De populairste babynamen in Zeeland 2016

2 min read258 views

Daan en Anna zijn de populairste babynamen van Nederland 2016, maar wist je dat in Brabant de naam Anna niet eens de top 10 haalde en in Friesland Jesse de meest populaire jongensnaam is? Grappig hoe dat verschilt per provincie. Ook Zeeland heeft zijn eigen favoriete Zeeuwse babynamen. Benieuwd welke? Lees dan snel verder.


De top 10 babynamen van Zeeland

Volgens de SVB is Levi voor jongens en Anna voor meisjes op dit moment de populairste Zeeuwse babynamen. Verder zie je in de top 10 ook traditionele namen als Maria en Cornelis.

Jongensnamen

Meisjesnamen

1. Levi 1. Anna
2. Cornelis 2. Maria
3. Willem 3. Johanna
4. Milan 4. Tess
5. Johannes 5. Cornelia
6. Marinus 6. Evi
7. Jan 7. Sophie
8. Lucas 8. Mila
9. Liam 9. Lieke
10. Sem 10. Julia

Doopnaam versus Roepnaam

Blijkbaar vind je al jarenlang veel doopnamen in de top 10 van Zeeland. Zo staat Johanna (nr. 3) landelijk op de 91e plaats en Cornelis (de Zeeuwse nr. 2) staat niet eens in de landelijke top 100. Ik vermoed stiekem dat dit komt door het religieuze karakter van Zeeland en de manier hoe kinderen worden geregistreerd. Misschien heeft de gemeente – net als bij mij – niet de roepnaam opgeschreven. Volgens mijn paspoort heet ik immers ook Johanna.. maar mijn roepnaam is toch echt Grace.

Traditionele Zeeuwse babynamen

Wat opvalt aan de lijst dit jaar is dat Zeeuwen steeds meer kiezen voor hippe namen. Vroeger zag je voornamelijk traditionele (doop)namen in de lijst. Nu zie je steeds meer Engelse en trendy namen terug in de top 10. Levi, Tess, Evi, Mila, Milan, Liam, etc, zijn zeker geen standaard  Zeeuwse namen, zoals Johanna en Marinus. Maar wel heel leuk! Zo zie je maar: Zeeland wordt steeds moderner.

Welke naam vind jij nu echt typisch Zeeuws?

 

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.