Halloweenrun: verkleed hardlopen door Middelburg

Location: 3 min read254 views

Vorige week heb je wellicht al mijn blog gelezen met de 5 leukste Halloween uitjes in Zeeland (zo niet, hier vind je de blog). Een tip daarvan was de Halloweenrun. En het idee om verkleed hard te lopen door het sinistere Middelburg vond ik zo leuk, dat ik daar graag meer over wilde weten.

Via social media kwam ik in contact met initiatiefnemer Martijn de Vries en hij vertelde me graag meer over deze spookachtige run.

Wat is de Halloweenrun eigenlijk?

Martijn: De Halloweenrun is een funrun, waar we als groep gaan rennen, zonder tijdregistratie en met maximaal 50 personen langs verschillende Halloweensfeer punten en ook een Run and Treat punt.

Waarom deze Halloweenrun?

Martijn: Ik had het al 3 jaar in mijn hoofd zitten, maar sinds de oprichting van Runderground heb ik dit jaar ook echt doorgezet. Als Runderground doen we namelijk mee aan veel lokale loopevenementen. Met lopers en als supporters. Nu wilde ik graag zelf een keer iets organiseren. En dan wil ik graag iets doen dat er nog niet is en met een beetje fun. Halloween vind ik zelf heel leuk en ik denk dat de tijd wel rijp is voor een beetje spannende loop.

Kun je mij nog iets meer vertellen over RUNDERGROUND?

Martijn: RUNDERGROUND is een groep hardlopers, die 2x per week samen hardlopen. Het is vooral gezellig en vrijblijvend. Je kunt af en toe aanhaken en er is geen inschrijfgeld of lidmaatschap. Meestal maakt een van de lopers de route vooraf en we proberen er daarbij altijd wel wat bijzonders van te maken.

Voor wie is de Halloweenrun?

Martijn: Voor iedereen die 8k kan rennen, niet te bang is aangelegd en zich graag laat verrassen. Vanwege de spooky route is de run wel pas vanaf 14 jaar.

Wat maakt deze Halloweenrun nu echt leuk of wat is er bijzonder aan?

Martijn: Meedoen is winnen. Je krijgt een badge, je kan gratis worden geschminkt, krijgt een drankje bij de start, er is een gadget en een drankje bij de finish. Onderweg is er ook nog een run and treat punt. Plus we finishen op een Halloweenfeest bij café Tympaan.

Welke verrassingen staan de hardlopers te wachten onderweg?

Martijn: In totaal zijn er zo’n 5 enorm spannende punten op de route. Wijk De Griffioen heeft een Tunnel of Fear, Sloeproeiteam Zeeuwse Deernen verzorgt een spookhuis en voor de andere verrassingen moet je maar mee rennen als je durft.

Kun je al iets vertellen over de route?

Martijn: De route is top secret! De route is slechts bekend bij een aantal Runderground runners, zij zijn de aanvoerders van de verschillende startgroepen.

Is er ook iets te winnen?

Martijn: Voor de 3 leukst verklede runners is er een pakket samengesteld door Runderground en Erik Intersport.

Wat moet ik echt weten over de Halloweenrun?

Martijn: Koop je ticket op inschrijven.nl

Hoe ga jij die avond eigenlijk verkleed?

Martijn: Hoe ik verkleed ga? Je herkent mij aan mijn Halloweenrun badge.

Tot slot: heb je nog tips om te hardlopen met een masker op of een laken over je hoofd (als spook)?

Martijn: Een laken over je hoofd lijkt mij geen goed idee…

Hmm, daar gaat mijn outfit :p


Ook meerennen met de Halloweenrun?

Op 28 oktober om 20:00 vertrekken de eerste groepen vanaf Erik Intersport in Middelburg. Een startersbadge kun je online krijgen of persoonlijk bij de Intersport of Cafe Tympaan in Middelburg of Ray’s Boutique in Vlissingen.

Deelname kost € 10,00, inclusief sportdrank bij de start, gratis schminken, Halloween hardloopgadget, trick or treat onderweg (snoep + drinken), drankje bij de finish (bier, wijn of fris) + kans op 1 van de 3 prijzenpakketten voor de best verklede hardloper!

Halloweenrun op Facebook »

Ook eens mee hardlopen met RUNDERGROUND? Check dan eens:
#REJOINtuesday; join together again = 20.00uur vanaf Abdijplein, Middelburg
#MELLOWsunday; smooth en juicy = 9.30uur vanaf De Punt, Middelburg

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.