De leukste tips voor Moederdag

3 min read455 views

Heb jij al een cadeautje voor Moederdag? Wat dacht je dan van een dagje uit? Want wat is er nu leuker dan samen met je mama op pad te gaan? Vandaag deel ik mijn tips voor een onvergetelijke Moederdag.

Een Moederdagcadeau was vroeger zoveel makkelijker. Toen knutselde ik gewoon iets op school of maakte een mooie tekening voor mama, een ontbijtje – door mijn papa gemaakt – op bed en een dikke kus. Meer was het niet. Nu ik echter groot ben wil ik nog steeds iets speciaals doen voor Moederdag. Het mooiste cadeau volgens mijn super mama: samen iets doen. Hoe lief! En ze heeft ook helemaal gelijk, want bij mijn moeder zijn is het beste cadeau ever! Wil jij ook iets doen met je moeder? De leukste tips voor Moederdag vind je hier.

Samen winkelen

Shoppen is altijd leuk en al helemaal met je mama. Op een of andere manier weet zij precies wat mij staat en weet ze altijd de leukste jurkjes te vinden. Dus eigenlijk is deze tip ook een beetje uit eigenbelang ๐Ÿ˜‰ Zelf heb ik mijn mama voorgesteld om een weekend Maastricht te boeken om te shoppen, maar je kunt ook in Zeeland lekker winkelen. Goes is de winkelstad van Zeeland en kent leuke winkelstraatjes met schattige boetiekjes. Zierikzee en Middelburg zijn zeer charmant om te shoppen en theetjes te drinken samen. Boek er een hoteltje bij en jullie shopdag wordt direct een toffe citytrip.

Lees ook: 10x leuke winkels in Middelburg ยป

Samen ontsnappen

Vorig jaar liet ik mijn mama opsluiten. Hoe grappig is dat! Houdt jouw moeder ook wel van spelletjes en breinbrekers? Dan is een escape room een onvergetelijke ervaring. Tegenwoordig zit overal wel een Escape Room, zoals bij de Grevelingen en ook in hartje Middelburg. Ik schreef over mijn ervaring in de Escape Room 51 met mijn moeder al eerder op mijn blog. Bekijk die blog hier ยป

Escape Room Kamer 51 Team Blog ZeeuwsenZO
Het Escape Team – Met mijn mama in het midden

Samen bloemen plukken

Bloemen zijn leuk, maar zelf bloemen plukken is nog leuker! Trek allebei iets fleurigs aan en loop door bloemenvelden vol kleurrijke bloemen. In Zeeland (maar ook in de Bollenstreek) zijn diverse gezellige pluktuinen met prachtige bloemen, waaronder pioenrozen. Na het plukken geniet je nog heerlijk na met een kopje thee en lunch. Of ga lekker picknicken tussen alle bloemen. Leuk! Let wel even op de openingstijden, want de meeste Zeeuwse pluktuinen zijn wel zaterdags open, maar zondags niet.

Samen klimmen en klauteren

Heb jij een mega stoere mama? Op Moederdag kunnen jullie dan samen klimmen en klauteren in het Klimbos. Zelf vond ik dit best eng, want je klimt dus echt hoog in de bomen over touwen en dunne plankjes. Stoer is het wel! Al moet je misschien geen hoogtevrees hebben.. Bij Klimbos Zeeuwse Helden mogen moeders gratis komen klimmen. Dat is nog eens een leuk cadeau ๐Ÿ˜‰

Klimbos Moederdag
Ik in het Klimbos

Samen filmpje pakken

Vroeger – goh wat voel ik me dan oud – ging ik bijna elke woensdagmiddag met mijn mama naar de film en nog steeds doen we dit graag samen. Een spannende thriller, een tranentrekker, een romantische komedie, het maakt niet uit, met mijn mama is het altijd gezellig. Vooraf kun je gezellig samen uiteten en nadien nog gezellig nakletsen. Ik hou ervan! Dus mama.. wil je zondag met mij naar de film? Ik trakteer โ™ก

Wat geef jij jouw moeder cadeau? Laat het weten hieronder in de comments of twitter me @zeeuwsenzo

Mijn mama en moi

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Comments
 • Gwen
  9 mei 2017

  ik als andere dochter van mama nodig mezelf uit ๐Ÿ™‚

  • Grace
   10 mei 2017

   Daar ging ik al van uit :p