Zeeuwse woordje – Twufele

1 min read213 views

Vandaag leren we een Zeeuws werkwoordje: Twufele. Ik twufel nogal veel namelijk de laatste tijd. Over eigenlijk vanalles, zoals welk kleurtje op de muur. Lastig eigenlijk, maar zo leren we in elk geval wel weer een nieuw woordje. Daar twufel ik niet over!

zeeuwse dialect twufele

Wat betekent twufele?

Twufele is dus duidelijk plat voor twijfelen. En mijn hoofd zit dus vol twijfels. Blijkbaar twijfelen we omdat we bang zijn om een verkeerde keuze te maken. Ik heb voor nu maar besloten dat ik maar helemaal even geen beslissingen moet maken.

Hoe zit het bij jou? Waar twijfel jij weleens over?

Weet jij nog een leuk Zeeuws woordje dat echt iedereen moet kennen? Laat het me dan zeker even weten. Dit kan via Facebook, tag mij op Instagram of op Twitter en gebruik @ZeeuwsenZO.


Nog meer Zeeuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en ontvang elke maand een nieuw woordje in je inbox. Niet twijfelen, maar doen!

[mc4wp_form id=”832″]

 

 

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.