Renesse: een badplaatsje bij duinen en strand.

Location: 2 min read530 views

Renesse is misschien maar een klein dorpje, maar wie kent het nu niet? Voor mij staat Renesse gelijk aan de camping, duinen en strand. Al als klein meisje kwam ik hier met kamp en later ging ik hier natuurlijk ook met mijn vriendinnetjes feestvieren.

renesse kaart zeeland

Het Zeeuwse Salou

Wij noemen het daarom ook weleens het Zeeuwse Salou. Elk jaar komen er een boel Duitse en Nederlandse jongelui naar het dorpje om eens lekker los te gaan op (vaak hun eerste) feestvakantie. Het is daarom ook niet gek dat het kleine dorpje meer cafés lijkt te hebben dan winkels. Op de jongerencampings zelf vind je vooral uitbrakkende jongens en meisjes en torenhoge bierkrat-creaties. Gelukkig vind je deze campings vooral in de dorpjes rondom Renesse, zoals in Scharendijke. Zelf zat ik altijd op één van de vele campings in Renesse zelf en maakte ook ik met vriendinnetjes het nachtleven in Renesse onveilig. Met mijn lieve vriendinnetje Desiree van Food Love Life begonnen we vaak in het Rockcafé en gingen daarna door naar de ‘discotheken’. De verhalen die wij je kunnen vertellen … 🙂

Familiecampings the luxe

Die feestfase ben ik met mijn 30 jaar al een poosje ontgroeit en ik ben ook erg blij dat mijn ouders een chalet hebben op een grote familiecamping. Mijn kleine zusje vermaakt zich hier altijd kostelijk met alle activiteiten van het animatieteam en mijn mama en ik van het Zeeuwse zonnetje. Met een binnenzwembad, restaurant, filmzaal, grote speeltuinen en een chalet met een eigen badkamer, komen we hier niets te kort. Echt campinglife the luxe, heerlijk!

Ook een weekje op de camping in Renesse? Dan vind ik de Julianahoeve een echte aanrader. Zelf zit ik hier ook, dus wie weet zie ik je daar.

Boek hier jouw campingplaats »

Riethnesse

Het badplaatsje op Schouwen-Duivenland werd voor het eerst genoemd in 1244 als ‘Riethnesse’ (riet – neus) en betekend iets van ‘landtong’. Ondanks dat het vooral bekend is als vakantiedorp is er meer dan alleen duin en strand. Het dorpje kent zo’n 26 rijksmonumenten en de oude kerk staat duidelijk in het middelpunt. Ook Slot Moermond is mooi om te bezoeken of verdiep je eens in de geschiedenis van Jan van Renesse.

Kerk van Renesse
Kerk van Renesse

Renessedag 27 mei 2017

Zaterdag 27 mei 2017 is het weer Renessedag en dat betekent een grootse rommelmarkt, boekenmarkt en natuurlijk een Zeeuwse markt. Maar er is meer! Zo zijn er springkussens, kunst in de kerk, helikoptervluchten en dit jaar kan je ook abseilen van de kerk! Ik weet wel wat ik graag wil doen 😀

En ben jij al weleens in Renesse geweest?

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.