Mosselen eten? Dat doe je in Bruinisse!

Location: 1 min read627 views

Al sinds het ontstaan in 1468 is het Zeeuwse dorp Bruinisse (ook wel ‘Bru’ genoemd door de inwoners) onlosmakelijk verbonden met de mossel. Het is niet voor niets dat er een levensgrote mossel op de dijk prijkt en Bruinisse de bijnaam ‘mosseldorp’ draagt.

Mosseldorp Bruinisse

Met een ligging aan Nationaal Park Oosterschelde en het grootste zoutwatermeer van Europa, de Grevelingen, is Bruinisse al sinds jaar en dag een uitstekende uitvalsbasis voor vissers. Het getij, de geulen en het ondiepe water zijn uitermate geschikt voor de kweek van mosselen. Dat hadden de inwoners in de 15e eeuw al door en dat is eeuwen later nog steeds de basis voor een succesvolle mosselindustrie. 

En ook vandaag de dag is Bruinisse een echt mosseldorp: er zijn maar liefst 23 mosselkweekbedrijven actief en daarnaast beschikt het dorp ook over mosselgroothandels en winkels voor consumenten.

Bruse mosselen

Dol op mosselen? Voor echte Zeeuwse kwaliteitsmosselen moet je bij de bron, en dus in Bruinisse, zijn. Deze Bruse mosselen kun je heerlijk eten in een van de restaurants in de kleurrijke haven met zicht op de mosselvloot van Bruinisse. Een bijzonder gezicht.

Wie meer wil weten over de geschiedenis van het dorp en de industrie, kan een bezoek brengen aan Brusea: het visserijmuseum van het dorp.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.