Romantisch daten tussen de Alpacca’s in Nieuwdorp

Location: 3 min read1.2K views

Heb je wel eens een date gehad die uitermate ongemakkelijk verliep? Of wilde je iets origineels gaan doen met je date maar kwam je niet verder dan bowling en naar de bioscoop? Dan heb ik de beste tip voor je; Alpaca’s & Bubbels in het mooie Nieuwdorp. Gegarandeerd een succesvolle date.

Niet ver van het Veerse Meer en Veere (21 kilometer) en nog dichter bij Middelburg (14 kilometer) vind je het kleine Nieuwdorp. Midden tussen de bloemenweides staat een luxe 17e eeuwse boerderij genaamd Landlust. In de achtertuin van Landlust staren pluizige, lieve ogen je nieuwsgierig aan. Twaalf Alpaca’s om precies te zijn; de zachtste dieren op aarde. Een van de twaalf alpaca’s – allen in verschillende kleurvariaties en een extreem hoog aaibaarheidsgehalte – gaan hun beste beentje voor zetten om jouw date te laten opbloeien tot een liefde voor het leven (ik laat in het midden of dit liefde voor je date of voor de alpaca’s zal zijn).

Hoe ziet een date met alpaca’s eruit?

Je date begint met uitleg over wat alpaca’s zijn. Dat het geen lama’s zijn bijvoorbeeld. Ook leer je alles over de toegevoegde waarde van alpaca haar/wol als textiel materiaal. Wees gerust; dit gedeelte is geen uren durend verhaal en je krijgt ook geen examen aan het einde. Maar het is natuurlijk wel belangrijk om te weten wat je zodadelijk aan je touwtje mee krijgt.
Al heel snel krijg je een mini-halstertje voor je eigen alpaca. Je krijgt aanwijzingen over het karakter van jouw charmante ijsbreker en wat je moet doen onderweg tijdens de wandeling. Heel ingewikkeld is het niet. Je wandelt en laat je meesleuren naar de beste stukjes gras waar je schattige alpaca alle bloemetjes probeert op te eten terwijl je zelf je handen door het onvoorstelbaar zachte haar op zijn hoofd haalt en je gezellig met je date kletst om elkaar beter te leren kennen.

De wandeling duurt ongeveer een uurtje tot anderhalf uur. Je staat meer stil dan dat je loopt, dus alles bij elkaar leg je misschien anderhalve kilometer af. Aan het einde van de wandeling door de bloemenvelden staat er een fles Cava, oesters en lekkere hartige warme- en koude hapjes voor je klaar. Inmiddels zal het ijs tussen jou en je date wel gebroken zijn. En wat is nou beter dan lekker eten tijdens je date? Wees gerust; de alpaca’s staan er niet meer bij wanneer je begint aan je eerste glas cava, dus je hoeft je eten niet te delen met deze lieve dieren.

High-tea, picknick en meer met Alpacca’s!

De Alpacaboederij van Zeeland is een leuke plek in Zeeland om te bezoeken. Je kunt met vriendinnen een High-tea met alpaca’s organiseren. Of als gezin gezellig picknicken met alpaca’s. Ik ging met mijn vriend – waar ik toen al acht jaar mee samen was – op date. Want zelfs als je al jaren samen bent, is een romantische date nog altijd leuk. Eigenlijk is er geen enkele reden waarom je niet met alpaca’s op stap zou gaan. Alpacca Zeeland biedt naast het Alpacca & Bubbels arrangement nog verschillende andere arrangementen aan.

Het is niet handig om met open schoenen of schoenen met hoge hakken te gaan wandelen. Het meenemen van honden tijdens de wandeling is niet toegestaan. Kinderen onder 12 jaar zijn welkom onder begeleiding van 1 volwassene per 2 kinderen. Het is niet mogelijk om de wandeling met kinderen in een buggy of wandelwagen te maken. Daarvoor is de ondergrond niet geschikt. Je loopt bijvoorbeeld ook door een slootje.

Adres: Landlustweg 1, 4455 TK in Nieuwdorp
Telefoon: 0133-612589
E-mail: info@alpacazeeland.nl
Website

Openingstijden: Ma t/m Zo geopend. Alleen op reservering te bezoeken

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.