Weekendtips Zeeland #18 – Foodielicious, filmfestival en monumenten bezoeken

4 min read142 views

De vakanties zijn voorbij, maar daardoor kijken wij alleen nog meer uit naar het weekend. En jawel, ook dit weekend is Zeeland weer een dikke aanrader om naar af te reizen. Want of je nu van lekker eten, de zee, historie of films houdt: er is voor ieder wat wils in de weekendtips voor 9, 10 en 11 september.


Foodielicious Festival

In de Jachthaven van Bruinisse vindt zaterdag 10 september het allereerste Foodielicious Festival plaats. En dit festival geeft je food, fashion en lifestyle in combinatie met … varen. Dit festival is dus zeker de kans om ook echt actief te zijn. Ga dus bootje varen, dans je gek op de beats van DJ Vinny James & Santos Suarez, volg een masterclass, vul je buik bij de foodtrucks, zie Fred van Leer on stage en bekijk een heuse fashionshow te water! En de entree? Die is helemaal GRATIS!

Wat? Foodielicious, Food & Lifestyle Festival
Waar?
Jachthaven Bruinisse
Waneer?
Zaterdag 10 september, van 14:00 tot 23:00 uur
Info? Foodielicious Festival


Open monumentendag

Kun jij net als ik genieten van oude panden en historische pareltjes? Kom dan naar één van de 240 monumenten in Zeeland tijdens de Open Monumentendag. Dit weekend zijn al deze monumenten gratis te bezichtigen en is er van alles te bewonderen. Het stadhuis van Goes is weer open en in Cadzand vind je rondom de Open Monumentendag een Feel Good Market bij de kerk. Op Schouwen-Duivenland is er een gratis bustour met gids, waarmee je van Zierikzee naar Burghsluis en naar de Brouwershaven gaat. Liever lekker fietsen met het mooie weer? In Terneuzen wordt een interactieve fietstocht georganiseerd: een echte Insta-cycletocht. Dus vergeet niet alle monumenten op instagram te posten 😉

Wat? Open Monumentendag
Waar?
Door heel Zeeland
Waneer?
Zaterdag 10 september en zondag 11 september
Info & programma? Zeeuwse Ankers


Zoute Neuzen Festival

Dit weekend feest je in Terneuzen ook mee met Kapitein Willem op het Zoute Neuzen Festival. Alle inwoners (en ook toeristen natuurlijk) mogen komen op dit feestje met muziek, eten en vol plezier voor iedereen. Zo ook voor de kinderen, want er wordt ’s middags een speciale Kids Party georganiseerd. En wil jij ook een toffe hipster baard? Laat je baard dan professioneel knippen door de barbier. Of ga voor een fifties hairdo van de aanwezige kapster.

Wat? Festival Zoute Neuzen
Wanneer? Zaterdag 10 en zondag 11 september 2016
Waar? Rondom de Oostkolk en de Herengracht in Terneuzen
Info & programma? Festival Zoute Neuzen


Domburg Classic

Of ga het water in tijdens de Domburg Classic in (hoe kan het ook anders!) Domburg. Dit evenement is één van de grootste surfwedstrijden van Nederland en iedereen kan een poging wagen. The place to be voor elke surfer of voor als je lekker wilt kijken naar het surfen (of de surfdude’s en surfbabe’s 🙂 ).

Wat? Domburg Classic surfwedstrijd
Wanneer? Zaterdag 10 en zondag 11 september 2016, van 10:00 tot 17:00 uur
Waar? Strand Noordduine, tussen Domburg en Westkapelle
Info & programma? Domburg Classic (Facebook)


Dieselweekend

Zit er een kleine Sheldon Cooper in jou verscholen? Kom dan naar het Dieselweekend! Op 10 en 11 september kun je namelijk op wel hele bijzondere treinen stappen: dan komen namelijk de klassieke  diesellocomotieven in actie tussen Goes en Hoedekenskerke. Naast oude passagierstreinen, rijden er ook buurtgoederentreinen en de diesellocomotief 2225 (NS, 1955). Ook komt de unieke 451 (NS, 1956) helemaal uit Haaksbergen naar het spoor. Die nummers zeggen mij helemaal niets, maar ik heb begrepen dat dit een graag geziene en bijzondere motieven zijn op het spoor. Hier vind je trouwens een kortingsbon. Want wij Zeeuwen zijn zuinig he ;p

Wat? Dieselweekend
Wanneer? Zaterdag 10 en zondag 11 september 2016, van 10:00 tot 18:00 uur
Waar? Stoomtrein Goes-Borsele, Albert Plesmanweg 23 te Goes
Info & dienstregeling? Stoomtrein Goes-Borsele


Film by the Sea

Dit weekend begint Film by the Sea, het grootste filmfestival aan de Zeeuwse kust. Vrijdag is het openingsgala inclusief rode loper en de rest van de dagen kun je genieten van zo’n honderd films! Nieuwe talenten, prachtige klassiekers en ook Zeeuwse pareltjes. De knusse sfeer en de aanwezige internationale sterren maken het helemaal een leuk filmfestival en dat gewoon lekker dichtbij. Wil je weten wat je echt niet mag missen? Bekijk dan hier mijn tips!

Wat? Film by the Sea
Wanneer? Vrijdag 9 t/m zondag 18 september 2016
Waar? CineCity, Vlissingen
Info & programma? Film by the Sea


Nog meer te doen dit weekend in Zeeland

Nog niet naar de Oosterscheldeweek geweest? Dan is dit je kans. Vrijdag en zaterdag zijn er nog allerlei leuke activiteiten , zoals sleepnetvissen en een wild wier wandeling. Liever gewoon smullen van de Zeeuwse mosselen? Dan moet je zeker richting Oostkapelle, want hier begint vrijdag 9 september de Mossel 10-daagse! Op zaterdag is ook de grootste mosselpan ter wereld te zien, maar vooral de vele verschillende mosselgerechten door heel het dorp moet je gewoon proberen. Dat wordt 10 dagen mosselen eten :p Meer fan van mode? Dan is het genieten van het Modeweekend in Hulst. In Middelburg is het dan weer vooral auto’s die de show stelen. Het is zaterdag 10 september namelijk Oldtimerdag. Ben jij stiekem een Brabander in je hart? Dan is het genieten van de gezelligheid van alle dweilbands in Renesse dit weekend tijdens het Festival aan Zee. 16 bands zullen dit dorpje helemaal op zijn leutige kop zetten.

Nog meer tips? Laat ze zeker hieronder achter.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.