Wat je niet mag missen op Film by the Sea 2016

4 min read561 views

Aankomende vrijdag begint het filmfestival Film by the Sea in Vlissingen. Op dit internationale filmfestival ontmoeten film en literatuur elkaar en ook andere bijzondere films worden vertoond. In totaal kun je kiezen uit zo’n 100 films en daarnaast is er nog meer te beleven. Om je een beetje op weg te helpen: hier mijn lijstje van wat je niet mag missen op Film by the Sea 2016.

Bridget Jones’s Baby

Mister Darcy versus McDreamy? Arrrggg, ik zou Bridget Jones niet willen zijn. Of juist wel 😉 In ieder geval kom je er eindelijk achter wie van de twee nu de vader is van ‘Bridget Jones’s Baby’! En dat niet alleen: want op Film by the Sea kun je op 14 september als eerste genieten van een feestelijke voorpremière van deze nieuwe film. Na de film swing je er op los in de lobby met de ABBA tributeband Y’Abba. En de film is ook de andere dagen nog te zien op het festival inclusief de slotavond met Liptease als muzikaal extraatje.

Koop je tickets hier »

The light between oceans

Pak de zakdoekjes er maar bij en geniet van deze uitstekend geacteerde film met Michael Fassbender, Rachel Weisz en Alicia Vikander. Het verhaal gaat over een jong, kinderloos stel in een afgelegen vuurtoren. Op een dag vinden ze een reddingsboot met daarin een dode man en een baby. Het stel ontfermt zich over de baby en doet net alsof zij de ouders zijn. Maar na een aantal jaar keren ze terug naar de bewoonde wereld, maar de biologische moeder rouwt om haar verloren baby. Ik voorspel tranen. Want waar twee moeders vechten om een kind, … De voorstelling van 12 september wordt overigens ingeleid door film- en literatuurdeskundige Harry Peters.

Koop je tickets hier »

Alleen op de Wereld Première

Ben jij ook fan van het boek ‘Alleen op de wereld’? Dan mag je eigenlijk de première van de televisieserie tijdens Film by the Sea niet missen. Op 11 september wordt de hele serie getoond als één mega lange film en kunnen zowel wij, als de kinderen als opa’s en oma’s mee op reis met Remi. En dat samen in gezelschap van de gehele cast en crew!

Koop je tickets hier »

Paul van Loon & andere snuiters

Ook leuk voor de kinderen (en stiekem wil ik ook wel erg graag) is de speciale voorstelling met Paul van Loon & andere snuiters. Vroeger was ik groot fan van zijn boeken en hieruit leest Paul van Loon ook graag voor. Op woensdag 14 september leest hij daarom ook voor op Film by the Sea en neemt je mee op een muzikale reis met geheime werelden, Dolfje Weerwolfje en Foeksia de miniheks. Maar ook Jimi Rip en de Griezelbus rijden voorbij.

Koop je tickets hier »

Virtual Reality Cinema

Nog niet eerder gezien in Nederland; een virtual reality bioscoop! Het eerste weekend van Film by the Sea kun je jezelf volledig onderdompelen in de virtuele wereld. In de CineCity staan 20 draaifauteuils waarin je vanuit alle kanten films kunt bekijken. Een unieke ervaring!

Koop je tickets hier »

Sully

You love him or hate him: maar ik heb vooral diepe bewondering voor de films van Clint Eastwood. Zijn directheid en ruigheid merk je ook in zijn films, maar dan vaak met een emotioneel randje. Dit jaar komt meneer Eastwood met een nieuwe film ‘Sully’ met in de hoofdrol Tom Hanks. En Tom Hanks is niet het meest sensationele aan deze film. In de film zie je namelijk een kapot vliegtuig keer op keer een noodlanding moeten maken op de Hudson rivier. Overigens is de film helemaal gebaseerd op de waargebeurde landing op 15 januari 2009 door gezagvoerder Chesley “Sully” Sullenberger.

Koop je tickets hier »

The Infiltrator

Heimwee naar Breaking Bad? Ga dan zeker naar de film ‘The Infiltrator’ met Bryan Cranston in de hoofdrol. In deze film is hij echter niet de drugsbaas, maar een agent die undercover gaat. Hij wilt namelijk graag Pablo Escobar achter de tralies krijgen. Hij doet zich voor als zakenman en wordt langzaamaan bevriend met alle grote namen van het kartel. Ook deze film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, dus het einde is vast al te googlen. Maar dat is niet zo leuk als gewoon lekker naar de film gaan.

Koop je tickets hier »

Talkshow Saskia Noort

Geen zin in een filmpje? Maar lees je wel graag de populaire thrillers van Saskia Noort? Kom dan ook richting Vlissingen voor de talkshow met Saskia Noort herself! Een uur lang wordt Saskia door PZC-verslaggever Jan van Damme aan de pols gevoeld en leren we meer over deze schrijfster (en jurylid) en haar boeken, waaronder haar nieuwste boek ‘Huidpijn’. Na afloop signeert Saskia Noort graag jouw favoriete boek.

Koop je tickets hier »

Muzikale optredens

Naast films is er ook elke dag een muzikaal optreden te vinden op Film by the Sea. In de foyer kun je dan nog een lekker drankje en dansje doen en samen napraten over alle toffe films die jullie gezien hebben. En wie weet kom je nog wel iemand tegen? Wellicht een BN-er, die ene beroemde regisseur of misschien wel de liefde van leven! Want zo’n drie jaar geleden zag ik voor het eerst bij Film by the Sea mijn vriend op de dansvloer. Dit jaar overigens weer, want wij gaan absoluut weer met de voetjes van de vloer tijdens de optredens van o.a. My Babe en JP & The Seeger Session Band.

Hier alvast een klein voorproefje van Film by the Sea in mijn vlog – bij het OPeningsgala 2016:

Meer informatie & programma Film by the Sea »

Film by the Sea Muziek Optreden Foyer CineCity
Muziek tijdens Film by the Sea

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.