Zeeuws woordje – Druuzig

1 min read970 views

Het typische Zeeuwse woord druuzig las ik voor het eerst op de blog van Daisy (Home of Daisies) en ik vond het direct een leuk woord. Zo leuk zelfs, dat het nu het Zeeuwse woordje van de maand is! Benieuwd wat dit Zeeuwse woord betekent? Lees dan snel verder.

Druuzig Zeeuws Woordje

Ook wel drifitig, druk, onbezonne of warrig. Andere spellingsvormen: drusig, druusig, druzig. Iemand die druuzig is: druuzig‘nΒ …

Wat betekent Druuzig?

Druuzig (drusig, druusig of druzig) betekent druk of warrig. Dit komt vaak voor als je gewoon heel veel aan je hoofd heb. Deze week was ik druuzig’n. Geen wonder dat er zo weinig gepost werd op mijn blog, maar hopelijk heb ik het deze week een stuk minder druuzig.

Ben jij ook weleens druuzig?

Weet jij nog meer leuke Zeeuwse woorden? Laat het me weten. Dit kan via Facebook,Β tag mij op Instagram of op TwitterΒ en gebruik @ZeeuwsenZO.


Nog meer Zeeuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en ontvang elke maand een nieuw woordje in je inbox πŸ™‚

[mc4wp_form id=”832″]

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 Comments
 • laura
  1 mei 2017

  Weer een nieuw woordje geleerd hahah ik heb het momenteel ook wel een beetje druuzig! Leuk zo allemaal nieuwe Zeeuwse woordjes leren πŸ˜‰

 • Leuk dat je aandacht besteed van dialecten zodat ze zeker bewaard blijven.

  x Karen
  http://www.dressinginlabels.com

 • Cassandra
  1 mei 2017

  Grappig zeg. Mijn overgroot opa komt uit Zeeland en daar komt officieel mijn meisjes naam (Oele) ook vandaan (al heeft mijn moeder die in mijn kindertijd veranderd). Ik voel mij overigens met enige regelmaat druuzig haha!

 • Bianca
  1 mei 2017

  Ik had nog nooit eerder van dit woord gehoord, maar druk/warrig ben ik eigenlijk regelmatig πŸ™‚

 • Fleur
  2 mei 2017

  Van mijn moederskant komt mijn bloedlijn uit Zeeuws Vlaanderen. Helaas ben ik de oudste in de lijn, op wat verre nichten na. Ik spreek zelf geen Zeeuws, maar word wel erg blij als ik het hoor. Het Zeeuwse woord dat ik ken in Pimpampoentje. Weet jij dat dat is?

 • Jamey
  2 mei 2017

  Wat grappig, Ik heb serieus nog nooit van het woord gehoord!

 • layla
  2 mei 2017

  weer wat geleerd. Elke provincie heeft zo zijn dialecten

 • Dorien
  2 mei 2017

  Hihi ik had er nog nooit van gehoord! En de betekenis had ik er ook nooit in gezien πŸ˜€ Heel leuk πŸ™‚

 • TessaC
  2 mei 2017

  Wat leuk om zeeuwse woorden te delen. Toch wel een verschil met mijn fries πŸ˜‰