Kitesurfen in Zeeland

Location: , 2 min read1.2K views

Gastblogger Lisa van den Dool is helemaal verslaafd aan kitesurfen. Zodra het even waait, zet ze dan ook koers richting Zeeland. Speciaal voor jou vertelt ze vandaag meer over deze passie en haar favoriete surfplekjes in Zeeland.


Tegenwoordig zie je mensen van alle leeftijden op het water, van kinderen tot kitesurfende opa’s. Dat is ook zo mooi aan kitesurfen, het verbindt. Je verbind met de natuur, de elementen en andere gelijkgestemde personen. Daarnaast brengt de wind je naar fantastische plekken waar je anders niet zo snel zou komen. Brazilië, Filipijnen, Zuid-Afrika en Zeeland natuurlijk!

Lisa van den Dool Kitesurfen Gastblog
Lisa van den Dool hier op het water

Wanneer ik aan Zeeland denk, denk ik aan de prachtige kustlijn en onstuimige Noordzee. Al sinds ik een klein meisje was kom ik graag in Zeeland. Met mijn opa en oma gingen we dan naar het strand, lekker uitwaaien. Toen ik ouder werd vond ik mijn passie in het kitesurfen. Bij deze sport beweeg je je voort over het water met behulp van een grote vlieger, de kite. Tegenwoordig hangt de lucht vol met kleurrijke kites tijdens een dag met goede wind. I love it!

Kitesurfspots in Zeeland

In Zeeland zijn vele schitterende plekken om te kitesurfen. Het Noordzeestrand aan de Brouwersdam is misschien wel de bekendste en mooiste spot. Deze kitesurfspot is helemaal gericht op watersporters en ook heerlijk vertoeven wanneer je niet door de lucht vliegt. Rondom de Grevelingen zie je ook altijd veel kites in de lucht en vlakbij de grens met België kun je heerlijk kiten bij het strand van Cadzand-Bad. De grootste kitesurfspot van Zeeland is het grote strand bij de Vrouwenpolder. Het brede strand en de vele zandplaten maken dit strand ook ideaal voor beginners. Al zie je hier ook freestylers in het ondiepe water en ervaren kitesurfers op zee in de golven. De keuze is reuze!

Kitesurfen Brouwersdam Zeeland
Kitesurfers bij de Brouwersdam

Heb jij er al eens aan gedacht om te leren kitesurfen? Doen!

Je bent nooit te oud om het te leren en iedereen kan het. Wel is het handig (en veilig!) om eerst te beginnen met lessen. Zo leer je veilig met de kracht van de kite om te gaan. Je hoeft hier trouwens niet super sterk voor te zijn. De kite laat zich al sturen met enkel je vingertoppen.

Kitesurflessen in Zeeland

Zou je graag zelf eens een lesje boeken? Kijk dan eens op Kiteheart voor kitesurfscholen in Zeeland. Enne… met de ZeelandPas krijg je bij meerdere surfscholen een leuke korting. Bekijk hier alle acties »

Mocht je zelf nog leuke kitesurfspots of tips weten, please feel free en laat hieronder een reactie achter.

Woon jij in (de buurt van) Zeeland of kom je hier erg graag? Wil jij vertellen over jouw favoriete hotspots, winkels of adresjes? Én lijkt het jou ook nog eens leuk om te gastbloggen voor ZeeuwsenZO? Stuur dan snel een mailtje en vertel mij waarover jij graag zou willen schrijven!

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

14 Comments
 • Chantal
  8 mei 2017

  Wat een gave sport! Ik vind het altijd wel leuk om te zien maar niet om zelf te doen.

 • Beau
  8 mei 2017

  Wauw heel stoer!

 • Irina
  8 mei 2017

  Lijkt me heel erg tof om een keer gedaan te hebben!

 • Xenia
  8 mei 2017

  Het lijkt mij super om te doen! En als Zeeuws meisje is het extra leuk in Zeeland natuurlijk
  Leuke blog over het Zeeuwse en zo ..

  • Grace
   8 mei 2017

   Bedankt!

 • Johanne
  8 mei 2017

  Kitesurfen lijk me heel gaaf. ‘Gewoon’ surfen ook, maar heb nooit de ballen gehad om het te doen. Het staat in ieder geval nog op mijn bucket list!

  • Grace
   8 mei 2017

   Nou ik zou zeggen, doen!

 • Maris
  8 mei 2017

  Zelf ben ik hier veel te onhandig voor, maar er naar kijken vind ik prachtig!

 • Vlijtig Liesje
  8 mei 2017

  Dat lijkt me een prima hobby! Je bent lekker buiten en het is nog gezond ook omdat je veel lichaamsbeweging krijgt.

  • Grace
   8 mei 2017

   Ja precies. En super gaaf 😀

 • Lotte
  8 mei 2017

  Ik heb het een keer gedaan en ik kan echt oprecht zeggen dat het niks voor mij is. Wel vind ik het heel gaaf om te zien, dus ik kijk lekker toe vanaf het strand als ander aan het kite surfen zijn haha.

  • Grace
   8 mei 2017

   Nee? Toch niet. Wel gaaf dat je het geprobeerd hebt.

 • Chantal Braam
  8 mei 2017

  Wat leuk om te lezen! Ik kan zelf helemaal niet kitesurfen, maar zou het echt zo graag eens proberen. (beetje spannend enzo, hahaha)

  • Grace
   8 mei 2017

   Gewoon eens doen! Ik vond het ook spannend, maar het was zo kicken!