Doen! Ontsnappen uit Escape Room Kamer 51

4 min read5.2K views

Afgelopen zaterdag zijn we speciaal voor Moederdag naar Escape Room Kamer 51 in Middelburg geweest. In een vreemde kamer opgesloten worden en binnen 51 minuten proberen te ontsnappen … dat is nog eens een origineel cadeautje!

Op naar Escape Room Kamer 51

Helemaal origineel is het echter niet meer, maar eerder een echte hype. Gelukkig wel het soort hype waar ik graag aan meedoe, want ontsnappen is leuk! Mijn zus en ik wisten eerder al te ontsnappen uit de Gevangenpoort in Bergen op Zoom en nu was het de beurt aan de allereerste Escape Room van Zeeland: Kamer 51.

De puzzelstukjes vlogen letterlijk door de kamer (sorry voor de troep) en de adrenaline begon te pompen. “Ja, ik heb iets gevonden!”

Deze Escape Room bestaat nu ongeveer een jaar en wordt gerund door Marjoleijn en Aldré. Het concept is eigenlijk ontstaan nadat een ander bedrijfsplan niet doorging. Gelukkig voor ons kruipt het ondernemersbloed waar het maar kan en zagen ze de kans om een Escape Room te bouwen. Ze waren hier de allereerste mee in Zeeland en hebben ondertussen al uitgebreid met een nieuwe kamer: de Tovenaarskamer. Deze tweede kamer is een tikkeltje moeilijker, al was dat natuurlijk niet de reden dat ik liever opgesloten werd in allereerste Zeeuwse Escape Room. 😉

Zie hier de review over Escape Room De Tovenaarskamer »

Kamer 51 = Een Escape Room voor iedereen

Kamer 51 is eigenlijk simpel in elkaar gezet en dat is ook precies de bedoeling, verteld Aldré ons. De kamer wilde ze namelijk geschikt maken voor jong en oud, zodat echt iedereen het spel kan spelen. Doordat het voor alle leeftijden is, kan het bijvoorbeeld ook voor een kinderfeestje gebruikt kan worden. “Voor kinderen vanaf 12 jaar verstoppen we meer hints, waardoor ze gericht op zoek kunnen gaan, maar ze spelen het spel wel helemaal zelf. Dat is volgens mij ook best uniek en het maakt dat de kamer ook te spelen is voor een gezin met jonge kinderen, wat natuurlijk weer handig is voor gezinnen die op vakantie zijn in Zeeland.” Aldus Marjoleijn in een interview.

En dan wordt je opgesloten

Die hints kregen wij dan weer niet. Dus hop die kamer in en op slot die deur. “Oke en nu?” Daar stonden we dan met z’n vijven en we hadden allemaal geen idee waar we moesten beginnen of wat we moesten vinden. Ja, de code voor de deur. Maar uit hoeveel cijfers bestaat die code eigenlijk? En waar beginnen we eigenlijk? Nou, blijkbaar begonnen wij met alles overhoop te halen. De puzzelstukjes vlogen letterlijk door de kamer (sorry voor de troep) en de adrenaline begon te pompen. “Ja, ik heb iets gevonden!” juichte mijn schoonzus en ook de rest was goed op dreef. Zelf wist ik ook een paar aanwijzingen te vinden, maar waarvoor? Euh …

Nog met het ene dichte koffertje in mijn hand staarde ik verbaasd naar mijn zus en de open deur. We zijn ontsnapt! Maar hoe dan?

Puzzelen

Mijn moeder wist met die aanwijzingen al snel een paar puzzels op te lossen en zo kwamen we stapje voor stapje erachter wat nu eigenlijk de bedoeling was. Steeds weer kwam er een stukje van de puzzel te voorschijn en konden we de slotjes openmaken. We gingen goed al zeg ik het zelf en we hadden de grootste lol met cijfers naar elkaar toe te schreeuwen. Maar oh nee hè, met tien minuten op de klok was er nog steeds één koffertje en één deur dicht. Zou dan toch die sleutel net in dat koffertje zitten? “Hee, het gaat open.” Hoorde we opeens achter ons waar mijn zus stond voor een open deur. Die slimmerd had gewoon de deur open gekregen! Nog met het ene dichte koffertje in mijn hand staarde ik verbaasd naar mijn zus en de open deur. We zijn ontsnapt! Maar hoe dan?

Yes! We zijn ontsnapt

Ook Aldré was verrast. Hij zag ons op de spiek-camera nog zo druk bezig dat hij ook niet doorhad dat we op het punt stonden om te ontsnappen en toen hoorde hij opeens de klik van de deur. Maar ach, wij wisten het zelf ook niet en lagen met zijn allen in een deuk. Onze tijd: 40 min 38 sec. Kan jij het beter?

Escape Room Kamer 51 Team Blog ZeeuwsenZO
Het Escape Team

Eindoordeel

Doen!

Escape Room Kamer 51 was leuk, gelukkig niet te moeilijk (want anders hadden we nooit kunnen ontsnappen) en we hebben enorm veel gelachen. Ook vind ik het een bonus dat het ook geschikt is voor kinderen en ze de optie bieden om er een geheel dagje uit van te maken. Maar vooral omdat ik zo genoten heb om samen te puzzelen en raadsels op te lossen is een Escape Room een dikke vette aanrader! Wel vind ik ook een verhaal eromheen leuk, dus ik kom zeker nog eens terug om de andere kamer te proberen.

Boek hier Kamer 51

En uit welke Escape Room ben jij weleens ontsnapt?

Informatie Kamer 51

Openingstijden
Maandag – Vrijdag: 13.00 – 21.00
Zaterdag & Zondag: 13.00 – 22.00

Adres
Nederstraat 31
4332 AX Middelburg

Contact
mail
website

 

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Comments
 • Kamer 51
  11 mei 2016

  Hé Grace, wat een leuk stukje (en goede reclame!). Tof dat jullie zo enthousiast zijn en binnen de tijd wisten te ontsnappen! Er is zoveel te zien en te doen in Kamer 51 dat het vaker gebeurt dat mensen denken dat ze nog puzzels moeten oplossen, terwijl ze eigenlijk al de deur kunnen open maken. Altijd lachen als dan toch iemand de deur weet open te maken. Toch werken we met de volgende Escape Room(s) wel iets meer naar één duidelijk eind toe. Daar sluiten we je met plezier nog een keer in op hoor ;-). Tot dan? Groetjes, Marjoleijn en Aldré van Kamer 51.

  • graceschouteren
   11 mei 2016

   Ik was inderdaad nog zo gefocust op dat koffertje haha. Ik laat me nog graag nog een keer opsluiten! Dus jullie zien ons vast snel weer 😀