10x Koele uitjes bij warm weer in Zeeland

4 min read770 views

Hittegolf? Poeh, ja, jemig, wat is het warm! Gelukkig zijn er genoeg dingen te doen in Zeeland waarbij je het hoofd koel houdt. In deze blog deel ik mijn tips om te doen tijdens een hittegolf in Zeeland.

Met temperaturen rond de 30 graden is vakantie in eigen land helemaal niet zo vervelend. Maar oh, wat is het warm! Vooral in een tentje op de camping of in huis achter het raam. Gelukkig kun je in Zeeland heerlijk de verkoeling opzoeken. Mijn meest favoriete tips heb ik hieronder voor je op een rijtje gezet.

1. Duik de zee in

Als het warm is, dan krijg ik altijd zin om naar het strand te gaan. Eenmaal daar merk ik echter altijd al snel dat ik helemaal niet uren in de zon wil bakken. Gelukkig is verkoeling dichtbij en kun je heerlijk een duik nemen in de zee. De temperatuur van het zeewater heb ik laatst nog getest en die is top: niet te koud, maar wel koel.

2. Pak een filmpje

Is het op het strand echt te warm, dan kun je altijd nog een filmpje pakken. In de bios staat namelijk vaak de airco aan. Ik heb zelfs een keer hartje zomer met een deken in de bioscoopzaal gezeten: het was daar toen gewoon koud! En nog een voordeel om op een hete dag een filmpje te pakken: meestal heb je de hele zaal voor jezelf. Best cool zo’n privé bioscoop.

3. Spetteren in de jungle

Heb je kinderen? Een van de leukste uitjes in Zeeland is dan toch echt de Tropical Zoo in Kwadendamme. Wees net als Freek Vonk en ontdek de kleurrijkste dieren. Van spinnen tot slangen en van apen tot vlinders. En nog leuker: er is nu ook een Spettertuin!

4. Naar het museum

Tijdens de heetste uurtjes van de dag is een bezoek aan het Zeeuws Museum ook een aanrader. Je hebt dan uit de zon, binnen in het museum is het koel en na je bezoek kun je een koud drankje drinken op het terras op het mooie (en shaduwrijke) abdijplein. Andere musea-tips in Zeeland zijn: het leuke MuZEEum en het speelse Terra Maris.

5. De piste op

Geloof het of niet, maar in Zeeland ligt er het hele jaar sneeuw! En wat is er nu koeler dan sneeuw? In Terneuzen vind je SnowWorld met een indoorskipiste van 220 meter sneeuw en een binnentemperatuur van -5 graden Celsius. Je kunt hier skiën, snowboarden, sleëen en tuben.

SnowWorld Terneuzen gaat 1 juli weer open!

6. Glijen in het Aquapark

In Deltapark Neeltje Jans vind je naast de zeeleeuween-en zeehondenshows ook verschillende Water & Fun attracties. Stop je zwemkleding in de tas en zoek de verkoeling op van het zuivere Oosterscheldewater in de Aquasplash en de Waterspeelplaats. En geniet met het hele gezin van de waterglijbaan, diverse speeltuinen en de Walvis Expo.

Neeltje Jans is vanaf 22 juni 2020 weer open!

7. Een potje minigolf

En dan niet zomaar minigolf, maar Glow in the Dark minigolf! Dit is echt zo grappig en wat heb ik gelachen in het fluorescerende licht. Daarbij is het lekker binnen in het donker. Weer eens wat anders dan buiten in de felle zon. Meer van de grote ballen? Ga dan discobowlen en gooi keer op keer een strike.

8. Naar het aquarium

Als het erg warm is, is het ook een ideaal moment om de onderwaterwereld te verkennen. Reis bijvoorbeeld af naar het Arsenaal in Vlissingen, waar je zelfs haaien kunt aaien! Zeker te weten dat de kinderen dit uitje ook helemaal te gek vinden.

9. Wandelen door het bos

Zeeland is niet enkel zon, zee, strand. Je hebt hier ook genoeg bosrijken gebieden. Het grote voordeel daarvan tijdens warme dagen: veel schaduw! Mijn favoriete bos is bij Kasteel Westhove. Je kunt hier heerlijk wandelen in de schaduw en natuurlijk neerstrijken op een bankje. Vergeet trouwens je picknickmand niet, want ook hiervoor is deze plek perfect.

10. What’s sup

Tijdens warme dagen is het heerlijk om het water op te gaan. In Zeeland kun je dit op verschillende manieren doen. Zo kun je zwemmen, windsurfen, gaan kanoën of een sup-clinic volgen bij Kanoa. Op deze manier ben je lekker bezig op het water en blijft je hoofd koel. Ook kun je altijd nog aanmeren en een duik nemen in het mooie Veerse meer.

Naast deze koele activiteiten kun je natuurlijk ook altijd nog lekker een terrasje pakken en een drankje of ijs eten in de schaduw. Zeeland is gewoon altijd heerlijk om te ontdekken.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.