierikzee en vele andere plaatsjes komt de Sint aan rond 13 of 13:30 uur. Hopelijk blijft het een beetje droog. Duim duim.


Zaterdag 19 november 11:30 – 15:30, Wilhelminadorp

Wilde oesters zoeken

In 1 dag leren oesters te vinden, openen en bereiden? Ga dan mee op oestour! In deze workshop ga je mee zoeken naar Zeeuwse oester bij de Oosterschelde. Een gids vertelt je ondertussen alles over deze Zeeuwse delicatessen en waar je op moet letten. Daarna is het tijd om te genieten van je eigen vangst.


Zaterdag 19 november 21:00-01:00, Vlissingen

Salsa Party

Geniet je van dansen en heb je nog geen plannen zaterdagavond? Kom dan eens Salsa dansen bij de dansschool Salsa Para Siempre in Vlissingen. Vanaf 21 uur hoor je hier swingende beats en gaan de voetjes van de vloer. De entree is gratis en iedereen is welkom.


Zondag 20 november 15:30-16:30, Goes

Het Grote Feest van Sinterklaas

Deze zondag is het Grote Feest van Sinterklaas in theater de Mythe. Feest en dans mee op de leukste Sinterklaasliedjes en lach mee met de grappige situaties met de Pieten. Uiteraard komt ook Sinterklaas langst. Maar of de Pieten alles klaar hebben voor zijn komst, dat moeten we nog even afwachten.


Zondag 20 november 14:00-16:00, Ouwerkerk

Jazz in het museum

Genieten van Jazz op een unieke locatie? Kom dan zondag naar het Watersnoodmuseum en waan jezelf weer eventjes in de jaren ’50. De band Jazzy Combo speelt typische jaren vijftig muziek met swing. Zo wordt een bezoekje aan het museum nog bijzonderder.


Zondag 20 november 14:00 – 18:00, Goes

Nog meer salsa

Heb je de Salsa vibe helemaal te pakken na de party van zaterdag? Of heb je die juist gemist? Dans dan de zondagmiddag door tijdens de Matinee van Cubailando. Twee dj’s draaien de beste salsaton, bachata en kizomba muziek, zodat jij niet anders kan dan dansen. Dat is nog eens een sportief middagje.


Nog meer weekendtips? Laat het me weten en ik voeg jouw tip toe. Fijn weekend allemaal! #zeeuwsweekend

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.