Ik ga op reis en neem mee

3 min read215 views

Morgen vertrekken we voor drie weken naar Cuba! Maar wat neem ik eigenlijk mee? 4 paar hakken en 20 jurkjes? Hoe graag ik dat ook zou willen, past dat niet in mijn backpack. Op een rondreis ziet mijn inpaklijst er dan ook heel ander uit dan voor bijvoorbeeld een stedentrip. Benieuwd wat ik allemaal wel meeneem op reis? Bekijk dan hier mijn inpaklijst voor drie weken Cuba.

Mijn INPAKLIJST voor 3 weken Cuba

Bij het inpakken van een backpack moet je als vrouw zijnde met 1 groot ding rekening houden: niet te veel inpakken. Back-to-the-basics is jouw nieuwe motto. En onthoud: 3 weken reizen, betekent niet 3 weken kleding. Je kan prima voor 1 week aan ondergoed meenemen en je vieze kleding (laten) wassen ergens onderweg. Wat er allemaal in mijn backpack zit? Bekijk dan eens mijn inpaklijst voor 3 weken Cuba.

Belangrijke papieren

Paspoort
Pinpas
Creditcard
Vliegticket
Visum (kan je van te voren regelen, zie Zelf rondreizen door Cuba: 7 tips)
Reisbescheiden (hotelbevestigingen+bustickets)
Contant geld (±200 euro)
Inentingen-boekje (GGD)
Engelse verklaring Werelddekking reis/zorgverzekering + pasje

Kleding

1 jack/jasje
4 topjes
2 lange broeken (1 aan in het vliegtuig, 1 als reserve in mijn packpack)
2 korte broeken
1 lange jurk
1 vest
6 onderbroeken
6 paar sokken
1 pyjamabroek
1 regenponcho
2 microvezel reishanddoeken (klein, licht en sneldrogend)
Ik ga op reis en neem mee ...

Voor op het strand

zonnebril
hammamdoek
strandjurk
bikini

Schoenen

wandelschoenen
sneakers
slippers

Ik ga op reis en neem mee ...
In mijn Toilettasje

tandenborstel
tandpasta
deodorant
borstel (mijn tangle teezer)
haarelastiekjes
shampoo
Norit
ORS
paracetamol
(blaren)pleisters
nagelknippertje
Deet
Zonnebrand

Niet vergeten

iPhone met voldoende muziek, oplader en oordopjes
mijn fotocamera met genoeg geheugen, oplader en reserve SD kaartje

ook handig

een kussentje
plastic tasjes
rugzakje (ook te gebruiken als handbagage)
Cuba reisboek
rol wc papier
crackers
dextro energie
pen
leesboek
kaartspel

opreis-backpack-essentials

Wat je echt Niet moet vergeten mee te nemen

Ik geef toe dat inpakken niet mijn beste talent is, zelfs met inpaklijst. Eerder ging ik bijvoorbeeld 5 weken naar Argentinië zonder bikini. Oeps! Voor onze reis naar Cuba is dat dan ook het eerste wat ik in mijn backpack stopte. Maar er zijn zeker nog een paar dingen die ik echt niet mag vergeten om mee te nemen op reis:

  • Vrij voor de hand liggend, maar vergeet je paspoort niet! Ook je andere reisbescheiden en belangrijke documenten (zoals visum) kan je beter niet vergeten.
  • Comfortabele kleding. We gaan namelijk lange dagen reizen met het openbaar vervoer en dan is het zeker fijn dat je kleding lekker zit. Ook wil je gewoon lekker rondlopen en je kleding in je tas kunnen stoppen. Logisch, maar zeker niet iets om te vergeten.
  • Mijn klein roze kussentje voor onderweg. Heerlijk voor in het vliegtuig of de bus. Ik ga nooit op reis zonder!
  • Tegen de muggen is DEET jouw beste vriend. Vergeet dus zeker niet een DEET-spray in je backpack te stoppen. En stop daar dan gelijk ook zonnebrand bij. Want ook dat was ik vergeten op mijn rondreis door Argentinië :’)
  • Iets anders dat essentieel is: goede schoenen. In Cuba is het 30 graden, dus ik loop vast en zeker vooral op slippers. Maar ik wil ook gaan hiken, klimmen en door steden wandelen. Ik neem dus zeker ook mijn wandelschoenen mee. En dansen kan ik ook op mijn sneakers, toch?
  • Mijn camera moet ook absoluut mee. Ik ben namelijk dol op het maken van foto’s (fotograferen mag ik het niet noemen van mezelf) en zal dus altijd en overal mijn camera bij me hebben.
Ik hoop echt dat ik niets vergeten ben dit keer. Alles op mijn inpaklijst zit in elk geval opgerold in mijn backpack. Klaar om te gaan!

Backpack ingepakt voor mijn reis naar Cuba

 

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.