Fietsen in Zeeuws-Vlaanderen

Op de fiets door Zeeuws-Vlaanderen

Op een mooie zondag gooiden mijn vriend en ik de fietsen achterin de bus en maakten onze weg naar Zeeuws-Vlaanderen. Eigenlijk gingen we op zoek naar tulpen, maar daarvoor waren we blijkbaar net een weekje te laat. Heb ik weer. Dan maar gewoon een rondje fietsen. Dus hop, naar de dichtstbijzijnde stad en uitladen maar. We belanden bij Hulst en zetten koers richting het platteland.

Helmpje op en gaan!
Wat had ik aan? Helm van Nutcase // Blouse van Supertrash // Broek van NYDJ // Schoenen van Karen Millen
Joepie!

Uiteindelijk zijn we best snel weer terug gefietst naar Hulst en daar op het terras bij Café ‘t Raedthuys neergeploft. Dat is veel meer mijn ding en vond ik echt genieten. Sowieso vond ik Hulst verrassend leuk, maar daarover later meer.

Op het terras op de Grote Markt in Hulst

Ook fietsen in Zeeuws-Vlaanderen?

Ben jij sportiever dan mij en heb je zin om een stukje te fietsen? Voor Zeeuws-Vlaanderen is er de FIKS kaart Zeeland Zuid met alle fietsknooppunten erop. Geen zin om je eigen fietsroute uit te stippelen? Kies dan één van de vele themaroutes. Hieronder de verschillende themafietsroutes in Zeeuws-Vlaanderen van kort naar lang. Oh, en heb je geen fiets bij je? Loop dan even bij het VVV kantoor naar binnen en zij helpen je graag aan een fiets. En ben je zo lui als mij? Je kan natuurlijk ook een E-bike huren 😉

 • Hulst op de Fiets – circa 3 uur

  Samen met een stadsgids ga je op de fiets langs alle monumenten in en buiten Hulst, zoals de Basiliek, het Stadhuis en Fort Moerschans. Startpunt en informatie bij het VVV kantoor Hulst

 • Oude spoor route – 12 km

  Tussen Mechelen en Terneuzen loopt er een oude spoorwegbedding. Langs dit spoor door de bossen kun je van Terneuzen helemaal naar St. Niklaas fietsen. De spoorlijn vind je gemakkelijk vanaf Najade Boscafé Het oude spoor aan de Molenstraat te Clinge.

 • Op expeditie in Zeeuws-Vlaanderen Kinderroute – 14,5 km / 19 km

  Met deze kinderfietsroute ga je op expeditie in Zeeuws-Vlaanderen. Onderweg kom je allerlei leuke attracties tegen, zoals een speelboerderij, een vuurtoren, het strand en het traditionele Groede.

 • Panoramaroute – 14,4 km / 26,2 km / 39 km

  Volg de kust van West-Zeeuws-Vlaanderen en genieten van de prachtige panorama uitzichten op de Westerschelde en de Noordzee. Je kan deze route in verschillende afstanden fietsen en je komt langs charmante dorpen als Breskens, Nieuwvliet, Cadzand en Retranchement.

 • Staats Spaanse Linies route – 25 km

  Deze korte VVV fietsroute start en eindigt in Hulst en voert je langs de oude verdedigingslinies van de Staatse en Spaanse troepen, die tijdens de Tachtigjarige Oorlog hier streden.

 • Vlas- en Fortenroute Koewacht – 30 km

  Ontdek de vlasstreek van Oost Zeeuws-Vlaanderen en fiets dwars door de oude vestigstad Hulst door de polders met uitgestrekte vlasvelden.

 • Hof te Zanderoute – 35 km

  Met deze route fiets je door oude en nieuwe polders, langs Kloosterzand met de mooie kloosters en naar een prachtig uitzicht over de Westerschelde.

 • Axeler Ambacht Noord – 35,5 km

  Ook ten noorden van Axel ontdek je oude en nieuwe polders met de watertoren als oriëntatiepunt. In het verrassende polderlandschap zie je opvallend veel kreken en restanten van vroegere zeearmen.

 • Lekker Bourgondisch – 36,5 km

  Zeeuws-Vlaanderen is lekker Bourgondisch en dat proef je tijdens deze smakelijke fietsroute.Vergeet dus zeker niet onderweg te stoppen bij één van de adressen op de routekaart voor verse zilte groenten, zoals zeekraal en lamsoor.

 • Hulsterlooroute – 38,6 km

  Met deze fietsroute fiets je langs de restanten van forten, redoutes en oude liniedijken uit de Tachtigjarige Oorlog.

 • Zwinroute – 39 km

  Het Zwim is een brede geul tussen Nederland en Belgie en een dynamisch natuurgebied. Een prachtig stukje natuur met schorren, slikken en zandvlaktes om langs te fietsen! Naast natuur kom je ook nog een typische grensdorpjes als Sluis, Sint Anne ter Muiden en de boulevard bij Cadzand-Bad.

 • Fortenroute – 43 km

  Nog meer zien van de Tachtigjarige Oorlog. Fiets dan met deze route langs de Staats-Spaanse Linies. Ontdek de roerige geschiedenis van Oost Zeeuws-Vlaanderen aan de hand van oude forten, redoutes en liniedijken.

 • Kapelletjesroute – 45,7 km

  Ga op bedevaart door Zeeuws-Vlaanderen en kom op de meest onverwachte plaatsen de meest lieve kleine kapelletjes tegen voor de maagd Maria.

 • Mountainbikeroute – 45 km

  Zin in een beetje actie? Ga dan off-road met deze mountainbikeroute. Rondom Hulst liggen uitgestrekte bossen die een geweldige route vormen voor de stoere sportieveling. De route gaat door de bossen en een waterwingebied langs Zandberg, Nieuw-Namen, Clinge en Kapellebrug.

Hou jij wel van fietsen? Welke fietsroute zou jij dan zeker eens willen doen?

Fietsen Zeeuws Vlaanderen
Total
6
Shares

Altijd als eerste op de hoogte zijn?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

16 comments

 1. Wij houden zo van fietsen. Helaas heeft onze nieuwe auto heel veel extra’s, maar geen trekhaak. Hierdoor kunnen we de fietsendrager niet meer gebruiken. Zo balen. Het lijkt me een hele mooie omgeving om in te fietsen.

 2. Wat een gezellige foto’s! Wij hebben op dot moment maar 1 werkende fiets en die gebruik ik met de kleine meid. Als er een fiets bij komt gaan we misschien wel meer fietsen

 3. Ik ben er niet zo’n fan van, maar vanwege mijn dochters moeten we het eigenlijk nu met het mooie weer vaker gaan doen. Leuke foto’s heb je gemaakt met die helm, lekker vrolijk 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

7 + 2 =