Weekendtips Zeeland #17 – Muziek, kunst en natte voeten

3 min read255 views

Dit weekend is het nog even genieten van de vakantie. Want maandag zit heel Nederland weer op school, kantoor of in de collegebanken. Tijd dus om eens echt te knallen en leuke dingen te ondernemen. Gelukkig kan dit prima in Zeeland en heb ik weer meerdere goede weekendtips, speciaal voor jou!


Zeeland Nazomerfestival, Middelburg

Het Zeeland Nazomerfestival komt dit weekend bijna tot een eind. Maar eerst gaat het dak er nog af met optredens van De Dijk en Jett Rebel. Ook is er dit weekend overdag allerlei kinderactiviteiten en een gastvoorstelling van danstheater AYA .

Wanneer? maandag 22 augustus t/m zaterdag 3 september 2016
Waar? het Abdijplein in Middelburg is het festivalhart, maar het festival vindt ook plaats op andere locaties

Programma Zeeland Nazomerfestival


Avondmarkt, Goes

Deze vrijdag kan je nog lekker rondslenteren over de speciale Avondmarkt in Goes. Koop een tekstbord met een Zeeuwse spreuk, snoep boterbabbelaars, laat een (nep)tattoo zetten en streun daarna neer op één van de vele terrassen rondom de markt. De weersvoorspelling ziet er in elk geval goed uit!

Wanneer? vrijdag 2 september, van 19:00 tot middernacht
Waar? Grote Markt, Goes

Meer informatie Avondmarkt Goes


Kunstroute, Oostkapelle

Houd je van kunst?? Volg dan eens te voet of met de fiets de Kunstroute in Oostkapelle. Dit weekend exposeren weer 34 kunstenaars op 17 verschillende locaties door dit dorp en kun je genieten van een gevarieerd aanbod. Ook is er een demonstratie glaskralen blazen en kan je wol spinnen.

Wanneer? vrijdag 2 t/m zaterdag 3 september, van 10:00 tot 17:30 uur
Waar? diverse locaties in Oostkapelle

Route Kunstroute Oostkapelle


Oosterscheldeweek, Oosterschelde

Ontdek aankomende week (dus ook dit weekend) de Oosterschelde op een enorm leuke manier. De Oosterscheldeweek is namelijk weer begonnen en dat betekent: kajaktochten, zeiltochten, proeverijen, vaartochten, excursies en nog veel meer. Ja, de Oosterschelde bruist deze week!

Wanneer? zaterdag 3 t/m 10 september
Waar? de Oosterschelde natuurlijk!

Programma Oosterscheldeweek


NAttelaarzentocht, Sint-Anneland

Niet bang voor natte voeten? Ga dan mee met de Nattelaarzentocht met de boswachter van Stadsbosbeheer! Door de schor en slik wandel (of ploeter) je door het modderige landschap waar je alleen dan mag komen. En kijk ook goed rond, want het krioelt hier van de wormen, schelpdiertjes, lamsoor en zeeaster. Trek ook zeker oude kleren aan, want je kan een beetje modderig worden 😉 Kinderen zullen het geweldig vinden!

Wanneer? zaterdag 3 september, vanaf 10.30 uur en het duurt ongeveer 2 uur
Waar? de wandeltocht start aan het eind van de Sluispolderweg te Sint Annaland
Prijs? kind t/m 12 jaar: € 2,50, volwassenen: € 5

Meer informatie Nattelaarzentocht


Festival Divers, Vlissingen

Vier onze diverse en multiculturele samenleving met Festival Divers. Deze zaterdag vindt dit festival plaats in de Machinefabriek in Vlissingen. Perfect voor een leuke dag voor jong en oud! Met wereldse muziek, lekker eten, kinderspelen en een klein marktje.

Wanneer? zaterdag 3 september, van 12:00 tot 20:00 uur
Waar? Machinefabriek in Vlissingen

Meer informatie Festival Divers


 And last but not least:

T Roefke The Final Launch, Renesse

Zoals je misschien gelezen hebt, ging ik vroeger naar Renesse net als vele andere jongelui. En misschien herinner je ook wel ‘T Roefke (of Club Four, zoals het later genoemd werd). Nu heb ik slecht nieuws voor jullie: ‘T Roefke gaat verdwijnen! Per 1 oktober gaat deze party palace omgetoverd worden in een pizzeria. Maar de nostalgie is er nog en daarom mogen we nog één keertje feesten in ‘T Roefke! Kom dus zaterdag 3 september naar Renesse met heel je vriendenclub en herbeleef die tijden dat je bier kratjes aan het stapelen was op de jongerencampings. Natuurlijk met de beste hits uit de jaren ’90 en ’00 en met DJ Jeannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn.

Wanneer? zaterdag 3 september, van 22:00 tot 03:00 uur
Waar? ‘T Roefke in Renesse, ofwel Club Four ofwel … nieuwe pizzeria?

Facebook Event

Wat ga jij doen dit weekend in Zeeland?

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.