Goes, dé winkelstad van Zeeland

Location: 3 min read2.1K views

Zin om een dagje te shoppen in Zeeland? Ga dan zeker winkelen in Goes! Dit is namelijk dé winkelstad van Zeeland en je kunt er winkelen tot je er bij neervalt. De smalle straatjes en historische gebouwen maken Goes helemaal te gek om te winkelen.

EEN HISTORISCH WINKELGEBIED

De meeste winkels vind je in de smalle straten en steegjes rondom de Grote Markt in Goes. Dit maakt de Grote Markt een ideaal oriëntatiepunt en plek om even tussen het winkelen door uit te rusten. Ook is het winkelgebied heerlijk compact en is heeft het een sfeervol historisch karakter. Je wandelt door deze binnenstad door middeleeuwse straatjes en langs schattige oude pandjes. Goes is daarom ook een echte monumentenstad, dus kijk ook zeker ook naar de winkelgevels zelf.

Lees ook: 10x Mijn favoriete winkeltjes in Goes »

Goes: Historisch winkelhart

Bijna 300 winkels!

En Goes mag dan compact zijn, het zit bomvol gepropt met winkels. Je vindt dan ook bijna 300 winkels in het centrum. Het winkelgebied is bovendien goed aangegeven en de winkelstraten, zoals de Lange Kerkstraat en de Lange Vorststraat, is een breed scala aan winkels te vinden. Daarbij zitten er zeker bekende winkelketens bij, zoals de Steps en de H&M. Maar het leukste zijn nog wel de kleine winkeltjes en boetiekjes. En met zoveel winkels biedt Goes een grote variatie aan spullen en mode aan. Je kunt dan ook heerlijk snuffelen naar bijzondere vondsten in Goes!

Lees ook: Street-art in Goes

Winkelen in Goes, Zeeland

Mijn favorieten winkeltjes

Natuurlijk heb ik zo mijn eigen favorieten winkeltjes. Ik vind het bijvoorbeeld heerlijk om te snuffelen in leuke woonwinkels, zoals Den Hertog op de Lange Vorststraat.  Je vindt hier leuke design dingetjes om te tafelen en te koken. Love it! Een schoenenfreak als ik gaat daarna maar al te graag richting de Omoda iets verder in diezelfde straat. Dit van oorsprong Zeeuwse bedrijf heeft altijd de leukste en betaalbare schoenen. En we weten allemaal dat we nog wel een extra paar schoenen kunnen gebruiken ? Iets anders dan normaal vind je in het kleinste winkeltje van Goes op Opril Groote Markt 1. Hier zit Just Delirious, een kleurrijk kledingzaakje van Astrid Stolk, die je ook graag persoonlijk kleding advies geeft. Zeker een bezoekje waard! Heb je kinderen? Ga dan eens richting de Grote Kade naar het oudste winkeltje van Goes: Vissertoys. Dit speelgoedwinkeltje heeft houten speelgoed en zelfs modeltreintjes.  Op de Kreukelmarkt neem je natuurlijk ook een kijkje bij Het Zeeuws Kado. Perfect om een souvenir te scoren uit Zeeland.

Nog meer leuke winkeltjes in Goes? Check dan hier mijn 10 favorieten!

Winkelgebied Goes Zeeland
Deze kant op voor het winkelgebied!
Hippe Zeeuwse Shoppers in Goes
Hippe Zeeuwse shoppers, gespot in de Kreukelmarkt
Leuke design mokken bij Den Hertog, Goes
Leuke design mokken bij Den Hertog
Schoenenwalhalla bij Omoda
Schoenenwalhalla bij Omoda
Schattige theepotjes en thee bij Rituals
Schattige theepotjes en thee bij Rituals

GOES RESTANTEN 3-DAAGSE

Meer dan alleen winkels

Maar natuurlijk bied Goes meer dan alleen winkels. Elke dinsdag en zaterdag is er ook nog een gezellige markt op de Grote Markt. Bovendien kent de stad ook leuke lunchtentjes, schattige cafés en historische bezienswaardigheden, zoals de Grote Markt. Dus ben je aan het winkelen in Goes? Ga dan ook zeker even kijken in de Grote of Magdalenakerk of breng een bezoek aan het Historisch Museum De Bevelanden dat gevestigd is in een voormalig klooster.

Heel veel winkelplezier!
Markt in Goes, Zeeland
Markt in Goes: elke dinsdag en zaterdag

Openingstijden winkels in Goes

Maandag: 13:00 tot 18:00 uur
Dinsdag: 9:00 tot 18:00 uur
Woensdag: 9:00 tot 18:00 uur
Donderdag: 9:00 tot 21:00 uur
Vrijdag: 9:00 tot 18:00 uur
Zaterdag: 9:00 tot 17:00 uur

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15 Comments
 • Bianca
  24 april 2017

  Wat leuk! Ben er nog nooit geweest, maar volgens mij kan je er wel heel gezellig shoppen x

 • Marlies
  24 april 2017

  Hé wat leuk, Goes is helemaal niet zó ver van bij ons! Misschien moet ik daar maar eens langsgaan voor een beetje te shoppen en genieten 🙂 Het ziet er daar erg gezellig uit!

  • Grace
   30 april 2017

   Het is er ook echt gezellig.

 • Manon
  24 april 2017

  Oh dat is echt zo lang geleden dat ik daar ben geweest. Ik weet nog wel dat ik daar een weekend met mijn ouders ging. Volgens mij was ik 10 en nu 26 hahahaha

  • Grace
   30 april 2017

   Hi Manon, dat is inderdaad lang geleden. Tijd voor een nieuw bezoekje.

 • Jamey
  24 april 2017

  Ik ben heeeeeel lang geleden en keer in goes geweest. Echt een leuk plaatsje!

 • sabine
  24 april 2017

  Super stad om te shoppen dus. Maar ook om nog eens iets anders te doen. 300 winkels zijn er genoeg om een leuke dag voor uit te trekken dus!

  • Grace
   30 april 2017

   Of een heel weekend! Haha

 • Lesley
  24 april 2017

  Nooit geweten dat Goes zo leuk was joh! Ik woon er redelijk bij in de buurt dus binnenkort maar eens lekker met mijn vriend bezoeken 🙂 Thanks voor de leuke tips.

  • Grace
   30 april 2017

   Oh, ik weet een paar hele leuke winkeltjes die je dan ook echt moet ontdekken dan. En met je vriend moet je natuurlijk ook naar de nieuwe bierbrouwerij daar!

 • Jolien
  25 april 2017

  Mijn collega gaat hier soms winkelen, ik wil er zelf ook wel eens heen!

  • Grace
   30 april 2017

   Zeker eens doen. Er zijn de laatste tijd ook allemaal leuke winkeltjes geopend. Echt leuk.

 • Maikel
  26 april 2017

  Wat een leuke stad zeg! Zelf ben ik er nog nooit geweest, maar hier moet ik echt eens heen

 • Joandi Loes Tholen
  26 april 2017

  Hier ben ik nog nooit geweest! Maar het ziet er wel erg gezellig uit. Misschien toch maar eens op mijn to-do lijst zetten.

  • Grace
   30 april 2017

   Zeker eens doen, ook leuk als dagje uit – hint hint