Verhuizen naar een andere stad

3 min read300 views

Ik geef het toe: verhuizen naar een andere stad is eng, héél eng! Het bekende achterlaten en een nieuw leven opbouwen in een vreemde stad is gewoon griezelig. Of je nu gaat verhuizen voor een studie, nieuwe baan of zoals ik voor de liefde.

De grootste angst is toch wel om helemaal alleen te zijn in je nieuwe stad. Want laten we eerlijk zijn, wij vrouwen zijn kuddedieren en hebben graag onze vriendinnen om ons heen. Dus wat als je dan verhuist naar de andere kant van Nederland?

Een nieuw leven in een nieuwe stad

Er is eigenlijk maar één goede optie: een nieuw leven opbouwen. Natuurlijk is dat gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar laten we het gewoon proberen. Ik zit immers in hetzelfde schuitje en ook ik voel me weleens eenzaam hier in mijn nieuwe thuis.

Een nieuw leven in een nieuwe stad

5 tips wanneer je verhuist naar een andere stad

Maar wat kun je dan doen wanneer je gaat verhuizen naar een andere stad waar je niemand kent? Om jou en mij te helpen heb ik een  lijstje gemaakt met 5 tips om ons helemaal thuis te voelen.

Tip 1 – Op zoek naar werk

Niets is erger dan alleen thuis te zitten in een vreemde stad. Ga dus de deur uit en ga op zoek naar werk. Met een nieuwe baan heb je wat te doen en je leert gelijk nieuwe mensen kennen.

Tip 2 – Koop of huur een huis

Sinds wij een Zeeuws huisje hebben gekocht, gaat de verhuizing naar een andere stad een stuk makkelijker. Waarom? Omdat een eigen plekje een gevoel geeft van thuis. Trek dus niet zomaar ergens in maar zoek naar een fijn plekje voor jezelf. Een mooi kleurtje op de muur, een comfy bank en geloof mij: die vreemde stad voelt gelijk een stuk gezelliger.

Tip 3 – Zoek een hobby

Het begin van eenzaamheid is verveling. Zorg er dus voor dat je bezig blijft. Zoek een hobby of ga hardlopen. Een hobby maakt je te druk om je eenzaam te voelen. Of dat nu haken is of geocoaching, het maakt helemaal niets uit, als jij het maar leuk vindt. Bonus: bij sommige hobby’s leer je gelijk nieuwe mensen kennen.

Tip 4 – Maak nieuwe vriendinnen

Door nieuwe mensen te leren kennen op je werk, de sportschool of een kookclub is de kans groter dat je ook nieuwe vriendinnen maakt. En dat is eigenlijk wat we graag willen: vriendinnen. Want hoe hecht je ook bent met je bff 2 uur verderop, even spontaan een terrasje pakken zit er niet meer in. Tijd dus voor een nieuwe vriendin. You go girl!

Tip 5 – begin een blog

Doe zoals ik en begin een blog! Voor mij is het een fijne uitlaatklep en mijn lieve vriendinnen ver weg kunnen zo toch nog alles meemaken. Hoe het huis verbouwd wordt, wat ik hier doe en hoe het met me gaat in Zeeland. En voor mij is het ook leuk andere ervaringen te lezen, dus laat dan zeker even een linkje achter naar jouw eigen blog (ja, je leest het goed: spammen mag!).

5 tips verhuizen naar een andere stad

 

 

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.