De Tovenaarskamer: lachen, gieren, brullen in de escape room

3 min read579 views

Speciaal voor mijn Happy 30 Birthdayparty waagden mijn vriendinnen en ik ons aan een nieuwe Escape Room in Middelburg: De Tovenaarskamer!Marjoleijn, de eigenaresse, had de slingers al voor ons opgehangen en het was werkelijk een waar feestje. Iedereen heeft enorm gelachen en ik heb zelfs even een gilletje gedaan. De Tovenaarskamer is een perfect uitje met vriendinnen. Dat absoluut!

Over De Tovenaarskamer

De Tovenaarskamer is de tweede kamer van Kamer 51 en is complexer en uitdagender dan de eerste kamer. Nou dat hebben we geweten! Want het eerste kwartier kwamen we geen stap verder haha. Het leuke aan deze Escape Room is het thema. Heel de kamer is aangekleed in het thema ’tovenaar’ en daardoor vind je allerlei magische objecten, die Merlijn ook echt thuis zou hebben. Zelfs de klok telt af in stijl. Wat ik daarmee bedoel? Dat zeg ik natuurlijk niet, maar ik moest er flink van schrikken 😉

Lees meer over Kamer 51 »

Perfect uitje met vriendinnen

De Escape Room is een perfect uitje met vriendinnen. Toen ik het voorstelde was ook direct iedereen enthousiast. Zowel degene die eerder zoiets gespeeld hadden als degene die nog nooit opgesloten zijn geweest. Maar hoe leuk is het om met z’n allen opgesloten te worden in een kamer? Dat is toch gewoon super grappig! Dus, hop, op naar De Tovenaarskamer!

“Zijn jullie er klaar voor?”

We werden als eerste hartelijk ontvangen door Marjoleijn inclusief vlaggetjes 🙂 Het was immers feest! Echt super lief en leuk. “Zijn jullie er klaar voor?” Euh.. nee. Misschien een goed idee om nog eens uitleggen wat een Escape Room nu precies inhoudt. Je wordt dus opgesloten in een kamer en dan moet je goed rondkijken en aan de hand van puzzels, hints en enigma’s kijken of je kan ontsnappen. “En daarvoor hoef je niets kapot te maken.” Toch handig om te weten!

Met 7 meiden in De Tovenaarskamer

Het was echt lachen, gieren, brullen in de De Tovenaarkamer met 7 meiden. We vlogen met zijn allen door de kamer en haalden alles overhoop. Marjoleijn hield ons goed in de gaten en maakte heel lief enkele foto’s van ons in de kamer. Maar sssttt niet verder vertellen hoor!

Beveiligingscamera in de Escape Room De Tovenaarskamer, Middelburg

Na een kwartier waren we nog geen stap verder. Oh jeej, gaat ons dit wel lukken? Ik begon al een beetje in paniek te raken, want we hebben totaal slechts 51 minuten om te ontsnappen. BONK. Huh, wat is dat nou? BONK. We schrikken er allemaal van. Daar werd op de muur geklopt en toen zagen we een briefje naar binnen vallen. Een hint! Gelukkig snappen we het direct en kunnen we eindelijk verder met het spel. Vanaf dan is er geen enkele hint meer nodig en lossen we de ene na de andere puzzel op. Yes! Nog 1 code en we kunnen ontsnappen. We raken ongeduldig … nog 10 minuten … nog 9 minuten … Mijn vingers kunnen niet meer. “Doe jij intoetsen? Ik kan niet meer drukken.” Mijn zus neemt het over en bingo! De laatste code is gekraakt. Snel met de sleutel naar de deur en … FREEDOM! Het is haar weer gelukt. Opgelucht en vol adrenaline stappen we naar buiten. We zijn ontsnapt! Met 43:44 op de klok.

Eindoordeel

Zeker doen!

Het grote voordeel van dit uitje was dat we er nog laat terecht konden. Zelf waren wij om 22:30 nog welkom om De Tovenaarskamer te spelen. Dit is natuurlijk ideaal voor een feestje en ook als je daarna nog wil stappen. Ik vond het echt perfect. Eerst lekker eten, dan leutig opgesloten worden met mijn vriendinnen en daarna nog de stad in. Echt een perfect uitje met vriendinnen! Een ander voordeel is dat deze Escape Room dichtbij het centrum is. Je kan gewoonweg van de Markt over de Dam naar de Nederstraat lopen. Je kan dus inderdaad prima eerst eten in de stad en daarna rustig een terrasje pakken.

Boek hier De Tovenaarskamer

 


Ook ideaal voor groepen

De Escape Room is ook ideaal voor groepen. Bovendien biedt Kamer 51 ook andere activiteiten en arrangementen aan. Super leuk als uitje met vriendinnen, voor een familiedag of vrijgezellenfeest. Wij konden met 7 meiden met zijn allen in één kamer, maar ook als je met een grotere groep bent, zijn er meerdere mogelijkheden. Enkele voorbeelden vind je hier »


Informatie De Tovenaarskamer

Openingstijden De Tovernaarskamer
Maandag – Vrijdag: 10.30 – 22.30
Zaterdag & Zondag: 10.30 – 22.30

Adres De Tovenaarskamer
Nederstraat 31
4332 AX Middelburg

Contact
mail
website

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Comments
 • Marjoleijn (Kamer 51)
  14 juli 2016

  Hé Grace

  Wat een tof stukje heb je weer geschreven en ben superblij met het eindoordeel ;-).

  Was erg leuk om zo’n vrolijke vriendinnengroep over de vloer te hebben en mogen op te sluiten.

  Tot de volgende keer!

  Gr. Marjoleijn van Kamer 51

  • Grace
   14 juli 2016

   Hi Marjoleijn,

   Wij hebben ook echt genoten met de hele meidenclub!

   Zeker tot een volgende keer. Leuk!