Zeeuwse woordjes – Puut

1 min read388 views

Puut is een kikker en een kikker is een puut. Of tenminste in het Zeeuws. En omdat ik net terug ben van een stedentrip met mijn trouwe kikkertas, vond ik het een perfect woordje van deze maand.

Waar zeggen ze Puut?

Blijkbaar is het woordje puut vooral iets wat ze nog zeggen in Heinkenszand en Kloetinge (toch morgen eens vragen op mijn werk). Dus ben je in deze Walcherse omgeving en zie je een kikker? Roep dan gerust eens dit woordje uit. Overigens is een driftkikker geen drift-puut, maar een druuskop. Dan weet je dat ook weer 😉Zeeuws woordenboek - Zeeuws woordjes

Nog meer Zeeuws?

Op zoek naar nog meer Zeeuwse woordjes? Ik leer ze allemaal uit mijn Zeeuws woordenboekje. Maar je kan je ook gewoon inschrijven voor mijn maandelijkse nieuwsbrief. Dan krijg je elke maand een gratis woordje in jouw digitale postbus.

 

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.