Terugblik: Fjoertoer Renesse 2017

Location: 2 min read369 views

Over het strand, door de duinen, bospaden en dorpjes. Afgelopen zaterdag liep ik mee met de Fjoertoer in Renesse en heb ik de 17,5 km gewoon overleefd! En dat was dus echt never nooit gelukt zonder de gezelligheid van mijn medelopers. Wat was het weer gezellig!

De Fjoertoer

Voor iedereen die nog niet van de Fjoertoer gehoord heeft, dit is dus een wandeltocht door prachtige natuurgebieden en dan in het donker langs allerlei lichtkunstwerken. Letterlijk een stralende wandeling dus eigenlijk. Het concept is overgenomen van Terschelling en via Egmond ook in Renesse geland. Boffen wij even!

De route

De route was dit jaar weer anders dan voorgaande jaren en absoluut een favoriet van mij. Je begon nu namelijk met het zwaarste stuk over het strand en over de steile duinovergangen. Het laatste stuk liep juist door de straten van Renesse en was daardoor veel minder zwaar om te lopen. Beter!

De lichtobjecten

Het jammere was wel dat op dat eerste stuk er heel veilig lichtobjecten waren. Daarvoor kwamen we nu eenmaal! Echt, we liepen volgens mij de eerste 5 kilometer zonder enig kunstwerk of lichtding. Het was eerder een tocht door (vast een mooi) natuurgebied in het  pikkedonker voor een absurde lange tijd. Zonde. Sowieso was op het stuk waar alleen de 17,5 km lopers liepen heel weinig licht te zien. Terwijl we wel een tientje meer neer hebben moeten leggen om deze te lopen.

Naderhand bleken de 8,5 km lopers zelfs meer te hebben gezien, zoals een vliegtuig en een helikopter. Gek maar waar.

Overigens hebben we in het dorp wel echt mooie dingen gezien. Vooral de paraplu’s en het meisje met de harp vond ik prachtig. Oh, en al die bollen! Dat was ook echt zo’n mooi gezicht!

De sfeer zat er verder ook goed in en iedereen had volop lol (ook al heb ook ik geen gevulde koek of chocolade gezien :p). Ik ben ook enorm trots op iedereen die de finish hebben gehaald. We hebben het gewoon mooi weer geflikt hé!

Volgend jaar weer? Maar dan de korte route! Ik bedoel maar: minder ver lopen + minder duur + meer lichtobjecten = win-win.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.