Natuurgebied Oranjezon

Location: , 2 min read1.3K views

Zeeland is vol kleine, verrassende natuurgebieden. Eén van die gebieden is Natuurgebied Oranjezon dat aan de westkust van het Zeeuwse Walcheren ligt en ruim 400 hectare groot is. In dit voormalig waterzuiveringsgebied kun je heerlijk wandelen.

In het natuurgebied Oranjezon vind je nog veel waterrijke delen en ook de meest geweldige duinlandschappen. Door de grote afwisseling in het landschap komen er enorm veel soorten dieren en planten voor. Wat dacht je van het duinviooltje, de levendbarende hagedis, de borstelbies en de groene specht om er maar een paar te noemen. In de herfst kun je op zoek gaan naar paddestoelen want ook deze zijn rijk vertegenwoordigd in Oranjezon.

Tijdens een wandeling kun je oog in oog komen te staan met de Konik’s die het gebied begrazen. Wij zagen tijdens onze wandeling in het natuurgebied Oranjezon een koppeltje damherten die ons nieuwsgierig aanstaarden.

Hoewel Oranjezon een geliefd wandelgebied is is het niet moeilijk om een rustig plekje te vinden. Ook zijn er op diverse plekken fijne wandelbankjes om even te gaan zitten. En wil je meer dan wandelen? Op diverse plekken kun je aan het strand komen om even heerlijk te relaxen tijdens je wandeling. Of misschien wel even de zee in te gaan.

Er zijn 5 verschillende wandelroutes uitgezet:

  • Paars: oostroute 5 km
  • Blauw: westroute 7 km
  • Rood: aardkundige route 4 km – Langs deze route is informatie te verkrijgen over de aardkundige waarden middels SMS-berichten.
  • Oranje: torenroute 3 km – Onderweg staat een fraaie uitkijktoren.
  • Groen: bosroute 5 km
  • Wit: verbindingspaadjes

Alle routes starten en eindigen op dezelfde plek aan het eind van de Koningin Emmaweg 22, Vrouwenpolder.

De entree is aan het einde van de doodlopende weg (waaraan ook camping en Uitspanning Oranjezon liggen) die ligt aan de weg tussen Vrouwenpolder en Oostkapelle. Meteen rechts in die doodlopende weg is een parkeerplaats (betaald parkeren). Bij de entree van Oranjezon is een fietsenstalling. De toegang is gratis voor donateurs van het Zeeuws Landschap (en 3 gezinsleden) Andere bezoekers betalen €1 voor een toegangskaartje.

Adres om te navigeren: Koningin Emmaweg 22, Vrouwenpolder.

Bij de parkeerplaats vind je Uitspanning Oranjezon en aan het strand iets verderop Aloha Beach. (wisselende openingstijden)

Een bezoek aan Oranjezon is alleen toegestaan tussen zonsopgang en zonsondergang. Honden zijn niet toegestaan. Bij de ingang van het gebied vind je een kleine expostitieruimte . Hier zijn regelmatig exposities en kun je meer leren over de historie en de natuur van het gebied.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.