5x de mooiste stranden van Zeeland

3 min read1.7K views

Het mooiste aan Zeeland? Strand, strand en strand! En met deze warme dagen wil je natuurlijk ook niets liever dan op het strand liggen bakken in het zonnetje. Waar je precies moet zijn? Natuurlijk op één van deze 5 mooiste stranden van Zeeland!


Mooiste stranden van Zeeland: Renesse, Schouwen-Duivenland

1 – Renesse

Voor mij met stip op nummer 1 is het strand bij Renesse. Vanaf onze caravan op de camping Julianahoeve is het slechts een paar minuten lopen voordat ik het strand tussen mijn tenen voel. De leuke strandtent Zuid Zuid West zorgt voor een lekkere lunch en voor de kinderen staat er een enorm springkussen en/of trampolines. Even klaar met bakken? Dan loop je op je gemakje naar een strandtent verderop of zelfs helemaal naar een ander dorp (zoals richting het tevens mooie strand bij de vuurtoren in Nieuw-Haamstede). Of fiets door de duinen richting PCR Zeerust voor hun specialiteit: Bouillabaisse á la Zeerust.

 

Booking.com


Top 5 - Mooiste stranden van Zeeland: Dishoek, Walcheren

2 – Dishoek

Blogger Daisy (Home of Daisies) tipte me het strand de Dishoek. Waarom? “Makkelijk te rijden vanaf Goes, voldoende parkeerplek, fijne strandtenten en lekker breed strand dus veel ruimte voor jezelf.” Dat klinkt inderdaad goed. Ook heeft het strand bij Dishoek een bijzondere locatie en ligt het achter enorme hoge duinen tot soms wel 50 meter hoog! Klim dus ook eens die duinen op en geniet van een prachtig uitzicht. De langsvarende schepen, strandhuisjes en de vele leuke strandtenten (zoals Strandpaviljoen Vloed) maken dit een terechte nummer twee op deze lijst.


 

Mooiste stranden van Zeeland: Badstrand, Vlissingen, Walcheren

3 – Vlissingen

Iets verderop ligt de havenstad Vlissingen en hier vind je meerdere stranden die de moeite meer dan waard zijn. De meeste zullen het liefste richting het Nollestrand gaan, maar ook het Badstrand en het strand bij de Boulevard zijn populair tijdens zonnige dagen. Bij de Boulevard is nu ook een leuke nieuwe tent op het strand geopend (Pier 7) en je vind hier meerdere leuke activiteiten. Het beste echter aan de stranden bij Vlissingen? De drukte, vele festivals en heel veel lekkere eettentjes. Een goede combi tussen stad en strand!


 

 

Mooiste stranden van Zeeland: Zoutelande, Walcheren

4 – Zoutelande

Het strand bij Zoutelande staat al jaren aan de top van ieders lijstje. Het Zuiderstrand en de wandelboulevard maken deze plek ook wel de Zeeuwse Rivièra. Het fijne strand is 5 kilometer lang en zeer schoon! Ook is het zeer geschikt voor gezinnen met kinderen en ook hier vind je van die typische Zeeuwse strandhuisjes. Doordat Zoutelande een populaire badplaats is, kan het hier in de zomer erg druk zijn. Maar in het voor- en najaar is het hier echt genieten! Ga dan zeker het strand op bij duinovergang De Hoge Hilt direct naast de parkeerplaats en drink een warme choco met slagroom bij Strandpaviljoen de Branding.


 

Mooiste stranden van Zeeland: Dishoek, Walcheren, Zeeland

5 – Cadzand

Misschien de laatste op dit lijstje, maar absoluut de nummer één van Zeeuws-Vlaanderen: Cadzand! Hier vind je een 11 kilometer lang zandstrand omgeven door de mooie Zeeuwse natuur. Ook is hier het langste kunstwerk van Europa, namelijk de prachtige wandelboulevard met een neoklassieke zuilenrij. Ga hiervoor zeker richting Het Zwim. Oh, en bij de Zwingeul kunnen de kinderen opzoek naar haaientanden!

Waar lig jij het liefste aan de Zeeuwse kust?


Meer lezen?

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.