Weekendtips Zeeland #22 – Pannenkoeken, eighties hits en de kinderboekenweek

3 min read130 views

Dit weekend vier ik mijn 30ste verjaardag. Zelf ben ik dus druk in de weer met ballonnen, slingers en hapjes maken. Stiekem best jammer, want er zijn weer leuke dingen te beleven dit weekend in Zeeland. Van pannenkoeken tot stoffen en van klassieke muziek tot eighties hits. Mijn favoriete weekendtips vind je natuurlijk weer op ZeeuwsenZO.


5 oktober t/m 16 oktober – heel zeeland

Kinderboekenweek

Natuurlijk beginnen we de weekendtips met de Kinderboekenweek. Opa’s en oma’s staan dit jaar centraal tijdens de 62e Kinderboekenweek en in elke Zeeuwse bibliotheek worden in van 5 t/m 16 oktober activiteiten georganiseerd. Maar ook buiten de bieb is het feest. Kinderboekschrijver Rieks Veenker presenteert bijvoorbeeld morgen zijn kinderboek ‘De Tuinen van Ginder’ in boekhandel ’t Spui in Vlissingen en zingt tussendoor ook nog een liedje. De Drvkkery geeft zondag dan weer een groot kinderboekenfeest in de winkel. Tussen 13.00 en 17.00 uur komen verschillende bekende kinderboekenschrijvers, zoals Wim Hofman en Yoko Heiligers, voorlezen en met de kinderen knutselen. Een feestelijke middag vol workshops, voorlezen, lekkere hapjes, muziek, knutselen en gezelligheid!

Meer informatie » Kinderboekenfeest De Drvkkery »


7 oktober t/m 22 oktober – diverse locaties Zeeuws-Vlaanderen

Festival van Zeeuwsch-Vlaanderen

Van 7 t/m 22 oktober is het Festival van Zeeuws-Vlaanderen. Dit festival heeft tot doel het brengen van kwalitatief hoog niveau concerten klassieke muziek. Deze concerten worden verdeeld over de gehele regio van Zeeuws-Vlaanderen en laten je horen hoe modern klassieke muziek kan zijn.

meer informatie » tickets »


8 oktober – Vlissingen

Pannenkoektocht, afstanden 5, 10, 15 en 20 km

Wandelsportvereniging Willen is Kunnen Vlissingen organiseert deze zaterdag een Pannenkoektocht. Vanaf de start ‘Ons Plekje’ in Vlissingen vertrekken tussen 8:00 en 12:00 uur de wandelaars voor een prachtige wandeling van 5, 10, 15 of 20 km. Het beste echter aan deze mooie wandeltocht: de pannenkoek na afloop :p

Meer informatie »


8 oktober – Grote MArkt Hulst

Stoffen Festival

Een beetje creatief met de naaimachine? En zin om mooie dingen te maken? Kom dan naar het Stoffen festival in Hulst. Tijdens dit festival op de Grote Markt in Hulst kan jij je lol op tussen de stoffen voor dames, kindermode en ook stoffen voor het interieur. Ook voor knopen, ritsen, garen en lintjes ben je hier op het juiste adres.

Meer informatie »


9 oktober – CCXL Vlissingen

KIM WILDE

Zing hardop mee met de hits uit de eighties van Kim Wilde. Haar debuut Kids in America werd in 181 een groot succes en vandaag heeft Kim Wilde al meer dan dertig miljoen platen verkocht. Dit jaar doet de popicoon 6 concerten in Nederland en het CCXL theater in Vlissingen is haar eerste stop. Volgens eigen zeggen heeft ze naast de oude klassiekers ook een paar verrassingen in petto voor ons. Ik ben benieuwd!

Meer informatie » Tickets


Meer weekendtips

Biertje? In Wissenkerke is zondag bij HCR De Kroon een Bockbierfestival. In het hotel café kan je vanaf 12 uur terecht om de nieuwe herfstbiertjes te proeven en later gaat ook de houtskool BBQ aan. Voor de muziek komt de Zeeuwse-Ierse band Molly Malone. Gezelligheid gegarandeerd! Liever naar buiten? Reis dan af naar Puur Oôskappel voor een leuk dagje duurzaamheid. Vrijdag en zaterdag vind je hier een mobiele fruitpers, heerlijke verse sapjes, lokale en ecologische producten, natuurfotografie voor kinderen, een proeverij, meel van Molen d’Arke. Ook kan je smullen van appelpannenkoeken, appelhappen, spelen in de natuurspeeltuin, op pad met de E-Tuk of de milieuvriendelijke auto van de Emté en nog veel meer.  Ook leuk is om de trekpaarden eens aan het werk te zien op het Zeeuwse land. Op het perceel hoek Westkapelseweg/De Bucksweg in Zoutelande, tegenover Hotel Zuiderduin, wordt een Open Dag Trekpaard georganiseerd en kan je zien hoe paarden vroeger het land omploegden.

Fijn weekend!

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.